Da ne bi bolelo | Kako prepoznati neiskrene namene?

pasti spletnega spoznavanja

Spletno spoznavanje je odličen način za iskanje sorodne duše. Nudi hitrejše in bolj učinkovito iskanje potencialnega partnerja. Kaj pa morebitne pasti?

Če smo v “starih časih” nove obraze spoznavali zgolj v petek in soboto, ko smo se odpravili v kakšno diskoteko ali na žur, pa je danes to precej drugače. Sploh zadnji dve leti, ko zaradi epidemije praktično nismo mogli nikamor. Hvala bogu za splet in spletne zmenke, kakršni se odvijajo na ona-on.com.

Hitro in učinkovito spoznavanje!

Prednost spletnih zmenkov tiči v dejstvu, da nam ni treba hoditi naokrog in upati, da bomo v doglednem času spoznali nekoga, ki nam bo morda všeč. Enostavno izpolnimo svoj profil (čim bolj natančno in podrobno). Nastavimo filtre, kakšno osebo iščemo in že smo v ogromnem ribniku samskih. Trenutno je na portalu ona-on.com že več kot 200.000 registriranih uporabnikov!

Samski? 28.000+ parov na ONA-ON.

spletno spoznavanje

S tem si zagotovimo, da nas bodo našli tisti, ki iščejo osebo, podobno nam. Na drugi strani pa tudi sami iščemo na podoben način. S pravilno nastavljenimi filtri, seveda. Ne bo nam potrebno več čakati na vikend, da bi (morda) spoznali koga, ki bi bil vsaj na prvi pogled po našem okusu.

Hitro se razvije klepet in človek precej kmalu spozna, ali ima nasproti sebe nekoga, s katerim si želi že v kratkem spiti kavo, ali pa bo morda treba naprej.

Na kaj paziti pri spletnem spoznavanju?

Tako, kot je to na vseh drugih področjih našega življenja, se tudi pri spletnem spoznavanju lahko skrivajo kakšne pasti, ki jih je dobro prepoznati. Prav zato tokrat nekaj malega na to temo. Kako zaznati in prepoznati, da sogovornik na drugi strani nima iskrenih namenov?

Vsekakor je potrebna skrajna previdnost, kadar te nekdo omreži z lepimi in sladkimi besedami, potem pa v nekem trenutku zaigra na karto sočutja in skuša od tebe izvabiti denar. Seveda se v takšnem primeru pomakni malce nazaj in po potrebi profil te osebe prijavi uredništvu spletnega portala. Sicer je opisan način spletne prevare najbolj pogost na socialnem omrežju Facebook, a previdnost ni nikoli odveč.

Previdno z osebnimi podatki!

varnost osebnih podatkovSpletni portal ona-on.com zelo odgovorno skrbi za tvoje osebne podatke in jih tretjim osebam ne razkriva, previden pa mora biti tudi vsak sam. Morda boš v nekem trenutku pomislil/a, da sta se z osebo na drugi strani že kar dobro spoznala, zato ne bo nič narobe, če ji zaupaš svojo telefonsko številko, Facebook profil, ali še huje, domači naslov.

Tega nikakor ne počni, vsaj dokler se nekajkrat ne vidita v živo in boš povsem prepričan/a, da je oseba vredna tvojega popolnega zaupanja. Posebna previdnost velja v tem primeru tudi takrat, kadar komuniciraš z nekom, ki ni naložil svoje profilne fotografije, ali pa se ti zdi, da je ta lažna.

Izogibanje odgovorom

Še en znak, da je na drugi strani nekdo, ki ni najbolj iskren, je izogibanje odgovorom. Tistim glede samskega stanu, otrok in pristnosti fotografij. Zgodi se lahko, da bo nekdo z besedami popolnoma očaral sogovornika, nato pa se pričel izmikati, ko bo napočil čas za srečanje v živo. Splet je namreč super za uvodno spoznavanje, a naprej bo treba “peš”, po starem.

Se ti zdi, da ti sogovornik ne govori vsega po resnici, ti podaja različne odgovore, kot bi pozabil, da ti je o tem že govoril, a povsem drugače? Previdnost ne bo odveč, čeprav je lahko na delu tudi klasična ljubezenska zmedenost. Kakorkoli, najbolje je, da uvodno spoznavanje opravita preko spletne aplikacije in skozi klepet ugotoviš, ali te oseba na drugi strani dovolj privlači, da bi se dobila tudi v živo, potem pa se dogovorita za prvi zmenek.

Nikar pa ne čakajta predolgo, saj lahko pride do tako imenovanega prestopa meje iz spoznavanja v spletno prijateljstvo, potem je navadno kar težko znova zanetiti pravo iskrico in se srečati tudi v živo.

Ni komentarjev

Odgovori