Gradnja kvalitetnega odnosa

V sebi si vsi želimo zgraditi kvaliteten odnos s svojim partnerjem, a na tej poti moramo storiti kar nekaj pomembnih korakov.

Predvsem tistih v pravo smer, saj je tudi napačnih korakov lahko kar nekaj. Ti vodijo v nasprotno smer, zato se jim je dobro izogniti.

Fokus na prihodnost in ne preteklost

Negativne izkušnje nas spremljajo v novi vezi.

Povsem razumljivo je, da vsak človek negativne izkušnje iz pretekle zveze prenaša v novo, saj si na ta način postavi opomnike česa ne sme več storiti ali dovoliti, da se mu zgodi. Žal to še ni zagotovilo za srečo v novem razmerju. Prav tako kot ni rečeno, da bi se zadeve v novem razmerju na ta način ponovile ni rečeno niti, da bomo sicer kaj bolj srečni.

Povsem osnoven primer je, ko se je nekomu v prejšnjem razmerju zgodilo, da je bil partner nezvest in mu je zlomil srce. V novem razmerju zaradi tega partnerju ne zaupa, je ljubosumen, namiguje in počne vse tisto česar ne sme, če želi ustvariti lepo novo zgodbo. V resnici se človek obogaten za pretekle izkušnje lahko zanese sam nase in in si zaupa, da je v novem partnerju prepoznal osebo, ki je drugačna. Brez zaupanja pač ne bo šlo, zato stare zgodbe in zamere pustimo za seboj.

Na zmenkih se spoznavamo

Ko gremo z nekom na zmenek, dva ali tri se moramo zavedati dejstva, da hodimo na zmenke iz enega razloga. Da se spoznavamo. Ne spoznavamo bratov in sester, mam, očetov ali bivših partnerjev. Tudi morebitnih otrok še ne. V prvi vrsti so zmenki namenjeni temu, da ugotovimo ali imamo nasproti osebo, ki v nas prebudi tiste posebne občutke, ko si zaželimo več.

Bodimo to, kar smo!

Seveda ne moremo pričakovati popolnoma enakega odziva z obeh strani, vendarle pa je neprecenljivo lepo, ko do tega pride. Na zmenkih bodimo to kar smo. Bodimo zabavni, smejmo se, odprimo teme, ki so nam blizu in ne govorimo preveč o tem, kako uspešni in sposobni smo. Naj partner to spozna sam od sebe. Povejmo kaj si želimo od prihodnosti in pustimo preteklost za seboj.

Pritegne naj nas oseba in ne razmerje

Ničkolikokrat se razmerja med dvema osebama pričnejo, zato ker nekdo od njiju enostavno “mora” imeti partnerja. Ker se tako spodobi, ker so tako rekli doma, ker so vse prijateljice v zvezah… Popolnoma napačno! Nikoli ne smemo stopiti v razmerje zato, ker nas v to sili okolica ali občutek, da smo v očeh drugih videti nesposobni in nezaželeni.

Takšno razmišljanje ne sodi v ta čas v katerem živimo. V razmerje se spustimo, ko nas pritegne oseba in ne misel na razmerje. S to osebo bomo preživljali dan za dnem, leto za letom, živeli pod isto streho, delili lepe in manj lepe trenutke, si ustvarili družino. Želimo si nekoga do katerega bomo čutili precej več.

O pomembnih rečeh le iz oči v oči

Že res, da živimo v času moderne tehnologije, ko se spoznavamo preko spleta in na ta način vzpostavljamo komunikacijo. Nič koliko minut in ur pretipkamo na pametnih napravah ali na računalniku. Kljub vsemu je tista prava komunikacija možna zgolj iz oči v oči.

Še posebej to velja za resne tematike. Zgodi se, da zapisano v očeh nekoga ne dobi enakega smisla in namena kot si ga je zamislil drugi, ki je sporočilo pisal. O resnih rečeh se pogovarjamo v živo, iz oči v oči. Pri izrečenih besedah so zelo pomembni; ton, barva glasu, gestikulacije in obrazna mimika.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori