Vprašanja o spletnih zmenkih, ki si jih ne upaš vprašati

Kako začeti? Najbrž se ti poraja nešteto vprašanj o tvojem spletnem profilu, kaj razkriti v njem in ali moraš nujno plačati članarino.

Vir: Shutterstock

Znano je že, da je splet postal odličen prostor za spoznavanje novih ljudi in seveda iskanje sorodne duše. To dokazuje tudi vse večje število samskih, ki ta način spoznavanja preizkusijo – na ona-on.com je registriranih mesečno aktivnih že več kot 80.000 uporabnikov. Kar veliko, kajne?

Številke in številni pari, ki so se našli na portalu ona-on.com, govorijo v prid temu načinu spoznavanja. In ker si ti tudi odločen/a, da večerov ne boš več preživljal/a sam/a, si se odločila, da boš preizkusila.

Ampak kako začeti? Najbrž se ti poraja nešteto vprašanj o tvojem spletnem profilu, kaj razkriti v njem in ali moraš nujno plačati članarino. Danes ti razkrivamo odgovore na vprašanja o spletnem spoznavanju, ki si jih do sedaj nisi upal/a vprašati.

1. Bo kdo moj profil tudi prebral ali bodo vsi le gledali mojo fotografijo?

Ona-on.com je narejen tako, da se v iskalnih seznamih, ki jih uporablja večina uporabnikov, pojavi fotografija, predstavitveni opis in informacije o tem, koga iščeš ter za kateri namen. Zato bo tudi večina uporabnikov najprej videla tvojo fotografijo. Kar pomeni, da se bodo na podlagi fotografije tudi odločili, ali bodo odprli tvoj profil in ga prebrali.

Fotografija ni nujna, je pa zelo zaželena, saj večina uporabnikov naprej pogleda fotografijo, nato pa prebere profil. Večinoma tudi iščejo uporabnike s fotografijo.

Torej, fotografija je tisti prvi element, ki ga vsi vidijo. Zato bodo vsi gledali fotografijo. A če boš uporabniku na podlagi fotografije in predstavitvenega opisa, všeč, bo zagotovo prebral tudi tvoj profil in ti, če mu bo prebrano všeč, potem pisal v ona-on klepetu.

2. V profil nočem vključiti svoje fotografije, ker ne želim, da bi kdo izvedel, kdo sem. Kaj se zgodi, če fotografije nimam?

Za uporabo ona-on.com fotografija ni nujna, je pa zelo zaželena. In to prav zaradi zgornjega vzroka – ker je fotografija najbolj viden element tvojega profila. Poleg tega velika večina uporabnikov išče le tiste, ki imajo fotografijo.

Vir: Shutterstock

V primeru, da uporabnik išče le tiste s fotografijo, ti takoj padeš mimo in se jim tvoj profil sploh ne prikaže. Zato moraš imeti vsaj eno fotografijo. Saj najbrž tudi ti iščeš uporabnike s fotografijo, kajne? 🙂

3. Me res “sparčkate” z nekom, ki mi ustreza, ali je vse bolj ali manj prepuščeno naključju?

Za “pravilno” parčkanje skrbi napredni dvosmerni algoritem ujemanja, ki, kot pove že ime, deluje v obe smeri. Da to deluje pravilno, moraš imeti v celoti izpolnjen profil. Na podlagi tvojih lastnosti in kriterijev, ki jih želiš pri partnerju, algoritem nato najde tiste, ki ti najbolj ustrezajo.

Si na profilu uporabnika opazil/a magnet in odstotek? To je tisti odstotek, ki ti pove, kako zelo se ujemaš z določenim uporabnikom.

4. Koliko naj v profilu razkrijem o sebi?

Ravno dovolj, da podžgeš radovednost. Ustvari skrivnostnost in daj uporabnikom razlog, da ti v ona-on klepetu pišejo.

Dobra fotografija, zanimiv predstavitveni opis, “normalen” vzdevek in v celoti izpolnjen profil so prvi korak k uspešnosti.

Načeloma moraš v profilu izpolniti vse svoje lastnosti in kriterije, ki jih želiš pri partnerju. To je avtomatizirano, ti pa moraš tole le poklikati. Malce več dela zahtevajo polja Nekaj o meni, o partnerju itd. Ta polja in predstavitveni opis izkoristi za to, da sebe predstaviš na čim bolj zanimiv način.

5. Zakaj me nihče ne klikne? Kaj sem storil/a narobe?

Tukaj je več možnih odgovorov. Najprej razmisli o svojem profilu. Je res maksimalno dober? Te fotografija prikazuje v najlepši luči? Imaš zanimiv predstavitveni opis, ki pritegne? Si svoj profil izpolnil/a do konca? Kritično preglej svoj profil in če te na njem karkoli zmoti, to popravi.

Preizkusi ona-on.com

Preveri tudi, ali je tvoj profil skrit. Če imaš vključeno storitev “Skriti način”, potem tvoj profil ni viden, zato ga izklopi.

Drug vzrok je lahko ta, da uporabnik, kateremu si všeč, ni član in posledično ne more komunicirati. V tem primeru lahko to rešiš samo, če ti vzameš neomejeno članarino. Ta ti omogoča neomejeno komunikacijo z vsemi na portali, tudi nečlani.

6. Bi moral/a plačati članarino in tako postati član/ica?

To je odvisno od tvojih namenov. Če si res želiš partnerja in dolgoročen partnerski odnos, se boš včlanil/a. V tem primeru je najbolje izbrati vsaj 6-mesečno članarino, saj boš v tem času lahko dodobra raziskal/a portal in preveril/a uporabnike.

Vir: Shutterstock

Kot član/ica lahko neomejeno pišeš in odgovarjaš, uporabljaš napredne storitve, kot so verifikacija profila, skriti način uporabe, zasebne fotografije, dobiš pa tudi vrsto cukrčkov (dostop do rubrike VIP na Magazinu, razne priročnike za uspešno spoznavanje, telefonsko svetovanje). Zato se le včlani.

Če pa želiš neomejeno komunikacijo z vsemi na portalu, je najboljše, da vzameš neomejeno članstvo, ki ti prinaša storitev “Lahko mi pišete vsi, tudi neplačniki”.

Na ona-on.com ti ponujamo tudi garancijo na kontakte. To pomeni, da boš pod določenimi pogoji lahko brezplačno podaljšal/a svoj status član/ice.

Nekaj dilem sva razrešila, kajne? Če pa se najde še kakšna, pa kar zapiši pod komentarje. 🙂

Ni komentarjev

Odgovori