Prvi zmenek I.

Metuljčki v trebuhu, trepetanje pred neznanim in majava samozavest. To in še več je prisotno pred in med prvim zmenkom. Kako preživeti?

prvi zmenek

Prvi zmenek je lahko zelo naporen v smislu psihične priprave, zato ti nekaj napotkov ne bo škodilo.

Posebej težko je, ko se odpraviš na spoznavni večer z neznancem, ki si ga, denimo, spoznal/a prek spleta in o njem veš samo tisto, kar ti je (menda po resnici) napisal v elektronskem pogovoru. Mi bo oseba v živo sploh všeč? Kako sogovornika očarati? Kaj naj oblečem? Postavi se nam nešteto vprašanj in ob vsem tem pozabimo uživati.

7 korakov do dobrega prvega zmenka

Čez dan pred velikim večerom se čim bolj zaposli in ne razmišljaj preveč kaj in kako bo. Najbolj priporočljiva je telovadba, ki bo sprostila nervozo, pa še oblikovala bo tvoje telo.

Prvi zmenekNe kliči prijateljice tik pred zmenkom. Imela bo 100 idej in predlogov za tvoj prvi zmenek, ki bi te lahko zmedli.

Rezerviraj si dovolj časa za priprave. Če boš obleko izbiral/a zadnji hip, bo šlo zagotovo nekaj narobe. Oblačila naj bodo udobna, ne preveč izzivalna, vendar dovolj liberalna, da se mu /ji bodo zasvetile oči. Delovati moraš urejeno, s tem narediš dober prvi vtis, ki je odločilen za nadaljnji potek večera.

Ne oziraj se na to, kakšen bo izid na koncu večera, ampak se raje posveti zmenku samemu. Bodi spontan/a, simpatičen/na in seksi. Poskušaj se zabavati in uživati. Izklopi vse potencialne moteče dejavnike (npr. telefon) in se prepusti toku zmenka.

Nasmeh in iskrica v očeh bosta dovolj.

Če se dobita v lokalu ali restavraciji, lahko ženska nekaj minut zamudi. Ženska lahko na zmenek zamudi kakšno minutko in s tem da moškemu prednost pri izbiri mize, ureditve prostora ipd. Če pride na lokacijo prva, lahko namreč moški dobi občutek, da je izgubil nadzor nad večerom. Vendar zamuda ne sme biti predolga, da moški ne pobegne ali dobi občutka, da slabo organiziraš svoj čas.

Ob prvem snidenju brez objemanja. Nasmeh in iskrica v očeh bosta dovolj. Pa brez podajanja rok ­– nista na intervjuju za službo.

Po pozdravni frazi sledi neprijetni »Kaj pa zdaj?«. V lokalu ne bo težav: naročita si pijačo in začnita klepetati. Stvari bodo šle same od sebe …

Ni komentarjev