Zakaj ne najdem pravega partnerja?

Ljudje imamo praviloma velike želje in ambicije. Želimo imeti dobro življenje, dobro službo, dobre prijatelje in nenazadnje pravega partnerja. Pogosto pa se zatakne pri njihovi realizaciji.

Kljub trudu enostavno ne dobite dobre službe, dobrih prijateljev ali dobrega partnerja. Nekaj vas ovira, pa enostavno ne veste kaj. Gre za zelo občutljivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

Zakaj ne najdete sanjskega partnerja?

Pri iskanju partnerja si ljudje zamislimo, kakšen bi ta bil. To so lahko značajske lastnosti, lahko so to hobiji, lahko je to nekaj popolnoma tretjega. Vsakemu človeku je pomembno nekaj drugega. Ko pa spoznate drugo osebo, pogosto vidite, da nima vsega tega, kar ste si zaželeli. Ljudje se tega po navadi ustrašimo. Vidimo ovire in zbežimo. In to je lahko ključen problem pri tem, zakaj ne morete najti sanjskega partnerja.

Življenje nikoli ni samo sanjsko, ovire so vedno prisotne, pomembno je, kako se spopadate z njimi. Vprašati se morate, koliko vam je ta stvar res pomembna. Če čez to ne morete, potem greste dalje.

Če pa mislite, da bi lahko naredil kompromis in je oseba tega vredna, potem pa poizkusite. To ne pomeni, da se odpovedujete svojim željam in znižujete standarde, temveč da ste pripravljeni ugotoviti, če bi tudi tako drugačno stanje lahko ustrezalo vašim željam.

Želje po pravem partnerju izvirajo iz otroštva

Želje pogosto izhajajo iz naših vzorcev v otroštvu. Doma so vam vcepili določene vrednote in mišljenje. Vzgojeni ste bili v določenih okvirih in ste si v glavi ustvarili sliko, da tako mora biti. Ko spoznate nekoga, ki je popolnoma izven vaših okvirjev, izven vaših lastnih prepričanj, je to zelo težko spremeniti. Seveda pa ni nemogoče, če si spremembe res želite in verjamete, da vas trenutno stanje ovira pri iskanju sreče.

Brez odločnosti ne bo nič.

Če si nekaj zares želite, se morate potruditi, da boste to našli. Pa še to ni zagotovilo, ker v ljubezni ne moremo nikogar siliti. Če vidite, da vam sedanji vzorci preprečujejo, da bi zaživel srečno življenje, je čas, da spremenite vzorce. Potrebno je, da se začnete izobraževati.

Nekatere stvari pridejo naravno, spontano, pri drugih je nujno potrebno, da se maksimalno potrudite, da osvojite določena znanja. Neznanje lahko naredi razliko med uspešno in neuspešno zvezo. Želje partnerja morate znati brati oziroma vsaj doseči od njega, da vam jih pove.

Uspešna zveza je odvisna od vaših želja

Od vaših želja je v veliki meri odvisno, ali bo zveza z novo osebo uspešna ali ne. Želite si najti sanjskega partnerja, a če ne znate prepoznati oziroma si postavljate nerealne želje, ga ne boste mogli najti. Zato ko najdete nekoga, se ne ustrašite ovir, temveč jih presežite. Ni hujšega kot obupati nad tem, kar bi lahko bilo sijajno.

Še več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju.

Deli
Prejšnja objava32 krutih resnic o resnih razmerjih
Naslednja objavaOna-on.com – Prva izbira samskih Slovencev, ki iščejo resno zvezo! Več kot 25.000 parov že 'pomahalo v slovo'.
Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori