Premagaj 3 skrite ovire, ki stojijo na poti do prave ljubezni

Če si samski / samska, se morda sprašuješ, zakaj je tako težko najti srečo v ljubezni. Še posebej potem, ko si veliko let »delal/a na sebi in odnosih«.

Kje in kako najti pravo ljubezen? Najprej se moraš znebiti TREH skritih ovir!

Večina nas predvideva, da so ovire za ljubezen zunaj nas. Naš samski status opravičujemo s tem, da govorimo, da so vsi dobri že zasedeni, da moški nimajo radi uspešnih žensk, da ne moremo pričakovati, da bomo v življenju imeli vse, ali pa da le še nismo srečali prave osebe (medtem pa se na skrivaj sprašujemo, če nismo mi tisti, ki nikoli nismo bili prava oseba).

Na koncu dneva pa se v kotičku srca oklepamo upanja, da je naša »živela-sta-srečno-do-konca-svojih-dni« ljubezen za vogalom, kot nagrada za vsa naša prizadevanja, da postanemo čudovita ženska ali moški. In ta čudovita ženska/moški smo že!

Ovire so notranje

Toda kaj, če bi ti povedala, da so ovire za ljubezen, ki si jo želimo, notranje in ne zunanje? Medtem, ko si želimo, upamo in molimo za ljubezen, so tu deli nas, ki morda delajo proti nam in ovirajo naša prizadevanja, da bi zares dobili tako partnerstvo v življenje.

shutterstock_220326484-min

Spodaj opisujemo 3 najpogostejše notranje ovire do ljubezni in kaj lahko narediš v zvezi z njimi:

1. Stare, nerešene zamere (predvsem do nekdanjih ljubezni, do ljudi, s katerimi smo bili kdaj v odnosu)

Kadar še vedno čutimo zamero do nečesa, kar se je zgodilo v preteklosti, premlevamo, kaj je nekdo storil ali ni storil, potem smo še vedno ujeti kot žrtev v tem odnosu. Še vedno se počutimo zlorabljene, izkoriščane, ne-spoštovane, neupoštevane,…

In dokler se tako počutimo, ne moremo uporabiti naše bolečine, da nam pomaga, da se naučimo iz svojih napak. Dokler se počutimo ujeti kot žrtev v preteklem ali sedanjem odnosu, to povzroča, da ne zaupamo drugim, kar pa je še slabše, ne zaupamo sebi, svoji presoji, svojim sposobnostim, svoji moči in tako ne moremo imeti odprtega srca, da bi spet ljubili.

Če čutimo zamero, smo ujeti v slabem odnosu!

Tudi če bi bilo 97% krivde na strani druge osebe, bi morali biti zares zainteresirani za naše 3%.

To, da razumemo svoj del v odnosu, tudi če je bil pasiven, kot »Nisem spregovoril, ko bi bilo treba« ali »Obrnila sem se stran od svojega notranjega intuitivnega glasu in globokega vedenja«, je to tisto, kar nas lahko usmeri k temu, da naredimo zavezo s seboj, da se bomo lahko premaknili naprej.

Kaj lahko narediš: Nauči se lekcijo, naredi zavezo s seboj in si obljubi, da tega nikoli več ne boš naredil/a in to izpusti, da narediš prostor za nekaj (ali nekoga) novega.

2. Stari dogovori, ki jih je treba ponovno dogovoriti ali izpogajati (prikriti ali odkriti dogovori, izgovorjene ali neizgovorjene obljube)

Ena naših največjih notranjih ovir do ljubezni so naši pretekli dogovori, ki omejujejo naše možnosti za ljubezen. Lahko je zaveza bivšemu partnerju, da nikoli več nikogar ne boš ljubil/a, kot si ljubil/a njega/njo. Ali obljuba, ki ste jo dali otrokom, da boš vedno 110% tu zanje. Ali pakt, ki ste ga sklenili s seboj, da ne boš nikoli nikoli več nikomur dovolil/a, da te prizadene.

shutterstock_268932410-min

Ti dogovori služijo kot namere, ki še vedno vplivajo na naše odločitve, še veliko let po tem, ko jih naredimo, tudi če smo že davno pozabili, da smo jih naredili.

Kaj lahko narediš: Napiši vse stare dogovore, ki si jih naredil/a z različnimi ljudmi, ki si jih imel/a rad/a v preteklih letih in spremeni tiste, ki ne služijo več tebi ali komu drugemu.

3. Strupene vezi v odnosih z ljudmi, ki so za nas pomembni

Strupen odnos je odnos, za katerega je značilen strah, obveznost in krivda. V teh odnosih nenehno izgubljamo svojo osebno moč. Zato se vedemo na načine, ki zmanjšujejo pomen, kdo v resnici smo. To so odnosi, kjer nismo sposobni povedati resnice, nismo sposobni postaviti mej.

iStock-944543036-min

To so po navadi povezave z ljudmi, ki so za nas pomembni in od katerih smo na nek način odvisni; šef, partner ali dolgoletni prijatelj, starši. Mislimo, da moramo potrpeti, drugače bomo izgubili odnos.

Tako obupamo in se predamo, ter pustimo osebi z najmanj zrelosti, da določa pravila v odnosu. Če ostajamo v »strupenih odnosih«, je jasno, da tak odnos iz nas potegne najslabše in nemogoče je ustvariti vzajemen romantični odnos, ki bi nam dal moč in nam pomagal postati najboljše, kar smo.

Kaj lahko narediš: Ugotovi, komu si predal/a svojo moč in začni postavljati ustrezne meje, da obnoviš integriteto in zdravje v odnosu. Drugi osebi to morda ne bo všeč, vendar se bo sčasoma prilagodila. Čutil/a boš večji občutek osebne moči in samozavesti, kar je nujno, da privabiš najboljšega partnerja zate v tem življenju.

Deli
Prejšnja objavaMoške napake na zmenku
Naslednja objavaJe tvoj status še vedno 'samski'?
Voditeljica programov Priprava na zavestno partnerstvo – 49 dni do ljubezni, Uživamo v zdravju in hujšanju. Ljudem daje znanja in orodja v obliki vrhunsko dovršenih programov, ki spreminjajo življenja. Delavnice, kvalitetna predavanja, individualna svetovanja, skupinski coachingi, članki in spletna stran, dajejo nova znanja in neomejene možnosti, da lahko vsak prevzame odgovornost za svoje odnose, zdravje in življenje ter naredi spremembe za kakovostno življenje, ki nam je namenjeno. Po vsej Sloveniji vodi vrhunsko transformativne delavnice Priprava na partnerstvo, ki udeležencem pomagajo odpraviti svoje notranje ovire do Ljubezni, da jim ni potrebno ponavljati istih vzorcev. Po delavnici so v roku nekaj mesecev pripravljeni, da pritegnejo in spoznajo točno takšnega partnerja, po katerem hrepenijo in s katerim bodo lahko ustvarili zares srečen partnerski odnos. Predana je, da vam pomaga, da pomagate sebi. Verjame, da so vaše telo, um, duh, vaši odnosi in vaše življenje vredni najboljše skrbi in da nihče ni bolje usposobljen za njihovo skrb, kot vi sami.

Ni komentarjev

Odgovori