Ali obstajajo napačni razlogi za zaljubljenost?

zaljubljenost

Ljudje smo družabni in nismo radi sami, a tokrat ne bomo govorili o družbi prijateljev, ampak življenjskega partnerja.

Morda je kdo začudeno prebral vprašanje iz naslova in se vprašal, kako se sploh lahko zaljubimo iz napačnega razloga, a videl/a boš, da je teh razlogov lahko kar nekaj.

Ne spodobi se biti sam

Tako nekako odmeva v glavi nekaterih ljudi, ki nekoliko zavistno pogledujejo proti parom na sprehodu, ali pa se v njih porodi otožnost, ko v parku srečajo partnerja z otroškim vozičkom. Smeh, ljubeči pogledi in naključni poljubi vse skupaj le še začinijo. Seveda obstajajo ljudje, ki so se zavestno odločili biti sami in jih takšen prizor niti najmanj ne gane.

Kaj pa tisti, ki že dolgo časa hrepenijo po ljubezni, druženju z osebo, ki bi ji pomenila vse na svetu in bi bila z njo ves čas? Najslabše, kar se v tem primeru lahko pripeti je, da zmaga občutek, da se enostavno ne spodobi biti sam. V takšnem trenutku je človek pripravljen na kompromise, ki ga lahko spravijo v težave.

Zakaj? Kar nekaj ljudi, ki se je soočalo s podobnimi občutki, je že naletelo na osebo, ki v resnici ni imela vseh tistih lastnosti “popolnega” partnerja. Kljub temu, pa so nekako končali v zvezi z njo in se prepričevali, da sta idealen par. Seveda, takšne zgodbe navadno nimajo srečnega konca, zato naj te v zvezo nikoli ne potisne zavist do srečnega para pri sosedih, ali pa nek zakoreninjen občutek, da nate kot samsko osebo gledajo podcenjujoče.

Tvoj idealen partner še pride!

Ni partnerja, ni spolnosti?

Da bi zgolj zaradi pomanjkanja intimnih trenutkov sprejeli nekoga za svojega partnerja, tudi ni rešitev. Seveda gre za tematiko, ki je vredna vsega spoštovanja in tudi pozornosti, a vezati se na nekoga zgolj zaradi tega, na koncu ne bo srečna zgodba. Seveda, obstajajo tudi zveze, ki nudijo zgolj to. Spolno potešitev.

A, o tem se morata dogovoriti in strinjati oba. Ni rečeno, da kasneje ne pride tudi do tiste globoke povezanosti, ki si je od partnerja v življenju želiš, nikar pa ne prični zveze z nekom le zato, da bi zadostil/a spolnim apetitom. Če ne ti, bo trpel nekdo drug. Na koncu pa oba.

Starši in okolica pritiskajo

Morda nisi več v 20-ih letih in starši ter okolica od tebe pričakujejo naraščaj. Ta pritisk utegne biti precej hud, če se dovolj zgodaj ne soočiš z njim. Preden začnemo razmišljati o družini in otrocih, je seveda potrebno poiskati ustreznega partnerja. Da bi popustil/a pritiskom in našel/a nekoga na silo, zgolj zato, da bi utišal/a zlobne jezike, ni pravi razlog.

Takšne zgodbe sploh niso redke in se večinoma končajo enako slabo kot prej opisani primeri. Zavedaj se svojega bistva življenja in prisluhni svojemu srcu. Ko boš imel/a pred seboj partnerja, s katerim bi si lahko ustvaril/a družino, boš še kako dobro vedel/a.

Lažna zaljubljenost proti pravi

Lažna zaljubljenost se zgodi takrat, ko se v nekoga zaljubimo iz nepravih razlogov. Iz katerega od zgoraj opisanih, ali pa povsem drugega. Iz razloga, ki je kakorkoli drugačen od pravega. In kaj je pravi razlog za zaljubljenost? Verjetno govorimo o trenutku, ko v osebi nasproti sebe prepoznamo najbolj mile oči, krasne ustnice in simpatičen nasmeh.

Ko nam vsaka beseda iz njenih ust povzroči nemir v srcu in ko ločeni od nje, kar ne moremo izbrisati njene podobe iz glave. Tisti trenutki, ko se nam zdi, da razmišljamo popolnoma enako in da v našem svetu ne obstaja zgolj tehnološka brezžična povezava, ampak tudi biološka. Takrat, ko nas zaščemi v telesu, vsakokrat, ko prejmemo njen klic, sporočilo, ali ko se bliža naslednji zmenek.

Takrat vemo …

Ni komentarjev

Odgovori