Nasveti, kako ravnati z maminim sinkom

Kaj je GO in kaj NO-GO, ko se zaljubiš v maminega sinka?

Poroka z moškim, ki si je blizu z mamo, ni vedno negativna stvar. “Mamini fantje” naj bi bili bolj čustveni in imajo bolj zdrave odnose kot povprečni moški. Cenijo občutke in vam verjetno ne bodo zlomili srca zaradi laži in izdaje. Vendar je treba določiti nekatere meje, ki ločujejo vaš zakon od njegovega odnosa z materjo.

Kakšni so učinki tesnega odnosa mati-sin?

Moški, ki so preveč blizu materi, so pri odločanju odvisni od njih, zato ignorirajo vaše potrebe in zahteve. Največkrat se bo raje držal materinih mnenj, ki lahko vzbujajo občutke zamere ali povzročajo težave v zvezi ali zakonu. Tukaj je nekaj nasvetov, kako ravnati s svojim partnerjem, ki je ‘mamin sinek’.

Vzpostavite meje

Vaš moški je morda pri odločanju odvisen od svoje matere, vendar mu morate jasno dati vedeti, da se bo moral pred vami obnašati kot odrasel človek. Meje, ki kažejo na neodvisno vedenje, je treba strogo vzdrževati. Vaš partner vas bo morda poskušal zmanipulirati, da mu boste pomagali, vendar morate biti dovolj močni, da mu pustite, da deluje kot posameznik.

Vzemite si potreben prostor

Če je vaš partner mamin fant, ni dobro, da se preselite v njeno hišo. Njun tesen odnos vam lahko zagreni življenje, saj se lahko odstrani ali odide k materi, ko se ne bosta strinjala. Bolj bo dojemal njena čustva in mnenja kot vaša. Torej, bolje je, da se malo odmaknete in se preselite v samostojno hišo.

Izogibajte se spopadom s taščo

Ne hodite k tašči in jo prosite, da se umakne. To ni vaše mesto. Namesto tega bi se morali o tej občutljivi zadevi s svojim partnerjem pogovoriti zelo zrelo. Izogibajte se razpravam, ki bi lahko vodile do popolnih argumentov. Pogosto pojdite tudi na večerje ali obiske k njej, da bi okrepili vaš odnos.

Odločiti se morate sami

Tašča je morda odločala za vašega partnerja do vaše poroke. Vendar je čas, da se vaš mož začne obnašati kot odrasel človek, ki je sposoben upravljati svoje življenje. Z možem bi se morali dovolj navezati, da bi se skupaj lahko odločali. Ne vključujte njegove matere v vsak boj ali prepir, sicer bo na koncu nadzirala vaše zakonsko življenje.

Ne oddaljujte se preveč

Sprejeti morate dejstvo, da je tašča zelo pomembna in bližnja oseba v življenju vašega moža, še posebej, če je ‘mamin sinek’. Torej, tudi z njo morate ustvariti tesen odnos. Včasih upoštevajte njen nasvet, ker se bo tako počutila pomembno.

VIR: Planet-lepote.com

Ni komentarjev

Odgovori