Ohranjanje partnerskega odnosa

Sveže zaljubljeni pari nimajo težav glede dolgočasja ali naveličanosti. Bolj na udaru so pari, ki si ljubezen izkazujejo že dlje časa.

ona-on-zmenki-ohranjanje-partnerskega-odnosa

Ohranjanje partnerskega odnosa je ključno za obstoj zveze. Zavedati se ga moramo že preden stopimo v novo ljubezensko razmerje. Najprej poudarek, da je potrebno izpostaviti in vsakič znova obuditi stvari, ki vaju povezujejo. Katere so te stvari vesta vidva. Spomnita se začetkov, poiščita iskrico, zberita skupne aktivnosti, …

Kaj vse lahko naredita za ohranjanje partnerskega odnosa?

Katere so tiste stvari, ki vaju povezujejo?

Poiščita fotografijo iz časa, ko sta se zaljubila.

Lepe spomine bo obudila na primer vajina prva skupna fotografija. Razvijta jo, obesita na steno in naj vama vsakič znova pričara nasmeh na obrazu.

Oglejta si film, ki ga oba obožujeta, ali pa film, ki sta ga prvič gledala skupaj v kinu.

Ker poznata vsebino, bo čas za kakšne druge »stranske dejavnosti«. Sicer pa vaju lahko denimo kakšna fraza iz tistega filma, ki jo uporabita v vsakdanu, spomni na prijetne trenutke.

Določita poseben datum, ki ga bosta slavila (pa naj to ne bo 14. februar – razen če je to dejansko dan vajine obletnice).

Tisti dan se do konca razvajajta z slastno večerjo, čutno masažo in poglobljenim posvečanjem drug drugemu (tudi telesno, seveda). Sploh pa ni nujno, da je to dan recimo vajinega prvega poljuba.

Ustvarita sanje o vajinem skupnem gnezdecu.

Če pač ni denarja za skupen, samo vajin dom, si uredita sobo, kjer preživita največ časa tako, da bo kar izžarevala ljubezen. Mora pa biti po okusu obeh.

ona-on-zmenki-ohranjanje-partnerskega-odnosa

Ostanita povezana.

Tudi če nimata časa preživeti vsak dan skupaj (pravzaprav je kakšen dan »pavze« celo zdrav), si lahko sladke besede izmenjata prek telefona, e-maila in pisma. Slednje bo še boljše stikalo za spomin na stare čase, ker sta si pred leti verjetno še poslala kakšno pismo (sploh, če je bil fant v vojski).

Dobra knjiga o odnosih moški-ženske bo odlična za razumevanje enih in drugih.

Saj vesta: ženske smo z Venere, moški pa z Marsa. Dobimo se na Zemlji. Za ohranjanje partnerskega odnosa je ključna komunikacija.

Imejta sočutje.

Če veš, da recimo njemu ni všeč, da si sušiš lase v istem prostoru, medtem ko gleda nogometno tekmo, sušilec prenesi v drug prostor. Ali če veš, da ona zavija z očmi, če pustiš krožnik na mizi, ga po obroku odnesi do korita oziroma v pomivalni stroj. S tem bosta dokazala, da vama zadovoljstvo veliko pomeni in da upoštevata mnenje partnerja.

Sreča je v malih stvareh.

Pogosto si povejta, kaj čutita, da se imata rada. Povejta tudi, da recimo cenita, ker ti je skuhal/a večerjo. Povej mu/ji, da je lep/a.

Imejta skrivno kodo za seks na eks.

Ko bo nekdo od vaju izrekel točno določen stavek, bosta oba vedela, da je čas za akcijo. Na hitro. Kjerkoli.

Ni komentarjev

Odgovori