Kako najti sorodno dušo?

Življenje je prekratko, da bi ga preživeli sami in osamljeni. Vsi želimo najti sorodno dušo. Pa veste kje in kako jo poiskati?

Življenje je prekratko, da bi ga preživeli sami in osamljeni. Vsi želimo najti sorodno dušo.  Pa veste kje in kako jo poiskati?

Mlad, zaljubljen fant piše sporočilo njegovemu dekletu: »Zate bi se boril, z levi … Zate bi preplaval ocean … Zate bi preplezal Himalajo … Se vidiva jutri. Če slučajno ne bo deževalo.«

Andrej Pešec, FB: Znanje za življenje

Se vam zdi poznano? Tako nekako je videti sodobna ljubezen. Vse super in prav, no, ko pa pride čas, ko se je treba žrtvovati, se pokaže, ali gre za sorodno dušo in ljubezen, ali le za spretno zapakirano obliko manipulacije in poželenja.
Opazil in doživel sem paradoks, kjer vidim, kako vsakodnevno kot nekakšni lopovi hodimo okrog in iščemo nekoga, ki bo končno zapolnil veliko vrzel v lastnem srcu, ne vedoč, da imajo drugi enak motiv, no v drugi embalaži. Ko skupaj prideta dve takšni osebi, ne moreta pričakovati nič novega in nič dobrega. Tako nam gotovo ne bo uspelo spoznati sorodne duše, ampak sorodni ego. Kdaj v drugih vidimo dušo in kdaj ego? Dušo, ko deluješ zanjo, zanj; ego pa, ko od drugih nekaj želiš in pričakuješ.

 

Preberi celotno vsebino na Bogastvo-zdravja.

Ni komentarjev

Odgovori