Kako se obnašati do potencialnega partnerja?

Vaše vedenje je izredno pomemben del vaše privlačnosti.

gentleman

S svojim obnašanjem pritegnete ali pa odbijete potencialnega partnerja. Veliko je najrazličnejših nasvetov, kako se vesti na začetku spoznavanja, kako pritegniti pozornost partnerja in kako jo zadržati. Nekateri ljudje potrebujejo hiter in odločen pristop, drugi počasen in umirjen pristop.

Se vam zdi, da vaš pristop ne deluje in bi ga radi spremenili? Gre za zelo zanimivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

people-2561578_1920-minJe prav, da se do vseh obnašamo enako?

Žal ne obstaja način obnašanja, ki bi veljal za vse, ker med seboj nismo enaki. Iz tega razloga pri spoznavanju delamo veliko napak. Predvidevamo, da se moramo do vseh obnašati enako, čeprav moramo v resnici svoj pristop prilagoditi vsakemu posamezniku.

To ne pomeni, da zaradi vaše simpatije popolnoma spremenite vaše obnašanje, ker se to na dolgi rok ne obnese. Glavni nasvet je, da najprej spoznate potencialnega partnerja, saj vsakemu ustreza kaj drugega. Ljudje smo različni in nas zato privlačijo različne stvari. Nekaj pa je vseeno univerzalnih nasvetov, ki veljajo v vseh primerih.

Kaj je v redu in kaj nikakor ne pride v poštev?

Vsi želimo, da ima partner do nas spoštljiv odnos, to je osnova, brez katere ne gre. Osebi morate dati vedeti, da spoštujete njen čas, zato zamujanje in odpovedovanje zmenkov odpade.

Osebi morate pokazati, da cenite njen poklic, hobije, družino, prijatelje itd., pri tem pa paziti, da se ji ne prilizujete. Če bo oseba začutila, da je ne spoštujete, je konec vaših možnosti.

men-2425121_1920-minOsebo morate poslušati, da ugotovite, kaj ji ustreza in kaj ne. To ne pomeni, da se popolnoma podredite njenim željam, temveč da pri stvareh, na katere lahko vplivate, od reagirate tako. Osebi nudite prostor, če prostor potrebuje in pozornost, če rabi pozornost.

Ljudje smo različni glede želja po stiku in komunikaciji. Tistim, ki potrebujejo svoj mir in prostor, ponudite to, drugim pa dajte konstantno pozornost. Osebe ne silite v stvari, ki ji niso všeč in predlagajte stvari, ki so ji všeč.

Do osebe se obnašajte tako, kot si vi želite, da se obnaša do vas. Če se ne bo obnašala tako, je na vas, da jo opozorite, če ne bo bolje, pa se sprijaznite s tem ali greste stran.

Odgovornost do tega, kako partner ravna z nami, je na nas samih!

Zavedati se morate, da sami soustvarjate odnos, ki ga bo imel partner do vas. Vi postavljate meje dopustnega in pričakovanega. Če sami dopuščate, da oseba slabo ravna z vami, je odgovornost za slabo ravnanje tudi na vas.

Tudi če se boste obnašali na prav način za posameznika, pa to še vedno ni zagotovilo, da boste z njim uspeli zgraditi zvezo. Včasih se ljudje enostavno ne ujamemo. Če smo si v bistvu različni, ne bomo mogli funkcionirati skupaj, tudi če bo naš pristop pravi za posameznika.

Še več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju.

25316987_10156175533438159_673853127_o (1)-min

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori