Nepogrešljiva glasba za žur na poroki Urše in Sandija

Urša in Sandi, bodoča ona-on mladoporočenca (poročita se že konec tega meseca) sta si za svoj ansambel na poroki izbrala ansambel Galop. Spoznajmo jih!

Kako bi se opisali? Kdo ste Ansambel Galop?

Ansambel Galop smo pet članska glasbena zasedba. Že od samega začetka sta člana ansambla pevca Nina Uršič in Matej Omovšek. Oba prihajata iz Tunjic pri Kamniku, kjer ima naš ansambel tudi sedež. Ansambel sestavljajo še instrumentalisti: harmonikar Matic Mohorič, basist Matjaž Vojsk, ter kitarist Janko Kokalj.

Člane ansambla najbolj povezuje ljubezen do narodnozabavne glasbe, seveda pa brez pozitivnega odziva in podpore okolice ne bi prepotovali svoje že 10-letne glasbene poti.

Kako je nastala skupina Galop?

DLB_9100-minSkupina je nastala ob druženju okoliških prijateljev in ob veselju do glasbe. Vsak je nekaj znal in tako smo se zbrali skupaj. Počasi smo postajali vse bolj prepoznavni in nastajale so tudi nove skladbe. Veselja ni manjkalo, zato še vedno razveseljujemo na porokah, veselicah, obletnicah, koncertih… Udeležili smo se tudi nekaj festivalov, na katerih pa smo bili tudi precej uspešni.

Kakšno glasbo in za kakšne poslušalce najraje igrate?

Navezani smo na domovino. Najraje igramo Slovensko glasbo.

Najraje igramo našo Slovensko glasbo. Zelo smo navezani na našo domovino in jo radi opevamo v svojih in drugih pesmih. Vsi pa smo po malem tudi zaljubljeni, zato imamo zelo radi tudi ljubezenske skladbe, v katerih zaigra duša. Najraje imamo poslušalce, ki znajo prisluhniti in slišati, ob enem pa se tudi zabavati.

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

Letos je bil zagotovo na prvem mestu naš jubilejni koncert, ob deseti obletnici ansambla. Naslov koncerta je bil Od ljudi za Ljudi. Na ta dan smo izdali tudi zgoščenko z enakim naslovom, na kateri pa je kar 14 skladb z različnimi vsebinami.

Prav v teh dneh pa za naslovno skladbo pripravljamo videospot, ki ga bomo predstavili že zelo kmalu.

GALOP-C1-minKakšna je vaša prva asociacija na ljubezen?

Prva asociacija na ljubezen je zagotovo partner/ica in naši otroci. Kmalu zatem pa zagotovo pride tudi ljubezen do glasbe in veselja ob njej.

Ali glasbo povezujete z ljubeznijo?

Seveda. Glasba je neke vrste ljubezenska terapija. Če si žalosten si boš predvajal glasbo in prav tako, če si zelo vesel. Tako je tudi v ljubezni. Ko smo sveže zaljubljeni si ves čas prepevamo. Iščemo skupne pesmi, verze in se najdemo v skoraj vsaki pesmi. Ljubezni brez glasbe po našem mnenju ni.

Nam lahko zaupate kakšno odštekano zgodbo, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

GALOP-D2Zgodb je kar nekaj, vsak pa svojo najbolj odštekano najraje zadrži zase, hehehe.

Kaj menite o spoznavanju preko spleta?

Zanimivo. Po pravici, se je kar vnela debata ob tem vprašanju. Prav vsi to spodbijamo in podpiramo, saj ni važno kje, kako in kdaj se spoznaš, važno je, da je ljubezen iskrena in se imaš resnično rad.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal preko spleta?

Poznamo več parov, ki so se spoznali preko spleta. Veseli smo, da bomo del poroke para, ki se je spoznal na vašem portalu.

Bi še kaj sporočili našim bralcem?

Ljubite, saj boste edino tako lahko ljubljeni tudi vi.

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori