Kako najti pravo ljubezen, ko te navade vlečejo nazaj?

Ljudje smo bitja vzorcev in navad, zato nam v življenju le te delajo nemalo težav.

Pri iskanju partnerja in ljubezni bo vsekakor bolje, če nekoliko bolj široko odpremo oči in pogledamo vsaj rahlo iz začrtane smeri. Ravno vzorci in navade nas namreč silijo, da se znova in znova znajdemo v družbi osebe, ki nas v kar nekaj točkah spominja na bivšega partnerja in na nesoglasja, ki so privedla do konca razmerja. Če ne takoj, pa nekoliko kasneje.

Osredotoči se nase

Ko smo samski in se osredotočamo na svojo osebno rast, imamo priložnost, da bolje razumemo, kaj si resnično želimo v partnerstvu in kaj smo pripravljeni dati v odnos. Ko smo zadovoljni in izpolnjeni kot posamezniki, smo tudi bolj privlačni za potencialne partnerje, ki cenijo našo samostojnost in samozavest.

S tem, ko si vzamemo čas zase in raziskujemo svoje interese, vrednote in cilje, smo bolje opremljeni za prepoznavanje prave osebe, ki se bo ujemala z našim življenjskim slogom in vrednotami.

Zamenjaj iskalne filtre

Navada je železna srajca, zato ne čudi, da ves čas iščemo osebe po enakih kriterijih. Morda pa je včasih vendarle bolje zamenjati iskalne filtre in pokukati še kam drugam.

Spoznavanje ljudi, ki niso naš značilen “tip”, nam lahko prinese številne koristi. Omogoča nam namreč razširitev našega obzorja in izkušenj. Ko se povežemo z ljudmi, ki imajo drugačne poglede, interese in izkušnje, se lahko naučimo nečesa novega in razširimo svoje razumevanje sveta.

Spoznavanje ljudi, ki niso naš tip, nas lahko prisili stopiti izven naše cone udobja in nas spodbudi k osebni rasti. Ko smo v interakciji z ljudmi, ki so drugačni od nas, se naučimo prilagajati, razvijati empatijo in se učiti iz drugačnih perspektiv. To pripomore k boljši komunikaciji in razumevanju drugih.

Poleg tega nam spoznavanje ljudi, ki niso naš tip, omogoča, da raziskujemo različne možnosti in najdemo nove potenciale. Lahko odkrijemo nove hobije, interese ali celo življenjske cilje, na katere prej nismo niti pomislili.

Nova miselna naravnanost

Ko si samski in imaš za seboj neuspešno zvezo, je pomembno razmisliti o spremembi “mindseta” ali miselne naravnosti. Namesto da se osredotočimo na pretekle napake ali negativne izkušnje, lahko poskusimo zamenjati svoj način razmišljanja in si postaviti bolj pozitiven okvir. To nam pomaga premagati negativna čustva, kot so občutki osamljenosti ali nevrednosti, ter nam omogoči, da se odpravimo naprej.

Sprememba miselne naravnanosti nam pomaga tudi pri razvoju večje samozavesti in samospoštovanja. Ko začnemo verjeti vase in v svoje sposobnosti, postanemo bolj privlačni za potencialne partnerje.

Prav tako nas ta pozitivna sprememba spodbuja k odprtosti in pripravljenosti na nove priložnosti. S tem lažje prepoznamo in izkoristimo priložnosti za spoznavanje ljudi ter se odločimo za bolj pozitivne in zdrave odnose.

Vzorci najpogostejših napak

Ena najpogostejših napak, ki jo lahko opazimo pri večini samskih, je vztrajanje pri izdelani sliki idealnega partnerja v svoji glavi. Pogosto imamo določene predstave o tem, kakšen bi moral biti naš partner glede na njegovo osebnost, videz, interese in druge lastnosti. Ta predstava pa največkrat ni realistična in nas vodi v izbiro neprimerne osebe.

Druga pogosta napaka je, da se prepustimo privlačnosti in kemiji na prvi pogled, ne da bi resno razmislili o tem, ali je ta oseba dolgoročno zares primerna za nas. Čeprav je privlačnost pomemben dejavnik, ne smemo zanemariti drugih vidikov, kot so skupne vrednote, cilji in način življenja.

Poleg tega pa mnogi samski ponavljajo napako, da se prehitro navežejo na osebo in začnejo projicirati svoje fantazije o idealnem partnerju nanjo. Namesto da bi spoznali osebo takšno, kot je v resnici, se osredotočijo na svoje iluzije in pričakovanja, kar navadno vodi v novo razočaranje, ko se resničnost ne ujema s pričakovanji.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori