Zadovoljne samske ženske

Pravljična bitja ali realnost? Ženska brez moškega je po prepričanju marsikoga nesrečna, zadrta, grda ali pa vsaj – lezbijka. Drži ali ne drži? Mi pravimo, da nikakor ne.

O ja, obstajajo. In ne, niso pravljična bitja. Redke in posebne so, to je res, a vendarle živijo. Samozavestne, samske ženske, namreč.

Zavestna odločitev?

Čeprav je težko verjeti, obstajajo ženske, ki se zavestno odločijo za samsko življenje in kljub temu, da imajo službo, dokaj normalno postavo in kar nekaj ciljev v življenju, med njimi ni cilja, imenovanega – družina ali lastništvo nad predstavnikom moškega spola. Te ženske prav tiho živijo med nami, delajo, dihajo in celo – seksajo. Prav to, zadnje, seks, predstavlja svojevrsten fenomen, sploh, ko o njem razmišljajo moški.

Moški na trenutke (in sploh, ko gre za seks) namreč premorejo veliko več predsodkov kot ženske. Ko srečajo samsko žensko, normalnega videza, starejšo od 18 let, moški hitro postanejo skeptični. S tako žensko je očitno nekaj narobe – če nima moškega in je približno privlačna, mora biti vsaj – čudna. Ali pa mogoče zadrta. Še najbolje bi bilo, če bi bila lezbijka. To bi opravičilo in upravičilo ves moški sloves. Moški namreč podrejo in si prilastijo vse, kar je (v njihovih očeh) kvalitetnega, ostane torej lahko le nekvalitetno. No, in če že lezbijka ni, je zagotovo zadrta, frigidna ali pa živi z mamo.

Ženska je lahko povsem zadovoljna tudi brez moškega.

Obstaja še ena možna razlaga in ta je za moške najbolj strašljiva – da je ženska v resnici – zadovoljna. Zadovoljna brez moškega poleg sebe. Čeprav ima moške rada, čeprav z njimi celo spi in v tem uživa, ne čuti potrebe, da bi jim kuhala, prala ali pomivala, ne želi si z njimi na nedeljske izlete, sploh pa si ne želi, da ji zaplodijo otroka in jo zaznamujejo do smrti.

shutterstock_539166151O groza, o kriminal. Večina povprečnih moških od takih žensk seveda pobegne, saj so vse tisto, česar se v življenju bojijo – samozavestne, sposobne in zadovoljne, ni jih moč nadvladati in od moških – razen dobrega seksa in kvalitetne debate – ne pričakujejo nič. Si lahko predstavljate moškega, ki se prostovoljno strinja s tem, da ni nič več ali nič manj kot le ‘objekt’, sestavni del nekega odnosa, katerega cilj ni poroka? Seveda ne. Objekt je lahko ženska, o ženski se lahko razmišlja kot o trofeji, moškemu egu pa to ne pritiče.

Tu in tam pa se vseeno najde nekaj presežkov moškega spola, nekaj junakov, ki si celo drznejo razmišljati o pozitivnih lastnostih samskih žensk in si vzamejo čas – za spoznavanje in druženje. Kapo dol pred junaki, a fino bi bilo, da je takim junakom par stvari jasnih. Ker se sicer zna zgoditi, da bodo ostali precej razočarani.

Samske ženske namreč niso vse po vrsti zadrte in nesrečne, niti niso super ženske, ki v postelji obvladajo vse – od Kamasutre do sto petnajstih ljubezenskih položajev, zraven pa še predavajo Descartesovo šesto ali sedmo meditacijo. Če boste pričakovali, da vas bo posteljna avantura s samsko in izkušeno žensko vaših let pripeljala do neslutenih zaporednih orgazmov, samo zato, ker je ženska samozavestna, vi pa opletate naokoli s svojim penisom, se motite.

Kaj je samskim ženskam všeč?

Samske ženske so v resnici povsem povprečne ženske, ki jih ni treba ulivati v bron in se jim čuditi, niti se do njih obnašati kot do grožnje, ki jo je potrebno obvladati in predvsem – nadvladati. Samske ženske, tako kot vse ženske, uživajo v drobnih pozornostih, nežnostih, zapeljevanju in igranju. Tudi samske ženske si rade vzamejo čas za sproščen klepet, rade zahajajo v kino ali na koncerte, berejo knjige, gledajo filme in se o njih pogovarjajo. Samske ženske ne pričakujejo, da bo moški, ki jih pelje ven – takoj slekel hlače in pokazal, kdo je ‘dedec pri bajti’, niti ne bodo posebej fascinirane, če jih bo moški skušal očarati s prebiranjem haikujev v japonščini.

Samske ženske se od vezanih razlikujejo le po pričakovanjih do moškega!

Samske ženske so ‘samo’ ženske, tako kot čisto vse druge na tem svetu, edina lastnost, ki jih dela drugačne, je njihov sistem vrednot in pričakovanj. Čeprav se marsikomu zdi še tako nemogoče, si nekatere ženske ne želijo pristati na partnersko zvezo. Ni potrebno, da imajo za to kake hudo zamorjene razloge, dovolj je, da jih njihovo življenje – izpolnjuje.

shutterstock_223138936Živimo namreč v dovolj svobodni družbi (ali pa bi vsaj morali), da si lahko privoščimo veliko svobode in ena od možnosti, ki jo imamo je – življenje brez partnerja. Predvsem brez – povprečnega, površnega partnerja, povprečne in utesnjujoče partnerske zveze, na katere pristaja zadnje čase vse več ljudi zgolj zato, ker se bojijo biti sami.

Zanimivo se zdi, da v vsej svobodi današnje družbe še vedno pristajamo na hudo tradicionalne vrednote – družino, otroke in zvestobo, sprejmemo marsikateri odklon, ženska, ki se odloči živeti sama in hkrati uživati v spolnosti, pa je obsojanja vredna ali pa vsaj – čudna.

Ni nujno res in namesto, da samske ženske obsojamo, se lahko od njih česa naučimo. Za začetek – poskušamo dojeti, da obstaja še kaj drugačnega od nedeljskih izletov, žene v predpasniku ali moža, ki kosi travo pred hišo. Lahko si privoščimo nekajurni pogovor, lahko za kak večer pobegnemo pred ustaljeno rutino in preverimo, ali so samske ženske v resnici tako zelo čudne.

shutterstock_528688045Le – podcenjevati jih ne gre. Če kdo išče izgovor ali priložnost za skok čez plot, če zgolj potrebuje malo popestritve za svoje dolgočasno življenje in misli, da bo to najlažje dobil pri ženski, ki se ne želi vezati – se bo lahko grdo opekel. Čeprav so samske, imajo vrednote, cenijo iskrenost in zahtevajo pozornost.

Ni komentarjev