Prvega ne pozabiš nikoli. Ali pač?

Prvi poljub ~ tako pričakovan, a hkrati tako zastrašujoč. Pa lahko govorimo le o enem prvem poljubu?

Vir: Shutterstock

Ahh, ta prvi poljub. Tako pričakovan, tako zaželen in spremlja ga toliko hrepenenja. Da ne bo pomote, močna želja je po vseh prvih poljubih. Vseh prvih? Pa saj je samo en prvi poljub, praviš?

Rekla bi, da imamo dve vrsti prvega poljuba. Pravzaprav niti ne vrsti, ampak bolj priložnosti, ob katerih dobimo prvi poljub. Prva priložnost je tista, na katero pomisli vsak, ko omenimo prvi poljub. Tisti “pravi” prvi. Tisti, ki ga nikoli ne pozabiš. Pa ga res ne?

Tisti “ta pravi” prvi poljub

To je poljub, ki presega vse tiste vljudnostne ali mamine na lička in čelo. To je tisti, ki te spremeni – nisi več otrok, po njem si že odrasel. Vsaj tako se ti v tistem trenutku zdi. A odraslost ali neodraslost pustimo za drug prispevek.

Posvetimo se raje poljubu. Običajno je poljub tudi nekaj, pred čimer trepetamo. Sprašujemo se, ali se bomo poljubili dobro, ali bo naš poljub všeč tistemu, ki ga bo prejel. Zato najbrž tudi delamo takšen hrušč okoli njega. Ker je tako zelo zaželen, a hkrati tako zastrašujoč.

💕 Vi pravite:

V spletni anketi na Magazinu ste odgovorili na vprašanje Kakšen je bil tvoj prvi poljub?.

Večina moških, kar 63%, se svojega prvega poljuba sploh ne spomni! No, tudi dekleta so malce pozabljiva, saj se jih prvega poljuba ne spomni 40%.

Medtem 50% deklet pravi, da je bil njihov prvi poljub nepozaben, tako meni tudi 21% moških. Da pa prvi poljub ni bil nič preveč dober, meni 10% žensk in 16% moških. 😉

Ko do njega končno pride, pa smo velikokrat – razočarani. To, kar si predstavljamo kot nekaj pravljičnega, kar poveličujemo in postavljamo na piedestal, je v bistvu pravzaprav nekaj povsem normalnega in navadnega. Celo tako zelo navadnega, da se ga sčasoma nehamo spominjati.

Kar 55 odstotkov vseh, ki so odgovorili v kratki anketi na Magazinu, se namreč svojega prvega poljuba sploh ne spomni! 31% jih meni, da je bil njihov poljub nepozaben, medtem pa 14% sodelujočih meni, da njihov prvi ni bil preveč dober.

Kar nas pripelje do drugega občutka, ki ga marsikdo povezuje s svojim prvim poljubom. Ni bil preveč dober. Najbrž zato, ker je bil daleč od naših pričakovanj, iluzij, ki smo si jih skozi leta ustvarili o njem.

Lahko pa kljub temu rečemo, da je vsaj za večino ljudi prvi poljub nepozaben. Ali to pomeni v pozitivnem ali manj pozitivnem smislu, pa ve vsak zase.

Prvi poljub od “ta pravega” oz. “ta prave”

Druga zgoraj omenjena priložnost, ob kateri prejmemo ali podarimo prvi poljub, pa se bolj nanaša na osebo, ki kasneje postane naš življenjski partner. Ko prvič poljubimo svojo simpatijo, ki jo skrivaj občudujemo že dalj časa, je občutek lahko nepopisno dober.

Vir: Shutterstock
Vir: Shutterstock

Znanost celo pravi, da je prvi poljub odločilen. Ob prvem poljubu se namreč naše telo odloči, ali je naša simpatija prava za nas in ali imava skupno prihodnost. Pravzaprav pri izbiranju pravega partnerja igrajo vlogo vsa čutila, a poljub je tisti odločilen trenutek, kjer se lahko vse konča. Lahko pa je začetek nečesa čudovitega.

Upam, si trditi, da je prvi poljub od “ta pravega” oz. “ta prave” precej bolj nepozaben, kot prvi poljub, ki ga običajno prejmemo, ko smo na pragu najstniških let. Saj ne pravim, da prvi “ta pravi” ni pomemben, ampak poljub od prave osebe, ki nato postane naš življenjski partner, je tisti, ki nam greje srce za vedno, okoliščin, v katerem smo ga prejeli, pa se vedno spominjamo.

Poljub na prvem zmenku?

Končno sta tukaj. Na prvem zmenku. Vajin pogovor ob kavi je potekal zelo dobro, celo nasmejala sta se skupaj. Zdaj pa stojita pred njenim avtomobilom in tik preden se usede vanj in odpelje, je potrebno storiti še eno stvar – prvi poljub. Ali pa tudi ne?

Se ti obeta prvi zmenek s simpatijo, ti pa se bojiš prvega poljuba? Preberi, kako jo prvič poljubiš.

Mnenja, ali naj na prvem zmenku pride do poljuba, so deljena. Na facebook strani VSI KI STE SAMSKI nekateri pravijo, da ni s poljubom na prvem zmenku prav nič narobe, če je le nedolžen “cmok”, medtem drugi menijo, da je potrebno s poljubom počakati, tretji pa bi na prvem zmenku še kaj več od poljuba.

Kje točno je meja, je odvisno od posameznega para, a po mojem mora po prvem zmenku slediti poljub. Poljub je namreč tisto, kar da obema vedeti, da tukaj ne gre le za naključno prijateljstvo, ampak da si drug od drugega želita več. In da je obojestranska simpatija. Preberi pomen posameznega poljuba.

Obilo poljubljanja ti želim! S pravo osebo, seveda. 😉

Poišči pravega na ona-on.com!

Ni komentarjev

Odgovori