Kako vključiti svoje prijatelje v nov partnerski odnos?

Ko najdemo novega partnerja, lahko postane vključevanje naših prijateljev v ta partnerski odnos stresno in težavno. Želimo, da se naši prijatelji dobro razumejo z našim partnerjem, vendar pa hkrati nočemo izgubiti svojih prijateljev.

Komunikacija je ključna

Prvi korak, ko se trudimo vključiti svoje prijatelje v naš partnerski odnos, je da s svojim partnerjem odprto komuniciramo o tem, kaj pričakujemo in kaj si želimo. Povejmo mu, da si želimo, da bi bili naši prijatelji še vedno del našega življenja in sčasoma postali tudi njegovi prijatelji. Obenem seveda velja tudi v obratni smeri.

Poudarimo skupne interese

Ko svoje prijatelje vključujemo v partnerski odnos, poudarimo naše skupne interese. Gremo skupaj na dogodke, ki jih imamo radi, npr. na koncerte ali športne prireditve. Tako lažje najdemo stične točke, ki nam bodo pomagale, da se bomo bolj povezali.

Prijatelji

Poskrbimo, da bo partner sprejet

Ko vključujemo svoje prijatelje v nov partnerski odnos, je pomembno, da poskrbimo, da se partner počuti prijetno in sprejeto. Bodimo pozorni na to, kaj mu ustreza in kaj ne, in poskrbimo za upoštevanje njegovih želja. Prav tako je pomembno, da svoje prijatelje spodbudimo, da so odprti in prijazni do partnerja, saj tako precej lažje zgradimo pozitivne odnose.

Srečevanje v skupinah

Naš nov partner se lahko počuti precej nelagodno, če ga spoznavamo s posameznimi prijatelji, kjer pogovor poteka bolj 1 na 1 in se kaj hitro sprevrže v »zasliševanje«. Na začetku je vendarle bolje spoznati več oseb naenkrat (denimo na kakšnem dogodku), kjer se razvije sproščena debata, pozitivna klima in ni nepotrebnega pritiska, da je treba zadovoljiti interese zgolj enega posameznika.

Vključimo svoje prijatelje v aktivnosti s partnerjem

Pomembno je, da naši prijatelji spoznajo našega partnerja tudi izven druženja v skupini. Lahko se dogovorimo, da skupaj počnemo stvari, ki nas veselijo in bodo pomagale okrepiti odnos med partnerjem in prijatelji. Na primer, lahko organiziramo piknik ali izlet, ki bo prijateljem in partnerju omogočil, da se med seboj bolje spoznajo.

Vir: Shutterstock

Ne vsiljujmo svojega partnerja svojim prijateljem

Čeprav želimo, da se naši prijatelji dobro razumejo s partnerjem, ne smemo pozabiti, da imajo ljudje različne osebnosti in interese. Naš partner se morda ne bo dobro razumel z vsemi našimi prijatelji, kar je povsem normalno. Ne silimo ga v druženje s prijatelji, s katerimi se ne ujame. Namesto tega se osredotočimo na odnose, ki so naravni in prijetni za vse udeležene.

Ne pozabimo na svoje prijatelje

Ko razvijamo nov partnerski odnos, se zlahka zgodi, da zanemarimo svoje prijatelje. Sicer povsem nehote, je pa pomembno, da ohranimo stike z njimi in se z njimi še naprej redno družimo, tudi ko imamo partnerja. Pravi prijatelji bodo razumeli, da imamo odslej nekaj malega manj časa za druženje z njimi, vsekakor pa popolno pretrganje stikov na nas vrže slabo luč. In dobrega prijatelja ne najdeš kar tako.

Ne skrivajmo partnerja pred svojimi prijatelji

Če naši prijatelji niso seznanjeni s tem, da imamo novega partnerja, bodo zelo težko razumeli zakaj nenadoma nimamo več toliko časa zanje, kot prej. Kaj hitro lahko pride do nesporazuma, ki vodi do konca prijateljevanja. Tudi partner verjetno ne bo najbolj zaupljiv, če ga ne bomo predstavili svojemu krogu prijateljev.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori