Ljubezenski nasveti | 5 nasvetov česa ne početi na zmenku

Morda mislimo, da vemo in znamo vse, a že en sam samcati zmenek lahko naše prepričanje obrne na glavo.

Ljubezenski nasveti
Vir: Shutterstock

Navadno menimo, da je najtežji del za nami, ko imamo dogovorjen zmenek. Ure, dneve, morda tedne previdnih pogovorov in iskanja signalov. Dogovorjen/a si za zmenek in zdaj bo vse šlo samo od sebe kot po maslu?

No ja, ne nujno.

Nikar ne zamudi na zmenek!

Prvo in sveto pravilo, katerega se moraš obvezno držati, je, ne zamudi na zmenek! Lahko ta zadrži kakšna naravna katastrofa ali pa vojna napoved, vse ostalo pa moraš nekako rešiti.

Ljubezenski nasveti
Vir: Shutterstock

Prvi vtis je pomemben povsod, ko pa je govora o prvem zmenku, potem je vse jasno. Točnost je lepa čednost in z njo dokažeš, da si vreden/a zaupanja. Le kako naj ti nekdo zaupa svoje srce, če padeš na prvi stopnički do njega?

Ne ignoriraj osebe nasproti sebe

Naj ti ne pade na misel, da bi svojo pozornost na zmenku preusmeril/a kamorkoli drugam kot osebi, ki sedi nasproti tebe. Poslušaj, ko govori, počakaj, da dokonča in se vključi v temo pogovora. Če se ti zdi, da ti postavlja vprašanja skozi povedano, potem se vsekakor potrudi odgovoriti.

Ne kukaj za drugimi ljudmi v prostoru in ne vsiljuj hrane in pijače po lastni izbiri. Lahko ponudiš, a nikar ne določaj. Pokaži svojo razgledanost, odpiraj teme in ostani pri tistih, ki so blizu obema.

Kljub temu, da se želiš pokazati v najboljši luči, skušaj biti to kar si.

Bodi to kar si

Kljub temu, da se želiš pokazati v najboljši luči, pa skušaj biti to kar si. Če na prvem zmenku pokažeš naučen obraz in obnašanje, so lahko naslednji zmenki prava mora. Pri človeku ustvariš videz nekoga, ki se pretvarja in takšnemu je težko zaupati.

Bodi nasmejan/a, odprt/a za pogovor in čimbolj naraven/a. Ljudje uživamo v družbi zabavnih ljudi, ko se lahko skupaj od srca nasmejemo in pozabimo na vse ostalo vsaj za tisto urico ali dve.

Imaš smisel za humor? Če oceniš, da je oseba nasproti tebe dojemljiva za šale, ji kakšno vsekakor predstavi. Če se bosta skupaj nasmejala, bo vse ostalo le še lažje.

Ljubezenski nasveti
Vir: Shutterstock

Ne govori o svojih bivših

Ena največjih napak je vsekakor razlaganje o svojih bivših partnerjih in simpatijah. Verjemi, na prvem zmenku to nikogar ne zanima. Sicer se pogovor lahko obrne v to smer, a bodi skrajno previden/a.

Prav tako pozor pri vprašanjih, ki se nanašajo na skupno življenje, družino in podobno. Če takoj “ustreliš”, da si želiš otroka, lahko prestrašiš svoj zmenek. Ne govori preveč o tem, česa vse ne maraš, kako se ti zdijo smešni določeni tipi avtomobilov in kako ne bi nikoli imel/a živali v stanovanju. Po navadi se zgodi, da lastnik tega smešnega avtomobila sedi pred tabo, doma pa ga čaka kakšen mahajoč repek ali dva.

Ne sprašuj preveč osebnih stvari

Dobila sta se prvič in res se ne spodobi kukati pod preprogo in iskati zakopanih skrivnosti. Do teh reči bosta prišla kasneje, če se bosta seveda odločila, da se še naprej dobivata.

Če ti je bil zmenek všeč in zanimiv, vsekakor potipaj za naprej.

Vedno dovoli sogovorniku, da ti sam pove kaj o sebi. Navadno boš izvedel/a vse, kar ti je pripravljen tisti trenutek zaupati, zato posiljevanje z vprašanji kot so “Koliko si jih pa že imel/a”, ne pride v poštev. Če ti je bil zmenek všeč in zanimiv, vsekakor potipaj za naprej.

Vprašaj, ali se lahko še kaj vidita oziroma vsaj namigni in povej, da ti je vajino druženje izredno prijalo. Če je bila izkušnja obojestranska potem ni dvoma, da se bosta še videla. Drugi zmenek pa navadno pomeni, da sta na dobri poti, da se še bolje spoznata in morda celo ujameta svoj ljubezenski val.

2 Komentarji

  1. Se strinjam z vsem. Skradka lepo napisano. Kako pa osvojiti dekle ki je zelo tiho in noce nic govoriti? To se mi je namrec zgodilo na prvem zmenku. Pa nisem spraseval nic intimnega skradka nic takega. Potem pa mi je zmanjkalo vprasanj odgovarjala je samo z ja pa ne in mogoce. Kaj bi vi rekli ma tak zmenek? Najbolj zanimivo pa je bilo to da ko sva sla vsaki proti svojemu domu pa je rekla da je zelo uzivala in bi se tada spez dobila. Tako da sem ostal brez besed no in te umenke sma kar pohosto izvajala in zdaj sva skupaj ze skoraj pol leta in nama gte kar vredu. No hocem povedati kaj je mauk te zgodbe vcasih zenske zelijo samo poslusati nasprotni spol ket sem jo ces cas vprasal ce se spomni kako je bila tiho na prvem zmenku in me je presenetila ko je zacela govoriti o prvem zmenku si je skoraj vse zapomnila do pozankoszi in je rekla da je bila tiho ket je tako uzivala v moji predstavitvi lp

Odgovori