Se raziti ali reševati partnerski odnos?

Ko smo v partnerskem odnosu dlje časa, lahko pride do tega, da se na neki točki vprašamo, ali nas ta odnos izpopolnjuje ali bi ga bilo bolje prekiniti.

Veliko ljudi se po nekem daljšem obdobju partnerstva začne spraševati, ali so srečni in kar naenkrat jih začne na partnerju motiti kar nekaj stvari. Sprašujejo se, če je res minilo vse, in zakaj tega niso opazili že prej. Začnejo razmišljati, ali je kje kaj boljšega.

Zakaj se je partnerski odnos spremenil?

Moje mnenje je, da se po letih partnerstva vsi spremenimo in stvari, ki so nam bile prej del partnerskega odnosa, se nam zdaj zdijo tuje in moteče. Sprašujemo se, kaj je narobe s partnerjem, a bi morda morali na odnos pogledati z druge plati, naše plati. Kdaj smo se spremenili mi, da nam prej stvari, ki smo jih sprejeli, sedaj postajajo tuje?

Partnerski odnos se spremeni, ker se spremenimo mi sami.

Nedvomno nas življenje spremeni, spremenijo nas ljudje, ki nam prihajajo na pot, prav tako tudi tisti, ki odhajajo, spremeni nas vsakdan, naša služba, otroci, vsakodnevne izkušnje, o katerih razmišljamo, ki nas oblikujejo, medsebojna komunikacija …

Samo pomislite koliko stvari oblikuje naša mnenja, naš vsakdan in nemogoče je, da se ne bi izoblikovali v drugačno osebo. In ta drugačna oseba sedaj drugače vidi tudi svojega partnerja.

Različni smo, kar dela partnerski odnos zanimiv

Predvsem je pomembno, da prepoznamo našo drugačnost in sprejmemo drugačnost drugih, naših najbližjih in ostalih, ki so prisotni v našem življenju. Saj nas je tudi njihova sprememba oblikovala in človek včerajšnjega dne ni enak današnjemu.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

STALNA JE SAMO SPREMEMBA. Saj si je tudi želimo, zato, da lahko opazujemo našo novo naravo, zato, da smo lahko ponosni na naša nova znanja in znanja drugih.

V tem je umetnost kvalitetnega partnerstva: Ko rasteš skupaj, se sooblikuješ in iščeš nove poti. Pri pomembnih odločitvah izčrpajte vso znanje in ideje.

Vsi težimo za nečim boljšim. Pa smo prepričani, da bomo našli še boljše ali samo drugačno? Ali nam bo drugačnost dovolj? Ker, kot velikokrat omenjam, živimo v svetu, kjer nas stalno zasipajo, da je nekje nekaj boljše, nekaj več, nekdo lepši, boljši.

Seveda je, vendar ali je to primerno za nas, je pa druga plat zgodbe. Vsi ljudje, ki jih srečamo na naši poti, nas morajo nekaj naučiti in mi njih.

Vzemite si čas, da prepoznate vaš namen in vašo pot in se nekega dne vse poklopi. Zato je nujno, da vemo, kaj nas bo resnično zadovoljilo in težimo v našo smer. Odločite se za harmonijo znotraj sebe.

Deli
Prejšnja objavaVIDEO ~ Veronika Podgoršek: Kakšnega partnerja si želim?
Naslednja objavaPrejemaš preveč obvestil? - Nastavitev obveščanja
Sem ženska, mama, prijateljica z diplomsko nalogo učenja živeti. Verjamem, da nam je v življenju dano veliko priložnosti, kako pa se jih bomo lotili je odvisno od nas. Sem strastna opazovalka odnosov, dobra poslušalka, da si s svojimi izkušnjami in izkušnjami drugih širim pogled. Verjamem v pot in akcijo in ne želim biti samo opazovalka ampak aktivna igralka na moji poti. Verjamem, da so vse spremembe in pozitivne rešitve mogoče, če se jih lotimo strastno in zavestno. Vse o čemer pišem in predavam preizkusim na lastni koži. Včasih z veliko žlico zajemam znanje in izgleda razdrobljeno, vendar se v nekem trenutku vse sestavi v celoto. Verjamem da je stalna samo sprememba ki je nujna za vsak razvoj....da na koncu poti z nasmehom pogledamo življenje. Prepričana sem, da se v odnosih vse da rešiti v dobro vseh, samo urediti moramo strasti in se lotiti svojih projektov strastno, spontano in z jasnim ciljem. Uživam v tem kar počnem v življenju.

1 komentar

Odgovori