VIDEO: Kako se lotiti pogovora o preteklih zvezah?

Odgovarjamo na vaša vprašanja o odnosih in zmenkih. Nanje odgovarja Eva Erpič, strokovnjakinja za odnose in intimo, zakonska in družinska terapevtka. Vprašali ste nas:

“Kako se lotiti pogovora o preteklih zvezah?”

@ona_on.com Vprašanje bralcev: “Kako se lotiti pogovora o preteklih zvezah?” 💕 Vi ste vprašali, mi odgovarjamo. @evaerpic ♬ original sound – ona-on.com

Odgovor Eve Erpič:

“Pogovor o bivših je slej ko prej na dnevnem redu in prav je tako, ker takrat izvemo veliko informacij o našem sogovorniku.

Da se lahko čim lažje lotimo te teme, je pomembno, da najprej naredimo mi pri sebi zaključke o sebi, o svojih preteklih razmerjih. Ker če se bomo mi sramovali kakšnega obdobja, kakšnega razmerja, če se bomo sramovali tega, kar smo mi naredili ali bili ob nekem človeku, potem se bomo te teme vedno nekako izogibali in bomo sovražili vprašanja, kot so: Zakaj si ti samski, ponovno samski, kaj se s tabo dogaja?

Ko pa se mi enkrat razumemo, ko vemo, kaj je za nas pomenilo neko razmerje, zakaj smo tam bili takšni, kakršni smo bili in ko lahko sprejmemo sebe v tistem obdobju, bomo brez sramu in brez zadržkov lahko o tem govorili tudi z novim partnerjem.”

Imaš vprašanje o odnosih, zmenkih? Pošlji ga na vprasanja@ona-on.com s pripisom Vprašanje za Evo.

Preberi še druge odgovore na vaša vprašanja TUKAJ.


Ni komentarjev

Odgovori