Kako NE začeti prvega zmenka?

prvi zmenek

Klikanje na ona-on.com je obrodilo sadove in na vrsti je prvi zmenek v živo. Pozitivna trema in nekaj strahu, kako začeti vajino spoznavanje brez uporabe tipkovnice.

Zagotovo smo že prav vsi doživeli te napete trenutke, ali pa vsaj slišali od prijateljev in prijateljic za takšne in drugačne zaplete na prvem zmenku. Nekateri so prav zabavni, spet drugi precej bolj nerodni. Takšni, ob katerih bi se najraje udrli v zemljo. Kako torej NE pričeti prvega zmenka?

Recita NE tišini

Nekaj najslabšega, kar se lahko na prvem zmenku pripeti je, da obsedita drug drugemu nasproti, se spogledujeta, skušata odpreti usta, a iz njih ne pride ven nič pametnega. Morda celo zmanjka glasu za nekaj trenutkov. A čeprav ni nobene pametne ideje, nikar ne omenjajte vremena.

via GIPHY

Pogovor o vremenu pomeni nadvse dolgočasen uvod v prvi zmenek, ki je tako lahko že prav hitro obsojen na neuspeh. Lahko odpreta kakšno tekočo tematiko, poiščeta skupno točko v kakšni glasbeni skupini, njenem zadnjem nastopu, ali pa šaljivo pokomentirata katero iz scen v filmu, ki vama je obema všeč. Potem bo vse steklo kar samo od sebe.

Bivši partner nima mesta za vajino mizo

Pogovori o bivših partnerjih so vsekakor teme, ki jim ni mesta na vajinem prvem zmenku. Kar velikokrat se pripeti, da pogovor steče v to smer, rezultati teh zmenkov pa so precej klavrni.

Enako velja seveda za pretekle spolne izkušnje in naštevanje dobrih in slabih ljubimcev, ki so se morda zvrstili v zadnjih letih. Tudi pretiravanje o mamini kuhi in neskončno poveličevanje lastnih dosežkov ne vodi nikamor. In NIKAKOR med zmenkom ne klepetajte po telefonu s tretjo osebo!!

via GIPHY

Gre za vajin prvi zmenek, zato naj bo namenjen vama. Zastavita drug drugemu kakšno iskrivo, morda malce nagajivo vprašanje. Bistvo zmenka je spoznavanje in ne razkazovanje svojih talentov in uspehov. Seveda, tu in tam sodi poleg tudi kakšna od teh informacij, a je bolje ostati zainteresiran za sogovornika, kot pa ga siliti v poslušanje hvalospevov in ga z njimi dolgočasiti.

Nista v policijskem postopku

Ena večjih napak na prvem zmenku je tudi tako imenovano “zasliševanje”. Rafalno izstreljevanje vprašanj, še preden sogovornik nanja odgovori, je kot strel v koleno. Na ta način skoraj zagotovo ne bo prišlo do drugega zmenka. Postavljena vprašanja naj imajo rep in glavo ter tudi smisel.

via GIPHY

Na odgovor pa vendarle velja počakati in ne prekinjati sogovornika na način “Jaaaa, jaz tudi … in potem …”. Ko se ljudje spoznavamo, se nam velikokrat pripeti, da se poistovetimo z dogodki iz življenja sogovornika, imamo povsem enake izkušnje in občutke. Največkrat gre za podzavestni vzgib, saj mu želimo ugajati. A na ta način seveda ne bo šlo.

Kaj potem vprašati?

Vprašanja naj bodo smiselna in naj imajo neko nit s pogovorom, ki ga imata.

  • Obožujem morje, kam pa ti najraje odrineš na dopust?
  • Če bi lahko, bi se preselil/a v gore. Rad/a hodiš v hribe? (seveda je odgovor morda že znan, ker ima to opisano v profilu. V tem primeru naj gre pogovor bolj v smislu “me veseli, da so ti všeč hribi”).
  • Najboljša vprašanja in teme pogovora, bodo navezana na informacije, ki jih ima sogovornik navedene v svojem profilu na spletu. Če sta se spoznala spletne pomoči, pa bo seveda do teh potrebno šele priti.

Hitra anketa 😉

Tvoja taktika na prvem zmenku?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Namig za fante

Ena izmed največjih napak po prvem zmenku … ON je ne pokliče. Četudi je prvi zmenek potekal solidno, ali pa celo zelo dobro, še vedno ni nič dorečenega.

Napake, ki si jih ne smeš privoščiti na zmenku

Priti mora do drugega zmenka in morda tretjega, da je moč reči, da sta se dva ujela. In že od nekdaj velja, da ona čaka na njegov klic. Če torej punca fantu, na prvem zmenku zaupa svojo telefonsko številko, tudi pričakuje, da jo bo poklical. V nasprotnem primeru pa skoraj zagotovo ne bo prišlo do naslednjega.

Namig za punce

Čeprav velja zgoraj zapisano in se nekako pričakuje, da bo on prvi poklical, pa ne bo škodilo kakšno kratko sporočilo v smislu “Hej, danes je bilo pa res fajn”. Na ta način bo nadaljnja komunikacija še lažje stekla.

Ni komentarjev

Odgovori