Kaj sporočimo s cvetjem?

Cvetje je primerno podariti ob najrazličnejših priložnostih. Kaj pa za prvi zmenek?

Cvetje lahko podarimo ob mnogih priložnostih. Naj gre za osebni praznik, zmenek ali pa kar tako, kot izkaz pozornosti. S cvetličarko Urško Prah iz cvetličarne Vrtnica smo preverili kdaj in katero cvetje podariti.

Cvetličarna Vrtnica je letos uradni partner Sanjske poroke, ki jo organiziramo za mladoporočenca Uršo in Sandija.

Ali je na prvem prvem zmenku primerno podariti cvetje?

Cvetje podarimo ob posebnih priložnostih in prvi zmenek to vsekakor je. Z njim izkažemo posebno pozornost. Na prvem zmenku predlagam en cvet kot znak pozornosti. Najpogosteje je to cvet vrtnice, v nežnih barvah. 

cvetlicarna_vrtnica-7-minKatero cvetje podariti, če želimo izkazati ljubezen in katero, če želimo izkazati prijateljsko naklonjenost?

Rdeča barva je barva ljubezni. Najpogosteje je to rdeča vrtnica. Za izkaz pozornosti pa izberimo cvetje v drugačnih barvah. Lahko je recimo vrtnica v pastelnih barvah ali pa kakšna posebna roža kot je strelicija, flamingo. Zelo primerni so tudi manjši šopki nežnih barv.

Ali se moški še vedno odločajo za nakup rožice v znak pozornosti za dekle? To počnejo pogosteje ali redkeje kot včasih?

Moški vedo, da je večina žensk navdušenih nad cvetjem. Pri našem delu opažamo, da je veliko moških zelo pozornih in pogosto razveselijo ženske s cvetom oziroma šopkom.

Največ se jih seveda spomni na svoje drage ob dnevu žena, pogosto pa izdelamo tudi šopke za obletnice, rojstne dneve.

Definitivno je bilo včasih drugače. Včasih je bilo skoraj samoumevno da se ženski podari cvetje, sedaj se cvetje pogosto zamenja z priročnimi darili.

Kaj pa ženske? Tudi dekle svojemu fantu kupi cvetje v znak pozornosti?

Tako kot imamo ženske dan žena, imajo moški dan mučenikov. In na ta dan veliko žensk svoje partnerje razveseli z majhno pozornostjo. V večini se odločijo za nakup kaktusa.
Opažamo, da so v zadnjem času tudi moški ob svojih rojstnih dnevih deležni šopkov, ki so ponavadi malce drugačni oziroma vsebujejo drugačno cvetje.

cvetlicarna_vrtnica-15-minZa kakšne priložnosti je pri vas možno kupiti cvetje oziroma aranžma?

V naši cvetličarni nudimo ogromno cvetja za vse priložnosti. Torej, lahko samo cvet za pozornost, šopek za rojstni dan, aranžmaje za okrasitev prireditev, popolno poročno dekoracijo in seveda tudi cvetje za trenutke slovesa.

Kaj pa cena? Vemo, da so lahko šopki in aranžmaji precej dragi? Koliko približno bomo odšteli za posamezno cvetlico, koliko za šopek in koliko za aranžma (npr poročni)?

Cene cvetja so seveda različne. Pri nas je moč kupiti vrtnico za ceno 2€, za zelo lep in bogat mešan šopek boste odšteli od 20-30€, cena za poročni šopek pa se vrti med 50 in 70€ v povprečju.
Seveda je cena odvisna od velikosti in vrste cvetja, saj so nekatere vrste rož dražje.

 

Utrinki zbiranja poročnega šopka Urše in Sandija:

 

Ni komentarjev

Odgovori