Za začetek povejte, kaj vaju je spodbudilo, da sta se začela ukvarjati z organizacijo porok?

Špela: “Moj oče je sprva imel največji poročni salon v Sloveniji. Seveda je tako postal uspešen kot prvi organizator porok v Sloveniji. S tem se ukvarja zadnjih 18 let, v zadnjih letih pa sem se mu pridružila tudi jaz.

Skupaj sva se odločila usmerjati mladoporočence, ki nasvete in poročne storitve iščejo na internetu. Tako sva ustanovila spletni poročni portal e-poroka.com, ki je sedaj vodilni spletni poročni portal s svojim naborom uporabnih napotkov, pregledom poročnih storitev in dejstvom, da lahko vsakemu paru pomagamo do čudovite poroke.”

Zakaj morajo bodoči mladoporočenci najeti poročnega organizatorja?

Špela: “Ne bom trdila, da ga morajo. Navsezadnje se veliko ljudi poroči brez pomoči izkušenih organizatorjev. Ima pa najem izkušenega poročnega organizatorja veliko prednosti, na katere bodoči mladoporočenci večinoma niti ne pomislijo.

Najem izkušenega poročnega organizatorja ima veliko prednosti, na katere bodoči mladoporočenci večinoma niti ne pomislijo.

To pomeni, da organizatorji prihranimo veliko časa, iskanja najboljših poročnih ponudb, dogovarjanja in poti bodočemu paru. Na poroki smo tako prisotni ves čas in skrbimo za pravilen potek celotnega dne. Koordiniramo celoten potek poroke ter poskrbimo, da poročni dan poteka, kot je načrtovano.

Mladoporočenca tako razbremenimo vsakršnih skrbi. Predstavljajte si svoj poročni dan, kjer poskušate uživati v vsem, kar ste organizirali, obenem pa gre veliko stvari narobe in se morate s tem spopadati sami. Kar naenkrat se lahko dan, ki ste ga tako nestrpno pričakovali sprevrže v dan za katerega želite, da bi ga bilo čim prej konec.

Naslednja prednost najema poročnega organizatorja je tudi finančna optimizacija glede na proračun, ki sta ga določila mladoporočenca. Organizatorji porok smo namreč zaradi obsežnega poznavanja poročnih storitev tudi finančni svetovalci.

Potrebuješ poročnega načrtovalca?

Ker sodelujemo z mnogimi podjetji, ki jih lahko najdete na poročnem portalu e-poroka.com, poročnemu paru uredimo dodatne popuste na številne storitve. V praksi to pomeni, da lahko strošek, ki ga plačata za najem poročnega organizatorja dobita v celoti vrnjen iz naslova ugodnejših storitev.”

Kako poteka poročno svetovanje od trenutka, ko pride par do vas do samega poročnega dne?

Špela & Dušan: “Poročno svetovanje se začne s spoznavanjem poročnega para in njunih želja. Tekom pogovora bodoča mladoporočenca izrazita svoje želje glede poročne lokacije, teme poroke in ostalih želja. Dogovorimo se tudi o samem proračunu poroke in jima svetujeva pri izbiri posameznih storitev.

Poskrbiva, da vse poteka po planu.

Sestaviva celotno koordinacijo poročnega dne, na katerem sva na željo mladoporočencev tudi prisotna. Na sam poročni dan poskrbiva, da vse poteka po začrtanemu planu in da se bodoča mladoporočenca ter ostali svatje počutijo sproščeni. Tako se lahko brezskrbno zabavajo do jutranjih ur.”

Za kaj poskrbite vi kot poročni organizator? Kakšne so naloge poročnega organizatorja?

Špela & Dušan: “Midva, kot poročna organizatorja poskrbiva, da poročni dan poteka brez vsakršnih težav. Poskrbiva, da je poroka izpeljana po natančno določenem protokolu in, kot sem že prej omenila, da podjetja, ki so pridružena poroki izpeljejo vse tako, kot je bilo dogovorjeno.

Če na kratko povzamem, je naloga poročnega organizatorja voditi bodoča mladoporočenca čez celoten postopek zasnove, organizacije, logistike in izvedbe poroke. Poskušamo se čim bolj približati željam poročnega para.

Pogosto se zgodi, da pari nimajo jasne vizije o svoji poroki in ne znajo jasno definirati svojih želja.

Pogosto se zgodi, da pari nimajo jasne vizije o svoji poroki in ne znajo jasno definirati svojih želja. To je tisti začetek same organizacije, kjer jim pomagava opredeliti lastne želje in jim pri tem svetujeva.

K nalogam tako spadajo iskanje ustrezne poročne lokacije, dekoracije prostora, poročnega cvetja, obleke za nevesto in ženina, ustreznega fotografa, snemalca in vsega, kar sodi k poroki.”

Kakšne pa so želje parov? Pridejo do vas z že razdelanimi idejami o poroki ali se v celoti prepustijo vam?

Špela & Dušan: “Želje parov so različne, saj je vsak od njih svoja osebnost. Pogosto pari pridejo s svojimi idejami. Velikokrat pa se zgodi, da ideje prepustijo organizatorju in sprejemajo dobronamerne predloge.

Nekateri pari nama povedo, da bi imeli poroko kot nekdo od njihovih znancev, vendar vedno poudariva, da je to njun dan in naj se ravnata po svojih željah, saj je vsaka poroka drugačna.”

Imate kakšno zanimivo poročno anekdoto?

Špela & Dušan: “Imela sva poročni par, med katerima je teden dni pred poroko prišlo do velikih trenj. Bodoča nevesta je ženina zapustila in odpovedala vse v zvezi s poroko, ki sta jo predhodno že sama načrtovala.

Tako se je mladi gospod obrnil na naju za pomoč pri ponovni organizaciji poroke. Na voljo je bilo le nekaj dni do vzpostavitve vsega odpovedanega. Prišlo je do ponovne zaroke, midva pa sva uspela v teh nekaj dneh organizirati in izpeljati celotno poroko.”

Potrebuješ poročnega načrtovalca?

Kako dolgo se že ukvarjate z organizacijo porok? Koliko porok ste od takrat organizirali?

Dušan:“Z organizacijo porok se ukvarjam že dobrih in uspešnih 18 let. V tem času sem pomagal, svetoval in izpeljal približno 250 porok in različnih dogodkov. V zadnjih letih se mi je kot organizatorka porok pridružila še hči Špela.

Pogovorita se in definirajta svoje želje ter pri tem upoštevajta drug drugega, nato pa si zagotovita poročnega organizatorja in brezskrbno uživajta na svoji poroki.

Organiziral sem tudi poroko znanega slovenskega politika, vendar zaradi narave dela ne smem izpostaviti njegovega imena. Med ostalimi znanimi osebnostmi so bili tudi slovenski športniki in estradni umetniki. Najdražja poroka je stala preko 70.000€.”

Koliko porok načrtujete v tem trenutku?

Špela & Dušan: “V tem obdobju je povpraševanj po organizaciji poroke veliko tako, da sva kar precej zasedena.

Imata kakšen nasvet za vse mladoporočence, ki trenutno načrtujejo poroko?

Špela & Dušan: “Pogovorita se in definirajta svoje želje ter pri tem upoštevajta drug drugega, nato pa si zagotovita poročnega organizatorja in brezskrbno uživajta na svoji poroki.”

Ni komentarjev

Odgovori