Prijatelja z ugodnostmi – zakaj prihaja do takega odnosa?

Odnos "prijatelja z ugodnostmi" je z leti čedalje bolj pogost. Zakaj je pravzaprav temu tako? To so moje ugotovitve - se strinjate z njimi?

Prijatelja z ugodnostmi

Vse več razpadov dolgoletnih odnosov

Glede na tempo življenja so pogosti razpadi dolgoletnih odnosov. Včasih preprosto ne zmoremo več slikati slike, ki jo od nas zahteva navidezna današnja popolnost. Preveč je vsega in nimamo časa za umiritev in zabavo ter smeh in ležanje ob nam ljubi osebi.

Ko se odločimo za razhod, smo ne glede na to, da se morda delno razbremenimo, ranjeni.

Ko tako živimo leta in leta, se v nas kopiči nezadovoljstvo, ki pripelje do razkrajanja še tako navidezno trdnih zvez. Ko se odločimo za razhod, smo ne glede na to, da se morda delno razbremenimo, ranjeni.

Vsak razpad zveze je naš osebni poraz, ne glede na to, da se morda po razhodu za vse akterje življenje končno vtiri v srečne tirnice.

Prijatelja z ugodnostmi – odnos brez pričakovanj

Ko predelamo vse naše napake pa pride čas, ko si vseeno zaželimo svoje dni občasno z nekom deliti. V sled tega, da ne bi bili ponovno ranjeni, si zgradimo zid okrog sebe in s čvrsto masko neranljivosti vstopamo v nove odnose.

Seveda pa je veliko lažje, če vstopimo v odnos navidezno hladni, nimamo pričakovanj po nekem sobivanju, želeli bi samo kvalitetno preživljati naš prosti čas.

Kaj pa ko v odnos vstopimo izključno zaradi prijateljevanja, brez ugodnosti? Kaj če se kasneje razvije spolna privlačnost – kako naprej? Preberi TUKAJ.

Odnos “prijatelja z ugodnostmi” skriva pasti

Vendar tukaj se skriva past. Želimo si fizičnega kontakta, dotikov, spolnosti in tudi seveda zabave in druženja. Tako pridemo do ODNOSA PRIJATELJA Z UGODNOSTMI. Zatakne pa se, ko ugotovimo, da bi nekdo nekaj več ali pa sami želimo več.

Prijatelja z ugodnostmi

Vendar postavili smo popolnoma drugačne temelje. Pogovori imajo drugačen prizvok. Predvsem pa tak odnos ne razkriva vseh pasti. Tak odnos bazira na zabavi in spolnosti, ne pa na resničnem vsakodnevnem življenju, kjer so potrebni dogovori o vzgoji, financah, preživljanju prostega časa, prilagajanje glede osebnih vrednot ter seveda skupnih bodočih projektov.

Pravo globino odnosa vidimo takrat, ko gremo čez težka obdobja

Ker življenje ni potica. In po mojem mnenju pravo globino odnosa vidimo šele, ko gremo skupaj skozi najtežja obdobja. Dokler se imamo samo dobro in zabavno ter se kopamo v sadni kupi dobrot, so vsi odnosi videti popolni.

Dokler se imamo samo dobro in zabavno ter se kopamo v sadni kupi dobrot, so vsi odnosi videti popolni.

Če se odločamo za odnos slastne sadne kupe, se moramo zavedati, da se smetano na vrhu poje prvo.

Ko je ni več, pa vidimo, kaj vse je spodaj in se odločamo, ali bomo gradili dalje, ali bomo poiskali nek nov instant odnos, ki bo zadovoljeval našo vrečo sreče, dokler pač bo.

V vsakem primeru pa smo po mojih izkušnjah ljudje bitja, ki imamo čustva in nikakor ne moremo oditi iz še tako površnih odnosov ranjeni ali vsaj malo opraskani.

Sonja Fatalke, odlocitve@gmail.com

Saj veste, stalna je samo sprememba.

Sem ženska, mama, prijateljica z diplomsko nalogo učenja živeti. Verjamem, da nam je v življenju dano veliko priložnosti, kako pa se jih bomo lotili je odvisno od nas. Sem strastna opazovalka odnosov, dobra poslušalka, da si s svojimi izkušnjami in izkušnjami drugih širim pogled. Verjamem v pot in akcijo in ne želim biti samo opazovalka ampak aktivna igralka na moji poti. Verjamem, da so vse spremembe in pozitivne rešitve mogoče, če se jih lotimo strastno in zavestno. Vse o čemer pišem in predavam preizkusim na lastni koži. Včasih z veliko žlico zajemam znanje in izgleda razdrobljeno, vendar se v nekem trenutku vse sestavi v celoto. Verjamem da je stalna samo sprememba ki je nujna za vsak razvoj....da na koncu poti z nasmehom pogledamo življenje. Prepričana sem, da se v odnosih vse da rešiti v dobro vseh, samo urediti moramo strasti in se lotiti svojih projektov strastno, spontano in z jasnim ciljem. Uživam v tem kar počnem v življenju.

Ni komentarjev

Odgovori