Ali lahko ljubezen premaga vse ovire?

Uspešna zveza temelji na skupnem preživljanju časa.

Ljubiti in biti ljubljen je nekaj najlepšega in hkrati najtežjega. Ljubezen nam daje moč, da premagujemo ovire, s katerimi smo soočeni.

In ovir je res lahko veliko – nekatere so težje premagljive, druge lažje. Verjameš v to, da lahko ljubezen premaga vse ovire? Gre za zelo občutljivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

Za uspeh zveze se je potrebno prilagajati in si vzeti čas za partnerja.

Bistvo je v prilagajanju.

Sliši se enostavno, a je to daleč od resnice. Mnogo stvari je, ki našo ljubezen postavijo na preizkušnjo. Če se oba partnerja nista pripravljena prilagajati, ljubezen ne more prevladati.

Slaba volja in nezadovoljstvo bo prej ko slej prevladalo. Nekaj časa se ena oseba še lahko prilagaja, neizbežno pa je, da bo prišla do točke, ko se ne bo mogla več in bo to prevladalo nad ljubeznijo.

Tipičen vzrok problemov je kraj bivanja. Če partnerja prebivata v različnih krajih in se nobeden od njiju noče preseliti iz svojega kraja, je konec zveze neizbežen.

Nekaj časa lahko zdržite s tem, da se izmenjujete in ste en vikend en pri enemu, nato pa drug pri drugemu, ampak to je zgolj začasna rešitev.

Za uspešno zvezo morata partnerja živeti skupaj. So izjeme, ki potrjujejo pravilo, a te so zelo redke. Če se s partnerjem ne morete sporazumeti o kraju bivanja, srečne prihodnosti za vaju ni.

Vsak po svoje = neuspešna zveza

Prav tako vas lahko ločuje služba. V primeru, da s partnerjem nimate istega delovnika, to neizogibno povzroči, da se zelo malo vidita. Pogosto se zaradi tega s partnerjem oddaljite in začneta razmišljati o koncu zveze. Če s človekom ne preživljate časa, ga začnete pogrešati in nezadovoljstvo raste. Še v tistem času, ko bi lahko bili skupaj, rastejo problemi na to temo, ki onemogočajo srečo.

Če s človekom ne preživljate časa, ga začnete pogrešati.

Ločuje vas lahko tudi različen način preživljanja prostega časa. Če s partnerjem ne delita enakih hobijev in želita spremeniti drug drugega, lahko to povzroči veliko nejevolje. Pogosta težava je predvsem preveč ali premalo aktivno življenje. Če bi en partner raje bil doma, drugi pa hodil okoli, lahko nastanejo konflikti.

Ena možnost je, da vsak dela po svoje, vendar v tem primeru ne boste preživljali časa skupaj in se boste oddaljili. Če bosta želela preživeti čas skupaj, se bo moral en prilagoditi drugemu in če se bo stalno en prilagajal, bo njegovo nezadovoljstvo raslo. Edina rešitev je, da se izmenjujete in se včasih en prilagodi, drugič pa drugi.

ona-on-zmenki-ohranjanje-partnerskega-odnosa

Uspeh zveze temelji na skupno preživetem času

Vsem tem problemom je ključno, da s partnerjem preživite premalo časa. Tudi če se ljubite, lahko ljubezen sčasoma zbledi, če se je ne neguje. Le redkim je dovolj, da dobivajo zgolj drobce partnerjevega časa.

Če se ne zavzamete za zvezo in pustite, da je stanje takšno kot je, se bo prej ali slej našel nekdo drug, ki bo vas ali partnerja spravil v skušnjavo. Takrat se boste mogli odločiti, ali boste poizkusili rešiti vašo zvezo ali pa se boste sprijaznili, da ljubezen ne premaga vseh ovir.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori