Zakaj ne najdem pravega partnerja?

Ljudje imamo praviloma velike želje in ambicije. Želimo imeti dobro življenje, dobro službo, dobre prijatelje in nenazadnje pravega partnerja. Pogosto pa se zatakne pri njihovi realizaciji.

Kljub trudu, enostavno ne dobiš dobre službe, dobrih prijateljev ali dobrega partnerja. Nekaj te ovira, pa enostavno ne veš kaj. Gre za zelo občutljivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

Vsakdo si želi biti ljubljen, najti osebo, ki bo verjela vanj in osebo, kateri lahko zaupa. Za tak odnos smo pripravljeni na marsikaj. Sprejeti spremembe, popuščati in se do določene mere prilagajati. Toda … Pravega partnerja nekako ni v naše življenje.

Zakaj ne najdeš sanjskega partnerja?

Vprašaj se: Kaj ti je pri partnerju pomembno?

Pri iskanju partnerja si ljudje zamislimo, kakšen bi ta bil. To so lahko značajske lastnosti, lahko so to hobiji, lahko je to nekaj popolnoma tretjega. Vsakemu človeku je pomembno nekaj drugega. Ko pa spoznaš drugo osebo, pogosto vidiš, da nima vsega tega, kar si si zaželel/a. Ljudje se tega ponavadi ustrašimo. Vidimo ovire in zbežimo. In to je lahko ključen problem pri tem, zakaj ne moreš najti sanjskega partnerja.

Življenje nikoli ni samo sanjsko, ovire so vedno prisotne, pomembno je, kako se spopadaš z njimi. Vprašati se moraš, koliko ti je ta stvar res pomembna. Če čez to ne moreš, potem greš dalje.

Če pa misliš, da bi lahko naredil/a kompromis in je oseba tega vredna, potem pa poskusi. To ne pomeni, da se odpoveduješ svojim željam in znižuješ standarde, temveč, da si pripravljen/a ugotoviti, če bi tudi tako drugačno stanje lahko ustrezalo tvojim željam.

Želje po pravem partnerju izvirajo iz otroštva

Želje pogosto izhajajo iz naših vzorcev v otroštvu. Doma so vam vcepili določene vrednote in mišljenje. Vzgojen/a ste bil/a v določenih okvirih in si si v glavi ustvaril/a sliko, da tako mora biti. Ko spoznaš nekoga, ki je popolnoma izven tvojih okvirjev, izven tvojih lastnih prepričanj, je to zelo težko spremeniti. Seveda pa ni nemogoče, če si spremembe res želiš in verjameš, da te trenutno stanje ovira pri iskanju sreče.

Brez odločnosti ne bo nič

Je morda potrebno narediti spremembe pri sebi?

Če si nekaj zares želiš, se moraš potruditi, da boš to našel/a. Pa še to ni zagotovilo, ker v ljubezni ne moremo nikogar siliti. Če vidiš, da ti sedanji vzorci preprečujejo, da bi zaživel/a srečno življenje, je čas, da spremeniš vzorce. Potrebno je, da se začneš izobraževati.

Nekatere stvari pridejo naravno, spontano, pri drugih je nujno potrebno, da se maksimalno potrudiš, da osvojiš določena znanja. Neznanje lahko naredi razliko med uspešno in neuspešno zvezo. Želje partnerja moraš znati brati oziroma vsaj doseči od njega, da ti jih zaupa.

Uspešna zveza je odvisna od tvojih želja

Od tvojih želja je v veliki meri odvisno, ali bo zveza z novo osebo uspešna ali ne. Želiš si najti sanjskega partnerja, a če ne znaš prepoznati oziroma si postavljaš nerealne želje, ga ne boš mogel/a najti. Zato, ko najdeš nekoga, se ne ustraši ovir, temveč jih preseži. Ni hujšega kot obupati nad tem, kar bi lahko bilo sijajno.

Še več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju.

Deli
Prejšnja objavaOd zmenka do zveze
Naslednja objavaSpoznaj ona-on par s Sanjske poroke: Ustvarjena sta drug za drugega
Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori