Kdaj je primeren čas za povabilo na zmenek?

Kdo naj naredi prvi korak? Moški ali ženska? Številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti najdeš v knjigi (Ne)srečni konci. Knjiga od ženske, napisana tudi za moške.

Nekega dne spoznaš osebo, ki pritegne tvojo pozornost in ob kateri ti srce vztrepeta. V tebi se pojavi vprašanje, kako postopati naprej, da bi še bolje spoznal to osebo. Kdo naj naredi prvi korak in povabi na zmenek? Je to še vedno moški, ki velja za močnejši spol, ali je ta vloga že prepuščena ženski? Kdaj je pravi čas za povabilo? Kako dolgo čakamo, da oseba naredi prvi korak, preden jo spustimo dalje?

Ne-srecni-konci-1

Gre za zelo občutljivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci. Knjiga nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju. Ti so podkrepljeni s primeri, da te spodbudi k lastnemu razmišljanju in k izboljšanju tvojega ravnanja v novih razmerjih.

 

Knjiga ti pomaga pri spoznavanju tvojih vzorcev obnašanja v razmerju in spodbuja tvoj napredek, da lahko razrešiš svojo težavo in najdeš ustreznega partnerja zase.

Po tem, ko spoznaš novo osebo, ki ti je všeč, je treba najprej ugotoviti, ali je zanimanje obojestransko. Če nam je nekdo všeč, praviloma jasno izrazimo zanimanje, postavljamo vprašanja in zavzeto komuniciramo. Če nam oseba ni všeč, bomo praviloma zgolj vljudno odpisovali in upali, da oseba dojame, da nimamo interesa po nadaljnji komunikaciji. Le redki so primeri, ko nam je nekdo všeč, pa mu tega ne damo vedeti.

Nekateri želijo biti stoodstotno prepričani, preden naredijo prvi korak.

Ko ugotoviš, da je zanimanje obojestransko, lahko narediš prvi korak in osebo povabiš na zmenek. Nekaterim ljudem ni težko narediti prvega koraka, drugi z njim odlašajo celo večnost. Morda je za to kriva sramežljivost ali pa zgolj previdnost. Nekateri želijo biti stoodstotno prepričani, preden naredijo prvi korak. Hitrost dejanj je tako popolnoma odvisna od osebnosti posameznika.

Zavedati se je treba, da moški, ki ne bo naredil prvega koraka, verjetno ni odločen.

Tradicionalno naj bi moški naredil prvi korak, vendar po mojih lastnih izkušnjah pravila ni. V dandanašnji družbi so vloge zabrisane. Prvi korak lahko naredijo tako moški kot tudi ženske. Pri tem je veliko odvisno od naših želja in pričakovanj. Če v zvezi potrebujemo odločnega partnerja, potem mora prvi korak narediti moški, saj s tem izkaže interes in odločnost. Zavedati se je treba, da moški, ki ne bo naredil prvega koraka, verjetno ni odločen. Če pa v zvezi ne potrebujemo odločnega partnerja, je popolnoma dobrodošlo, da ženska naredi prvi korak.

pair-2879673_1920-1

Ob branju knjige (Ne)srečni konci ugotoviš, da obstajajo različne vrste osebnosti, zato ne moremo uporabiti enakega pristopa za vse ljudi. Nekoga hiter začetek prestraši, nekoga počasen začetek odvrne. Treba je preučiti simpatijo in se na podlagi tega odločiti, kako ravnati.

 

Vsakemu izmed nas laska, če druga oseba pokaže interes za nas. Vendar je pravi način postopanja odvisen od osebnosti posameznika. Dominantne osebe morajo imeti občutek, da one lovijo, sicer izgubijo interes. Sramežljive osebe bodo le s težavo naredile prvi korak, zato bodo čakale, da druga oseba naredi korak.

DSC_0553-1V knjigi (Ne)srečni konci nudim pomoč tudi pri reševanju vprašanja, kako dolgo čakati na povabilo preden izgubiš upanje, da se bo razvilo kaj več. Pravila žal ni, je pa dejstvo, da bo še tako sramežljiva oseba naredila korak, če ji bo nekdo zares všeč. Če tudi po daljšem času komunikacije povabila na zmenek ne bo, se moraš v največ primerih sprijazniti z dejstvom, da osebe preprosto ne zanimaš dovolj.

So izjeme, ki potrjujejo pravilo, vendar so te redke. Ne predolgo vztrajati pri eni osebi, če ti ta ne nudi želene pozornosti. Nekje namreč obstaja druga oseba, ki ti bo nudila pozornost, ki si jo zaslužiš. V kolikor boš prisluhnil/a vsem tem nasvetom, boš kmalu našel/la tvojo sorodno dušo.

Še več mojih nasvetov je dostopnih na spletni strani http://ne-srecni-konci.si/. Spremljaš me lahko tudi na mojem Facebook računu in Instagram profilu.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori