Zmenki po 40-tem

Vir: Shutterstock

Pri 40-ih je za večino samskih že vsaj eno resno razmerje, nemalokrat družina, otroci. Kar pa ne pomeni, da ne bo več zmenkov. Le lotiti se jih je treba.

V resnici je največ samskih, ki iščejo partnerja starih okoli 40 let. Tako kažejo različne raziskave doma in v tujini. Marsikdo se samskega življenja po daljši zvezi privadi in mu je lepo biti sam. Hoditi na sprehode, brati knjige, uživati s prijatelji. Vendarle pa vedno nekaj malega manjka.

Spomin na zaljubljene poglede, zmenke, stiskanje doma na kavču pred televizijo, romantične izlete. Z leti človek to vse bolj pogreša in sploh ni nobene potrebe, da bi misel na to opustili. V resnici je hoditi na zmenke po 40-em še precej lažje. Ni več tistega hudega stresa, tu je modrost, zadaj so izkušnje in prepotrebna umirjenost.

Kako se lotiti zmenkov po 40-em?

Verjetno je najboljši odgovor na to spletni portal za samske ona-on.com kjer se ta hip nahaja že več kot 80.000 mesečno aktivnih uporabnikov! Odpreti profil tu je zares enostavno, saj nas spletna aplikacija vodi po posameznih korakih in svetuje, kako in kaj, da je na koncu naš profil kvalitetno izdelan.

Seveda ne gre pozabiti na kakovostne fotografije, ki naj ne bodo stare 10 let in več, močno pripomore tudi domišljen opis, vsi hobiji in resnični podatki o našem izgledu, statusu ter vse ostalo kar nekomu na drugi strani pritegne pogled. Bistveno je biti odkrit in ne skrivati nečesa le zato, da bi se prikupili večini. Otroci, kadilec/nekadilec, samski…

Spletni zmenki in intuicija

Pometanje pred lastnim pragom

Za začetek je treba razčistiti z zgodovino in pometati vse okostnjake iz omare. Res ni priporočljivo prikrivati kakšna pomembna dejstva, ki se kasneje, ko je novo razmerje morda že v teku, postavijo na pot. Iskrenost je v razmerju zelo pomembna in, če ga pričnemo z lažjo se bo na takšen način verjetno tudi končalo.

Bivši/bivša naj to postaneta in ostaneta za vedno. Nobenega pogrevanja starih zgodb in stopanja v nova razmerja, če staro še vedno kljuje v malih možganih. Nov partner tega ne bi bil prav nič vesel, seveda pa ne bo zamere, ko beseda nanese na skrb za otroke iz prejšnjega razmerja. Starša se na tem področju vendarle morata razumeti in komunicirati v dobro otrok.

S kom na zmenek?

Zelo enostavno vprašanje, kajne? Pa niti ni, ko se na spletnem portalu enkrat soočimo z množico samskih med katerimi jih kar nekaj pritegne naše poglede. Razvije se debata, neke simpatije in zametki, ki bi lahko vodili do pravega zmenka, morda tudi zveze. Ampak kaj storiti, če je takšnih kandidatov več?

Čisto nič nenavadnega in celo zaželeno je, da jih je nekaj. Prav nič pa seveda ni narobe niti oditi na več zmenkov. Morda se zdi komu nenavadno a zmenek vendarle ni razmerje. Gre za spoznavanje novih ljudi, med katerimi spoznamo tudi zelo dobre prijatelje, pri drugih začutimo, da naše energije niso podobne, pri nekaterih pa se vse skupaj poveže in enostavno začutimo tisto nekaj več. Samo en zmenek bo težko rešil samski stan.

Kaj pa starost?

Nekatere privlačijo mlajše in mlajši, druge starejši, za tretje pridejo v poštev samo osebe podobnih let. Kaj je tisto pravo pa ve le vsakdo zase. Neka ameriška študija se je lotila vprašanja kako moškemu izračunati optimalno starost za zmenke. Formula je bila “izumljena” in vsi moški rešeni. Pa res? Poglejmo.

Izračun, ki poda najnižjo starost osebe s katero naj bi šel moški na zmenek:

Prepolovite svojo starost in prištejte 7. Pa recimo, da smo stari 40 let. Formula: 40 = 20 +7 = 27. Fantje zadovoljni kajne 😅.

Kaj pa najvišja starost? Vaša starost minus 7 krat 2. Formula: 40 = 33 x 2 = 66 😉.

Zmenki po 40-tem so super!

Zakaj! Zato, ker je pri teh letih nabranih že kar nekaj izkušen, ki človeku dajejo prepotrebno mirnost pri iskanju in izbiri novega partnerja. Takrat že dobro veš kaj ti je všeč in kaj ne, česa si v življenju še želiš in česa ne. Če v rani mladosti o zvezah odločajo večinoma samo hormoni pa kasneje pride na vrsto modrost.

Precej lažje je reči NE ali pa na glas povedati, da kemije ni. Ni več tistega pritiska “moram” in precej lažje je svoji simpatiji, izbrancu ali izbranki povedati, da je res nekaj posebnega in bi si z njim želeli nekaj več. Hitreje tudi vemo ali so naši cilji za prihodnost skupni ali pa vendarle preveč različni, da bi pristali v razmerju pa čeprav smo si načeloma všeč.

Ljudje z leti razvijemo določene instinkte. Zaupajmo jim 😉.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori