Kdaj ne pričeti nove zveze?

Dan samskih

Ko smo samski in imamo na “podstrešju” veliko krame, ki ni primerna za selitev v novo okolje zagotovo še ni čas za pričetek novega razmerja.

Tako kot si nov partner ne želi kupa nepotrebne krame iz naše kleti ali podstrešja, si ne želi niti naše čustvene navlake. Seveda za nas morda ni tako zelo nepomembna, a moramo tam počistiti preden se lotimo novega poglavja v življenju.

Ko imamo stare demone

Če je bilo zadnje razmerje končano na boleč način in so še vedno prisotni živi občutki, jeza, razočaranje, obžalovanje, potem še ni čas za pričetek novega razmerja. Nekateri se morda tolažijo s tem, da bodo na takšen način pozabili na vse težave in pričeli novo poglavje svojega življenja, a temu ni tako.

Vse te negativne občutke in čustva nosimo s seboj v čustvenem nahrbtniku, ki se v določenem trenutku odpre in na prosto izpusti vsebino. Celo kadar je zaprt in sedi na našem hrbtu je izjemno težak in naporen za celodnevno prenašanje. Ta napor vidijo in občutijo tudi drugi zato pred začetkom novega razmerja vedno izpraznimo nahrbtnik in počistimo podstrešje.

Ljubezen

Ko nov partner vleče stare niti

Za hipec obrnimo vloge in recimo, da je potencialni nov partner tisti, ki za seboj vleče staro zgodbo. Čeprav nam je morda všeč in se z njim dobro razumemo, pa bo prej ali slej prišlo do razpok v razmerju prav zaradi tega. Nihče ne bi smel prebolevati starega razmerja z novim, ampak se najprej soočiti z nakopičenim bremenom ter ga odvreči nekam daleč proč.

Nenehno ponavljanje ene in iste zgodbe, omembe bivšega partnerja (ne glede v kakšnem kontekstu) bo enkrat prešlo čez vse meje naše potrpežljivosti. V tem primeru je bolje vse skupaj ustaviti že na začetku, povedati iskreno, da si tega ne želimo in morda dati času čas, da stvari sedejo na svoje mesto.

Zaradi maščevanja bivšemu

Presenečeni bi bili, če bi vedeli koliko zvez se prične iz maščevanja bivšemu partnerju ali partnerki. Nekateri to celo iskreno priznajo in velikokrat se nasprotna stran s tem strinja, a v tem primeru zagotovo ne gre za zametek resne zveze. Ko imamo občutek, da je nekdo z nami le zato, da bi se pokazal in maščeval bivšemu je to znak za alarm.

In kako prepoznati ta položaj? Naš nov partner nas vseskozi vabi na kraje kjer lahko potencialno sreča bivšega. Znani lokali, restavracije, nakupovalni centri in podobno. Enako se seveda lahko povsem nezavedno pripeti tudi nam in mi sami vodimo novega partnerja na lokacije kjer pričakujemo, da bomo srečali staro ljubezen. To seveda ne vodi v nič dobrega. Novo razmerje je treba začeti iz ničle, se posvetiti novemu partnerju in zgraditi močan odnos, ki temelji na medsebojnem spoštovanju.

Ko je na vidiku ljubezenski trikotnik

Ne glede na to ali smo sami čustveno vezani na nekoga ali pa neke stare romantične niti vleče nov partner, to vsekakor ni dober trenutek za pričetek resne zveze. V resnici tega sploh ni težko spregledati, večkrat pa je temu tako, da nalašč zamižimo na eno oko, ker nam je oseba pač zelo privlačna.

Čeprav zadeva na začetku morda ne seže do srca pa se kaj kmalu pojavi ljubosumje ob vsaki omembi tiste tretje osebe. Ljubezenski trikotnik je dokaj dober opis tudi za nekoga, ki je poročen ali drugače v zvezi pa svojega novega partnerja prepriča, da se ločuje oziroma živita ločeno itd. Nemalokrat se takšne zveze zavlečejo v več mesecev ali let, ko se situacija niti najmanj ne spremeni.

ona-on-zmenki-samski-zivljenje

Ko nismo 100% prepričani

Včasih je enostavno treba zaupati svojim notranjim občutkom. Čeprav si morda nove zveze želimo, a nas ves čas gloda neko seme dvoma je dobro narediti korak nazaj in o vsem skupaj razmisliti še enkrat. Če nam je z nekom v družbi všeč in čutimo, da se obeta nekaj več, pa na drugi strani vseeno nismo povsem prepričani, da smo pripravljeni, potem počakajmo.

Ko imamo tisti trenutek v življenju druge prioritete (kariera, skrb za družino…) tudi ni najboljši trenutek za novo zvezo saj se partnerju ne bomo mogli v celoti posvetiti. Ko živimo v trenutku v katerem se v svoji koži ne počutimo najbolje prav tako ni dober čas za pričetek razmerja. Najprej se osvobodimo negativnih čustev in bremena, ki sedi na nas nato pa zajemimo zrak s polnimi pljuči in pozitivnih misli poglejmo v prihodnost.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori