Ljubezen je sladka … ali pa v obliki torte

Ob tem intervjuju so sen nam kar malo cedile sline. Poslušali smo o vseh sladkih dobrotah. Pregledovali slike krasnih, sočnih, omamnih tort… Mmmm. Pogovarjali smo se z ustvarjalko sladkih dobrot Tamaro, ki je ustanoviteljica slaščičarne Yammy Tammy. Verjamemo, da se bodo ob pogledu na slike tudi tebi ‘zaluštalo’ nekaj sladkega.

Tamara, letos sodelujete pri projektu Najina zgodba – spoznala sva se na ona-on, kjer boste s čudovito kreacijo osrečili Uršo in Sandija. Pripravili jima boste čudovito torto (kakšno, naj za zdaj ostane skrivnost. Zakaj ste se odločili za sodelovanje pri tem projektu?

Vsako leto imam cilj, da bi sodelovala pri nekaj projektih, ki mi predstavljajo še dodaten izziv, ter mi dajo možnost izraziti kreativo, ki sem se jo naučila v teh letih. Komaj čakam, da začnem ustvarjatu za Uršo Sandija in jima ustvarim unikatno tortico.

Kako bi se opisali? Kdo ste in kaj počnete?

S tremi besedami, ki se navezujejo na Yammy Tammy bi rekla, da sem ustvarjalna, predana svojem poslanstvu, strastna.

V izdelavo torte vključim ljubezen, ki jo par čuti en do drugega.

Sem Tamara, izdelovalka sladkih dobrot. Sem zelo avanturistična, zvedava duša, po drugi strani pa tudi seveda romantična oseba. Zato me tudi izdelava poročnih tort tako zelo navdušuje. Saj z izdelavo le- teh vedno spoznam par, ki mi predstavlja inspiracijo. Ljubezen, ki jo čutita en do drugega poskušam vedno vključiti v njuno torto s pomočjo barv, znakov, simbolov, ki njima pomenijo veliko.

Zato je torta vedno unikatna in samo njuna.

Kako je nastala ideja Yammy Tammy?

Yammy Tammy je nastala res naključno. Namreč sama nisem iz kulinaričnih voda, prej nasprotno. Ko sem naročala torto pri znani slovenski izdelovalki tort me je mojstrovina navdušila. In takrat sva se s prijateljico odločili, da poskusiva pot zapeljati v slaščičarsko smer in se naučiva vse od začetka.

Ona je potem zanosila, jaz pa sem vztrajala v učenju, saj nisem imela nobenega predznanja. Seveda ni šlo gladko, vendar me je vleklo znova in znova v raziskovanje. Ta moj avanturistični del se s tem resnično lahko poistoveti. Všeč mi je izdelava tort in njeno učenje, saj nikoli ne znaš vsega. Vedno se lahko naučiš še kaj novega in to me navdaja z entuziazmom.

Za katere priložnosti vse pripravljate tortice in druge sladice?

Stranke sladice in tortice naročajo resnično za vse priložnosti, ki vam lahko padejo na pamet. In prav vesela sem, da je Slovenija luštna žepna državica, saj so po mojem mnenju moje slaščice videle že res veliko krajev.

_MG_3937-2-minKakšne torte najraje pripravljate in ali vam je katere ostala v prav posebnem spominu?

Kot sem omenila so mi zelo ljube poročne torte. Res pa je, da imam vse več strank, ki mi zaupajo svojo zgodbo o dogodku, ki ga organizirajo, mi povejo čimveč detajlov nato pa mi povsem zaupajo. Ta del, ko mi ljudje zaupajo in pustijo moji domišljiji prosto pot je najlepši del ustvarjanja. Ravno zato me izdelava slaščic navdušuje vedno znova, saj me prisili biti prisotna v momentu. Tako, da je velikokrat dekoriranje tort moja meditacija.

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

Na prvem mestu je sigurno Yammy Tammy, saj se trenutno moje življenje vrti okoli podjetja.

Kakšna je vaša prva asociacija na ljubezen?

Hmmm… prva asociacija mi je sigurno srce, ki prekipeva od tega, da ima nekoga rado.

Ali vaše delo povezujete z ljubeznijo?

Absolutno. Prav to je moja gonilna sila. Stranke, ki pristopijo k meni z veliko mero ljubezni in strasti imam najrajši. To še dodatno da ogenj mojem delu.

Nam lahko zaupate kakšno odštekano zgodbo, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

Odštekanih je kar nekaj, vendar bi jih zadržala kar zase.

Kaj menite o spoznavanju preko spleta?

Menim, da je to v današnjem hitrem tempu življenja super način, da sploh koga spoznamo.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal preko spleta?

Poznam.

Bi še kaj sporočili našim bralcem?

Bralcem bi sporočila, da naj upajo, ljubijo in ne nehajo verjeti v ljubezen.

Ni komentarjev

Odgovori