Simpatična pevka Alya je svojo glasbeno kariero začela pred skoraj 20-imi leti. Pravi, da se je v tem času spremenilo ogromno stvari ter da je bilo odraščati na očeh javnosti kar izziv. A nekaj se vse do danes ni spremenilo, pravi energična Mozirčanka, to je ljubezen do glasbe.

Alya na glasbeni sceni ste se pojavili v začetku leta 2000. Spomnim se, kakšno osvežitev ste prinesli, drugačna, drzna z roza blond lasmi. Kaj se je od takrat spremenilo (razen roza barve na laseh, ki je ni več, hehe)?

“Res je, letos praznujem 20. obletnico delovanja, saj ne morem verjeti! 🙂 Spremenilo se je ogromno stvari, saj je to kar lepa doba. Začela sem zelo mlada, zato je bil ‘odraščati’ na očeh javnosti kar izziv :). Spremenila pa se ni samo glasba in koncerti, temveč tudi jaz sama.”

Vaš zaščitni znak je zagotovo tudi velik tatu na desni roki. Kaj predstavlja? Imate še kakšnega?

“Tatu na levi roki, ki je v znamenju škorpijona, kar pomeni drugi del mene, sem si tetovirala takoj, ko sem bila polnoletna. Z menoj je bila mami, ki se je takrat kar križala zakaj za boga želim imeti tako velik tatu, haha, ampak je bila želja res velika. Imam še tri, enega na boku, majhnega na zapestju in za ušesom :)”

Oktobra 2019 ste predstavili novo skladbo z naslovom Ili s tobom ili sama, ki je v hrvaškem jeziku. Ali lahko pričakujemo še več podobnih pesmi?

Foto: Matic Gabriel

“Lansko leto sem se s pesmijo Ili s tobom ili sama, v slovenščini Spet zaljubljena, predstavila na Šibeniškem festivalu, ki je bil kar odmeven, pred tem sem nastopila še na najbolj odmevnem CmC festivalu v Vodicah s pesmijo Sedam dana na moru, slovenska verzija Dobro jutro življenje. Ta je ta trenutek nominirana na prestižnih nagradah MAC Music Awards v Beogradu :). Zame jezik in teritorij ni ovira, konec koncev pa pojem v jeziku naše bivše države, tako da sploh ne opazim, da je kaj drugače :)”

Glede na to, da ste veliko v Dalmaciji, ali obstaja možnost, da boste peli samo še v tem jeziku, glede na to, da niste izključili možnost, da bi se enkrat tja za stalno preselili?

“Nikakor, preveč imam rada Slovenijo in naš lep jezik, se pa ne omejujem, sploh pa glasba nima meja! :)”

Že več let ste v resni zvezi. Kaj za vas sicer pomeni ljubezen?

“Ljubezen je zame vodilo v življenju, sicer pa je potrebno osrečiti najprej sebe, da lahko deliš.”

Foto: Tibor Golob

Kako povezujete ljubezen z vašim poklicem?

“Močno se čuti, če izvajalec dela nekaj z ljubeznijo, s srcem, le tako je zares lahko uspešen, pravzaprav je tako pri vsaki stvari :). Zase lahko rečem, da sem takoj, ko stopim na oder, zaljubljena :).”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Sreča, metuljčki v trebuhu :).”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju ;)?

“Vedno se rada spomnim sošolca, ki me je v prvem razredu med odmorom poljubljal do onemoglosti, jaz pa sem ga oklofutala, haha :)”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Waw, zanimiv podatek, niti pomislila nisem na to :).”

Foto: Klemen Batagelj

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 29.000 pari in več kot 80.000 aktivnimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

“Zame je to presenetljivo, saj sem bolj staromodna, verjamem pa, da je to v tej dobi, ko je to vse bolj popularno, super pomagalo in sploh ne dvomim, da lahko pravo srečo najdeš tudi preko spleta, pravzaprav jo lahko najdeš kjerkoli, ko je pravi čas in ko se stvari poklopijo :).”

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Žal ne … sem pa že slišala nekaj zgodb na to temo. :)”

Kaj bi ob vstopu v novo leto 2020 zaželeli vsem uporabnikom ona-on.com?

“Želim veliko ljubezni, zdravja, razumevanja in prvo naj ljubijo sebe, saj veste, ne moremo osrečiti drugega, če ne osrečimo sebe in če ne vemo kdo smo 🙂 <3.”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori