Najina zgodba: Za video spomine bo skrbel Jaka Sajovic

Za sogovornika smo tokrat povabili Jako Sajovica, ki bo letošnjemu paru, Urši in Sandiju, pričaral nepozabne video spomine. Urša in Sandi sta prejemnika sanjske poroke 2019. Njun poročni dan pa bo spremljal študent medijske produkcije. Povprašali smo ga kako zgleda njegov dan, kaj vse počne v življenju, …

Jaka, predstavite se nam v nekaj stavkih.

Živim po načelu delaj dobro in dobro se ti bo povrnilo.

Sem Jaka, snemalec in montažer ter trenutno še študent medijske produkcije. Sem preprost, skromen ter po navadi malo zadržan človek. Rad imam živali, predvsem pse, kar je razlog da se na mojem instagram profilu najdejo predvsem fotografije naše psičke Gaje. Živim po načelu delaj dobro in dobro se ti bo povrnilo.

Kdo vas je navdušil za poklic, ki ga opravljate?

Za poklic video snemalca me je navdušil sošolec iz srednje šole, ki mi je povedal za šolo na kateri se lahko v tej smeri izobražujem. Od takrat naprej sem pridno delal in se podkoval v tej smeri. Trenutno zaključujem študij in ob tem tudi delam v produkciji, v kateri snemamo raznorazne reklamne oglase in predstavitvene filmčke.

Sta se tudi vidva spoznala na ona-on?

Kaj vam pomeni posnetek / video?

Slika pove več kot 1000 besed, in to je moje delo, ustvarjanje zgodbe s pomočjo videa, zato mi je to delo tako zelo pri srcu.

Kaj najpogosteje snemate?

Najpogosteje snemam poroke, snemal pa sem tudi že kakšen športni dogodek, plesni dogodek in žur.

Kakšen izdelek lahko stranka (poročni par ali drugi) od vas pričakuje?

Poročni par lahko pričakuje, da ju bo video odpeljal nazaj v čas njunega poročnega dne, katerega se bosta vsekakor zelo rada spominjala in podoživljala te trenutke.

Koliko porok ste že posneli in ali vam je katera prav posebej ostala v spominu?

Za seboj imam že okoli 10 porok in vsaka je imela v sebi nekaj, po čemer si jo bom za vedno zapomnil, če pa moram izbrati poroko, ki mi je ostala najbolj v spominu, je to definitivno poroka Marije in Domna. Prihod ženina k nevesti in cerkveni obred sta potekala v kraju mojega odraščanja, v Predosljah pri Kranju. ‘Šranga’ je bila v Bistrici pri Tržiču v gasilskem domu. Ker je Domen gasilec, je bil tudi sprejem temu primeren. Gasilci so naredili ‘špalir’ s curki vode. Same igre na ‘šrangi’ so bile zelo zabavne (previjanje odraslega dojenčka, zalivanje semen iz katere so potem zrasti kondomi…)…. Skratka zelo zabavno!

Ni komentarjev

Odgovori