Kaj početi na zmenkih v jeseni in kje sploh najti simpatijo?

Sivi in dolgočasni? Sploh ne, jesenski zmenki so najbolj pisani in zelo romantični (če tako želiš).

Tukaj je jesen in z njo čudovite zlate, rjave in rdeče barve. Tople barve in prijetne temperature nas kar kličejo ven, da zaužijemo vse jesenske radosti. Ena izmed njih so tudi zmenki.

Jesen je čas, ko se po norem poletju ustavimo in si zaželimo nekoga ob sebi, da nas bo celo zimo grel. In kako tega nekoga spoznati? Možnosti so v jeseni zagotovo še toliko večje, saj se povsod nekaj dogaja – od festivalov, koncertov do manjših prijateljskih druženj ali družinskih srečanj.

 

Ker pa so možnosti, da ravno na takšnih dogodkih spoznamo svojo sorodno dušo, nekoliko okrnjene (daj no, kakšne pa so šanse, da ravno na kavi s prijateljico spoznaš pravega zase? 🤔), se veliko samskih odloči za iskanje pravega partnerja in resne zveze na spoznavnih portalih, recimo na ona-on.com. Ker tam takoj vidiš, kakšne želje glede partnerstva imajo uporabniki in ali se njihove želje skladajo s tvojimi. 

Če drugega ne, pa zagotovo spoznaš zanimive ljudi, ki lahko tvoje jesenske zmenke naredijo zelo zanimive. Čas je, da jesensko vzdušje užiješ tudi ti. 

Jesenski zmenki – Kaj početi?

Tople jesenske barve iz okolice so noro privlačne za jesenske zmenke na prostem. A tudi crkljanje na domačem kavču (s kokicami v rokah) se sliši dobro, kajne?

Še iščeš ideje za zmenke v jeseni? Tukaj je nekaj predlogov.

Obisk koncertov, festivalov

Jesen jih je polna. Kamorkoli se obrneš, najdeš neko dogajanje, pa naj bo to koncert tvoje najljubše skupine, festival tvoje najljubše hrane ali pijače, pa tudi obisk kakšne tržnice zna biti precej zanimiv, saj so mize branjevk obložene z jesenskimi dobrotami.

Kulinarično doživetje

Je kakšna druga sezona bolj bogata s plodovi, kot jesen? Jabolka, buče, grozdje, kostanj, martinova gos … se ti že cedijo sline? Skupaj s simpatijo si lahko pripravita klasično martinovo pojedino ali preizkusita povsem nov recept. Ljubezen gre konec koncev skozi želodec.

Izrezovanje buč

Včasih je potrebno prebuditi otroka v sebi, zato je izrezovanje buč v jeseni precej logično, kajne? Dve buči, dva noža in ustvarjanje se lahko prične. 

Ogled filma v kinu ali kar na domačem kavču

Po poletnem zatišju se na filmskih platnih in tv ekranih pričnejo predvajati najnovejši filmi. Obisk kina je že sam po sebi dogodek, ko s kokicami v ustih in roko na kolenu simpatije odkrivamo nove (filmske) svetove. Crkljanje ob jesenski romantični komediji na domačem kavču? Ja, prosim.

Sprehod ali pohod

Slovenci radi hodimo in to je dejstvo. Enostavni sprehod ali malce bolj zahtevni pohod v naravo, na najbližnji grič ali malce bolj oddaljen (in višji) hrib, je lahko odličen zmenek. Uživaš lahko v lepi naravi, v dobri družbi svoje simpatije in še narediš nekaj za svoje telo. 

Pokušina vin, piv ali jabolk

Jesen je čas žetve. Takrat se obirajo jabolka, pobirajo kostanji, mošt pa postane vino. Zakaj ne bi na zmenek šla kar na pokušino vin? Če se raje pustiš zapeljati, potem izkoristi vodene vinske degustacije, ki jih imajo v tem času organiziranih ogromno po vsej Sloveniji. 

Če ti ni do vina, pa pojdita na pokušino piv. Ali pa jabolk (dejansko imamo v Sloveniji Dan jabolk, ki je ravno v jeseni in na ta dan potekajo degustacije).

Če tistega nekoga, s katerim bi lahko užival/a v jesenskih zmenkih še nimaš, pa se najprej registriraj na ona-on.com

Ni komentarjev

Odgovori