Štiridesetletna ločenka

LOČENKA, 40 (ŠTIRIDESETIH) LET … grožnja tako moškim kot ženskam?

Smo v obdobju, ko se ločitve parov srednjih let kar vrstijo. Vsak ima svojo zgodbo, vsak svojo izkušnjo. Skozi vse to, kar se dogaja mojim prijateljicam, meni in ljudem, katere poznam le bežno, pa je ista skupna stvar.

Kam so šli vsi prijatelji?

Prijateljice so odšle skupaj s partnerjem! Pa so to res prave prijateljice?

Prijatelji, s katerimi so se družili še v času partnerske zveze, se počasi odmikajo. Nekoč mi je gospa zrelih let rekla: »Veš, izgubila sem veliko prijateljic, ko sem se ločila, ker so se bale, da jim bom prevzela moža.«

Prvič, zakaj menite, da si bo ločenka, ki predeluje odnos, za katerega se je sigurno borila do zadnjih atomov moči, želela prav vašega moža? Da si bo želela razdirati prav vaš zakon? In to prav zdaj, ko je še sama v fazi žalovanja, ne glede na to, ali se je sama odločila za razdor odnosa, ali ne.

Poleg tega, zakaj mislite, da bi si vaš partner sploh želel samske ženske? V zakonu z vami mu je kar udobno, prej bi se zapletel s poročeno, vezano, da bi se izognil poznim telefonskim klicem in nadlegovanju. In zakaj, za boga, si zatiskamo oči, da to ne obstaja in, da kdor hoče to početi, lahko to naredi v sredo med malico.

Zakaj so prav samske grožnja in kdo zagotavlja, da poročena prijateljica nima ljubimcev?

shutterstock_123062683Snemimo rožnata očala.

V nikogar nikdar ne morete stoodstotno verjeti, saj imate kontrolo nad odločitvami samo vi zase. Kdo zagotavlja, da imate, če ste se vi odločili, da boste zvesti, na nasprotni strani sogovornika, ki ima to isto vrednoto na prvem mestu lestvice. Še bolj pa me presenetijo moški, ki želijo, da se njihova žena ne druži več z ravno ločeno samsko prijateljico. Menim, da gre pa tukaj za zelo slabo samopodobo.

Dragi moški, ali mislite, da vaša žena nima svoje glave, izkušenj in želja? Se vam zdi tako vodljiva, da ji lahko samska prijateljica napolni glavo z neumnostmi in se bo vaša dama odločila, da bo to naredila. Sedaj ne vem, kdo pije in kdo plača. Če ima nekdo slabo samopodobo o sebi in svojemu partnerju ter je mnenja, da na odločitve partnerja lahko vpliva prijateljica, menim, da je na prvem mestu nujno, da uredi svoje vrednote in se iskreno pogovori s partnerico.

Zapomnite si …

V odnosih, kjer so spoštovanje, zaupanje in pogovori, kjer si partnerja še vedno dišita ter si želita spolnosti samo en z drugim, tam ni skrbi, da bi zunanji akterji lahko posegali v odnos. Par, ki vlaga v odnos vse svoje znanje in moči ter vsakodnevno gradi odnos, nima s samskimi ljudmi nobenih težav. Ne iščite krivcev zunaj vas in vaših partnerjev.

Verjemite, da je pri 40-ih letih oseba že tako odrasla in odgovorna za svoja dejanja, da se odloča izključno zase in za svoje vrednote. Nihče ne more vplivati na osebo, da gre mimo svojih primarnih vrednot, če sama ne želi tega.

Deli
Prejšnja objavaKatja in Andrej ~ Spoznala sva se na ona-on.com
Naslednja objavaTedenski ljubezenski horoskop | 12.08. - 18.08.2019
Sem ženska, mama, prijateljica z diplomsko nalogo učenja živeti. Verjamem, da nam je v življenju dano veliko priložnosti, kako pa se jih bomo lotili je odvisno od nas. Sem strastna opazovalka odnosov, dobra poslušalka, da si s svojimi izkušnjami in izkušnjami drugih širim pogled. Verjamem v pot in akcijo in ne želim biti samo opazovalka ampak aktivna igralka na moji poti. Verjamem, da so vse spremembe in pozitivne rešitve mogoče, če se jih lotimo strastno in zavestno. Vse o čemer pišem in predavam preizkusim na lastni koži. Včasih z veliko žlico zajemam znanje in izgleda razdrobljeno, vendar se v nekem trenutku vse sestavi v celoto. Verjamem da je stalna samo sprememba ki je nujna za vsak razvoj....da na koncu poti z nasmehom pogledamo življenje. Prepričana sem, da se v odnosih vse da rešiti v dobro vseh, samo urediti moramo strasti in se lotiti svojih projektov strastno, spontano in z jasnim ciljem. Uživam v tem kar počnem v življenju.

2 Komentarji

Odgovori