Prvi zmenek II.

Tako, led je prebit, cmok v grlu pa je tudi že razpadel. Preostanek večera potemtakem ne bi smel predstavljati težav.

Pisali smo že o tem, kako začeti prvi zmenek z neznancem in kako premagati začetno tremo, ki je lahko v veliko breme. Gotovo ti bo prišlo prav nekaj nasvetov o tem, kako zmenek nadaljevati.

Prvi led je bolj ali manj uspešno prebit in če še sedita za isto mizo, najverjetneje pomeni, da sta si vsaj kanček všeč. Kako naprej? Kaj naj vprašam in kaj lahko povem o sebi?

Na zmenek se dobro pripravi

Da ne bo neprijetnih tišin, imej nekaj tem na zalogo (pa ne o vremenu, ampak kaj bolj konkretnega). Raje postavljaj vprašanja, na katera se ne da odgovoriti le z »ja« ali »ne«. Vprašaj kaj najraje počne v prostem času, da vidiš, če se vajini hobiji ujemajo. V zgodbe se vklopi samoiniciativno, da ne bo treba po nepotrebnem spraševati »Kaj pa ti misliš?«. Če se ujameta, bo pogovor tekel samodejno, zato se bo lahko vklopiti in razživeti. Vendar vseeno ne razkrivaj preveč informacij o sebi, da izbranca ne prestrašiš. Na začetku mu/ji ni treba vedeti podrobnosti o tvojih nekdanjih razmerjih, o tem, kako težko je bilo otroštvo ali o čemerkoli, kar bi lahko pokvarilo večer. Če bo postavi vprašanje, na katerega ne želiš odgovoriti, to preprosto povej.

Prvi zmenek

Ne razkrivaj preveč informacij o sebi.

Čez čas te bo najbrž začelo zanimati, ali so iskrice obojestranske. Skoraj neopazno pošlji nekaj znakov in opazuj reakcijo: lahko ga/jo »po nesreči« malce dregneš z nogo pod mizo ali se v navalu smeha (po dobri šali) dotakneš roke. Če bo njegov ali njen pogled obstal na mestu, kjer si se ga dotaknil/a ali če ti bo dotik vrnil/a, si na konju.

Poljub?

Poljub

Zdaj pa k vrhuncu večera (ki naj ne bo vrhunec med rjuhami) – poljubu (razen, če je le še ena riba, ki bi jo želiš vreči v morje). Če hočeš ponuditi priložnost za »slovo kot se šika«, ne brskaj po torbici za ključi, ker bo to znak, da ga/jo hočeš čim prej zapustiti. Raje ga/jo nežno poljubi na lice in nato počasi odmakni glavo, vendar ne predaleč. Tako bo imel/a čas ujeti tvoje ustnice, dokler so še v bližini.

Kako se pripraviti na zmenek še pred srečanjem? Prvi zmenek 1. del.

Ni komentarjev