5 nasvetov, kako preveriti ali sta prava drug za drugega

Nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali razmisliti, ali si zares želite resne zveze z določeno osebo, ali ste raje na "trgu", dokler ne najdete pravega ali prave.

Ko se zapletete z nekom, ker vam je “na smrt” všeč, se skoraj kot pribito izkaže, da je lepotec ali lepotica samo kratila vaš dragoceni čas. Da bi se ubranili pred propadlim razmerjem, potrebujete dober nasvet.

Kako preveriti ali sta prava drug za drugega?

Korak za korakom lahko dosežete cilj – izpopolnjujoče in srečno razmerje, četudi so vam glavo zmešali podivjani hormoni. Vsakega človeka, ki ga na novo spoznate, lahko kvalificirate. Kako?

1. Ali je pripravljen(a) na resno zvezo?

Čeprav je videti, da določena oseba ustreza vašim kriterijem, ne boste dosegli ničesar, če ni pripravljena na resnejše razmerje. Najbolje je, da ga (jo) kar takoj (dokler sta samo znanca) vprašate po njegovem (njenem) pogledu na tako zvezo. Vprašanje lahko tudi malce zavijete v meglico, da ne bo zvenelo tako zasliševalno.

Prvi zmenek je kot nalašč za spoznavanje ciljev in načrtov osebe, s katero ste se dobili. Če vam pove, da bi rad(a) s svojo jadrnico obkrožil(a) svet ali da bi se končno rad(a) sam(a) preselil(a) v novo stanovanje, potem vam je lahko jasno, kam pes taco moli.

2. Seznam.

Četudi oseba pravilno odgovori na prvo vprašanje, to še ne pomeni, da je popolna. Vaša naloga je zbirati nadaljnje informacije. Naredite si seznam vprašanj, na katere hočete dobiti odgovore, a nikar mu (ji) jih ne zastavljajte v obliki ankete.

3. Testi.

Naloga testov je, da vas, še preden se noro zaljubite vanj(o), opozorijo na določene težave, ki se utegnejo pojaviti kasneje.

Posodite mu (ji) knjigo in ugotovite, ali vam jo bo vrnil(a), ne da bi ga (jo) morali opomniti. Prosite ga (jo), naj nahrani vaše ribice ali zalije rože, ko vas ne bo doma, in videli boste, ali bo, ko se vrnete, še kaj živelo. Pokličite ga (jo), če boste potrebovali pomoč, in pokazalo se bo, ali je pripravljen(a) pomagati. Vedeli boste, ali se nanj(o) sploh lahko zanesete.

Ne ustavljajte se pri nekom, ki mu ne morete zaupati oziroma o katerem se širijo slabe novice (iz ust več kot enega vira). Pozabite na kogarkoli, ki je napadalen, hladen, kritičen, nekomunikativen ali neprijazen.

4. Kako se vesti do skrivnostnežev?

Naj takoj izpostavimo, da mora biti odnos med vama vzajemen. Oseba, v katero ste se zaljubili, vas mora sprejeti odprtih rok, ampak kaj, če je ta zavita v tančico skrivnosti in noče razkriti ničesar o sebi?

Tu je ena možnost za dešifriranje: pripravite zabavo, na katero morata oba povabiti nekaj najstarejših in najbližjih prijateljev. Če se bo temu izogibal(a), veste, kaj narediti, če pa vam načrt uspe, poskrbite, da se boste lahko pogovorili z njegovimi (njenimi) prijatelji. V primeru, da bodo tudi oni nenatančno odgovarjali, veste pri čem ste.

5. Vaše zadnje zatočišče.

Če vsi vaši napori niso uspeli razvozlati skrivnosti, je čas, da postanete sumničavi. Samoohranitev mora v tem primeru nadomestiti romanco. Zdaj imate tri izhode: končajte razmerje, najemite zasebnega detektiva ali se soočite z njim (njo).

Če izberete slednjega, mu (ji) morate povedati resnico. To je, da se nočete še bolj zapletati z nekom, o katerem veste zelo malo. Naj se razkrije na licu mesta.

Ni komentarjev

Odgovori