Razpad zveze? Prva pomoč za ženske!

Opozorilo pred branjem: Tekst je namenjen zgolj ženskam, ki so pred kratkim ostale same, ki nad svojim samskim statusom niso najbolj navdušene in bi se rade počutile nekoliko bolje.

ona-on-zmenki-razpad-zveze

Moškim, vezanim in vsem brez humorja, branje toplo – odsvetujem.

Stvar je taka: Vsak razpad zveze je boleč, ne glede na to, zakaj in kako do njega pride. Nekateri imamo še to neverjetno srečo, da ostanemo brez partnerja ravno pred novoletnimi prazniki. Res, neprijeten čas, ko te povsod obdajajo nasmejani pari in božične pesmi, ti pa bi najraje komu zavil vrat ali pa se zjokal sredi nabito polne trgovine. Tega si seveda nihče od nas ne želi in da bi kateri od predstavnic ženskega spola prihranili vsaj kako muko pobiranja po razpadu zveze, je tukaj nekaj kratkih nasvetov za preživetje.

Nasvet 1: Prijateljice in opravljanje

Prva in najbolj praktična stvar za zdravljenje ranjenega ženskega srca so – prijateljice, po možnosti najbolj tečne, nesrečne in zlobne. Po razvezi je nujno, da jih najdemo čim prej in jih vsaj enkrat tedensko zbobnamo na kup. Čim več, tem boljše. Takrat jim povemo, kaj se je zgodilo (beri: Prasec me je pustil! Prasec me je prevaral.) in mirno potočimo solzo ali dve.

Grde besede o našem bivšem so povsem na mestu in v kriznih razmerah je seveda dovoljeno tudi pretiravati. Ko se izpovemo, globoko zajamemo sapo in se prepustimo tolažilnim besedam prijateljic, ki bodo našega bivšega lepo in prav nič prijazno – raztrgale, sesule, povozile in razbile. Z besedami, jasno, a me se bomo počutile veliko bolje.

Tovrstno besno žensko terapijo prakticiramo vsaj enkrat tedensko. Spodbodla bo naš bes in našo zlobo do bivšega, ki je tako ali tako kriv za vse naše težave. Me bomo iz trenutka v trenutek bolj jezne, jeza pa nas nabije z novo energijo, kar pomeni, da jeza koristi.

ona-on-zmenki-razpad-zveze

Nasvet 2: Prijatelji in telovadba (v postelji)

Obvezne terapije s prijateljicami lahko kombiniramo tudi z ‘moškimi terapijami’. Poiščemo vse svoje prijatelje, tokrat izključno moškega spola in se poskušamo z njimi čim večkrat dobiti. Tu velja, da jih ne tlačimo vseh na en kup, ampak si za vsakega posebej vzamemo čas, saj bodo vsak po svoje najbolj koristni. Prednost nujno damo vsem tistim, s katerimi smo mogoče kdaj spale, ki so si nas v posteljo želeli spraviti ali so kakorkoli in kadarkoli pokazali, da jih vsaj malo privlačimo.

Ti prijatelji nam bodo pomagali z ‘ego terapijo’, saj nas bodo založili z zdravo dozo komplimentov, stavek: »Tvoj bivši je kreten, saj ne ve, kaj je izgubil.,« bomo slišale ravno tolikokrat, da se bomo končno še same sprijaznile z mislijo, da smo dejansko predobre za takega človeka, kot je bil naš bivši.

Nasvet 3: Vino

Terapijo hranjenja ega ob svojih moških prijateljih je pametno kombinirati tudi z alkoholno terapijo. Ne, drage moje, to ne pomeni, da ste nadaljnje leto in več vsak dan pijane, ampak preprosto to, da se ne sekirate preveč, ko v dobri družbi spijete pijačo, dve ali deset, in potem mrtve padete v posteljo in trdno spite do jutra.

Ta terapija koristi iz preprostega razloga: Objokovanje propadle zveze nam običajno ne da spati, prava doza alkohola v riti pa zagotovo. Pretiravati sicer ni pametno, ker si prevelikega mačka naslednje jutro nihče od nas ne želi, a trdno prespana noč je tudi vredna svoje cene.

ona-on-zmenki-razpad-zveze

Nasvet 4: Nakupovanje za dvig samopodobe

Svoje cene je seveda vredna tudi nakupovalna terapija. Ta vedno pomaga. Kolikor nam finance dopuščajo in še kak evro več stlačimo v denarnico in se spravimo v prvi nakupovalni center. Nakupujemo zgolj stvari, ki so povezane z dvigovanjem naše samopodobe, kar pomeni – negovanja in izpostavljanja telesa.

Dovoljeni so: šamponi, kreme, dragi parfumi, visoke pete in čipkasto perilo, oprijete hlače in kratka krila, obiski pri frizerju, manikerki in pedikerki. Če po tem zavijemo še v savno ali na sproščujočo masažo – toliko bolje. Nikar pa ne zapravljajmo denarja recimo za kako športno opremo, saj ta pomeni le eno. Potrebno se bo ukvarjati s športom, torej se trenutno ne počutimo dobro, torej – sesuvamo svoj lasten ego. Nima smisla, to lahko kasneje, ko preživimo največjo krizo.

Nasvet 5: Zaposli svoj um – hobi terapija

V vmesni, krizni fazi, se je vseeno dobro čim bolj zaposliti. V službi skušamo biti še bolj učinkoviti kot smo običajno, kak sestanek po službi nam ne bo škodil. Prav tako ne veliko število kavic, sprehodov in ukvarjanja s hobiji, za katere nam je mogoče še pred kratkim zmanjkovalo časa. To, tako imenovano hobi terapijo je zelo pametno združevati z moškimi in ženskimi terapijami, po lastni presoji – tudi z alkoholno in nakupovalno terapijo.

Nasvet 6: Seks

Najbolj pomembna oblika ‘samozdravljenja’ po razpadu zveze pa je – seks. Ko se ženski sesuje svet, je jasno – nesrečna, to pa je v kombinaciji z nepotešenostjo samomorilska kombinacija. Zato, stare in nove ljubimce, stare in nove vibratorje – na plano. Poskrbite za svojo seksualno plat in potešite svoje telo. Kakorkoli obračate, po orgazmu se vsak počuti bolje in boljše počutje je prva stopnica na poti do sreče.

ona-on-zmenki-razpad-zveze

Nasvet 7: Glavo gor!

In na koncu še najbolj pomembno: Ne obupujte. Svet je lep, z moškimi ali brez. Samopomilovanje, kujanje in skrivanje doma lahko prakticiramo vsi, kak teden je celo sprejemljivo, a dolgoročno ne bo ničesar rešilo. Zato: Pogumno v nove zmage: Poznanstva, seks in zveze!

Ni komentarjev

Odgovori