Top 10 ciljev samskih, ki si želijo resne veze

Če nimaš partnerja in si želiš, da bi vendarle tudi zate posijalo sonce na ljubezenskem področju, si postavi cilje. Zapiši jih in od njih ne odstopaj.

Zakaj postaviti cilje? Je tvoj cilj resna zveza?

Imaš postavljene cilje?

Dobro postavljeni cilji nam pomagajo hitreje doseči zastavljeno točko. Če je tvoj cilj resna zveza, potem bo spodnjih 10 usmeritev dobra iztočnica zate. Kljub temu, da vemo, kaj iščemo, nas v želji po partnerstvu včasih zanese in spregledamo kakšno malenkost, ki je sicer v življenju ne želimo. Priporočamo, da si cilje zapišeš na list in jih večkrat prebereš. Nenazadnje si želiš, da partnerstvo traja. Spodaj predstavljamo nekaj iztočnic, ki ti bodo v pomoč pri oblikovanju ciljev – pri iskanju resne zveze.

  1. Ne sprejmi nič manj, kot tisto, kar si zaslužiš

V želji in hrepenenju po ljubezni s časom morda znižamo svoje kriterije in zahteve. Prenehaj s tem, saj se na dolgi rok takšno partnerstvo ne obnese. Resna zveza, ki je hkrati srečna zveza, ne temelji na nižanju kriterijev.

Če veš, da želiš ob sebi družinskega človeka, ne odpri srca karieristu, ki ga nikoli ni doma.

Prav tako pozornost nameni temu, kako se partner obnaša do tebe. Kako deluje doma in kako v družbi. Obnašanje partnerja na začetku, ko se še spoznavata, je pomembno. Na začetku se vsak želi pokazati v najboljši luči.

  1. Zabavaj se!

Namesto, da ‘travmiraš’ doma, raje uživaj svoje samsko življenje. Odločitev o razpoloženju je v tvojih rokah. Tvoje razpoloženje se bo navzven projiciralo kot dobra ali slaba energija. Potencialni partner bo to začutil.

  1. Zmenkuj racionalno in hkrati veliko

Uf… Kaj? Kako? Racionalno in veliko v isti sapi? Brez skrbi, ni tako zapleteno, kot se sliši. Odlična rešitev je spletni servis ona-on, ki ponuja enostaven pregled oseb, ki so prave zate. Nastaviš filtre (torej, tvoje cilje pri partnerju) in si ogledaš le prave osebe, ki v osnovi ustrezajo tvojim kriterijem.

Med ujemajočimi potencialnimi partnerji narediš ožji izbor. Najustreznejšim pišeš, se dogovoriš za zmenek in … slej ko prej bo na vrsti pravi.

  1. Ne spreminjaj partnerja

Ko si enkrat v zvezi, partnerja ne skušaj spreminjati. Ker:

  • to ne bo več oseba, v katero si se zaljubil/a in
  • partnerju to ne bo všeč.

Partnerja sprejmi takšnega kot je. Z vsemi tistimi malimi, majcenimi nevšečnostmi.

  1. Vedno imejta skupne in lastne interese/cilje

Pomembno je, da najdeš sorodno dušo. Torej partnerja, ki ima podoben pogled na svet in nekaj enakih interesov kot ti. Še bolj pomembno pa je, da imata tudi vsak svoj čas. Čas, ki je namenjen, da ga preživita ločeno s svojimi aktivnostmi, prijatelji ali preprosto sami s sabo.

  1. Ostani tak/a, kot si

Če na eni strani pravimo, da ne spreminjaj svojega partnerja, na drugi strani velja, da tudi ti ostani tak/a kot si. Ko srečaš pravo osebo, te bo sprejela z vsemi tvojimi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi. Saj veš, kako pravijo: ‘v dobrem in slabem’. Pravi partner te bo sprejel tudi, ko imaš slab dan, slabo frizuro, objokan obraz, …

  1. Iskrenost

Prava ljubezen temelji na iskrenosti. Ne glede na situacijo, ohranita iskrenost. Vedno in povsod. Tako bosta gradila zaupanje. Resna zveza brez iskrenosti ne more obstati.

  1. Ohranjaj romantiko

V vsaki zvezi je pomembno, da partnerja namenita čas drug drugemu. Na kratko, vzdržujta rutino. Kaj vse ohranja romantiko na dolgi rok:

  • Pohvale (pohvali kosilo, izgled, novo obleko).
  • Poljub (za dobro jutro, za lahko noč, ko prideta iz službe).
  • Zmenki (vsaj enkrat mesečno si privoščita zmenek – tudi po več letih skupnega življenje).
  • Darilca in drobne pozornosti (naberi ji rože, prinesi mu najljubše pivo, …)
  1. Finančni načrt

Po nekaterih raziskavah je največ prepirov v vezi ravno zaradi financ. Razmisli, kaj od partnerja pričakuješ. Kako si želiš, da bodo razdeljeni stroški? Kdo bo odgovoren za položnice, hrano, plačilo dopusta, večerje, …? Kljub temu, da to sicer ni tema za prvih nekaj zmenkov je pomembno, da veš, kaj želiš.

  1. Preden se podaš v novo razmerje, razčisti preteklost

Po razvezi si je potrebno vzeti nekaj časa za razmislek in čas zase. Uredi stvari, ki jih v pretekli zvezi nisi uspel/a. Razmisli, kaj je šlo narobe. Moraš morda naslednjič ti kje popustiti? Je bil prejšnji partner slabo izbran (kar se tiče skupnih ciljev in vrednot)?

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori