5 prednosti spoznavanja preko spleta

Spoznavanje preko spleta že dolgo ni več samo tema ameriških romantičnih filmov. Gre za način spoznavanja, ki nudi veliko prednosti.

 

1) Izberem tebe!

Vse niti so v tvojih rokah.

Znajdeš se v polnem lokalu, dogajanje je pestro in za eno od miz opaziš zanimivo osebo s katero se nekajkrat ujameta s pogledi. Največkrat se nato ne zgodi nič, v idealnem scenariju pa piše, da eden od vaju pristopi, ogovori drugega, se spoznata in stopita na vrtiljak, ki vaju zavrti v zgodbo polno smeha, zabave in ljubezni.

Realnost je nekoliko drugačna. A ne na spletu! Tu si ti tista oseba, ki izbere. Samo en klik je dovolj, da se sproži verižna reakcija. Nekdo ti je všeč, všečkaš, morda pošlješ “GO?” ali pozdrav s pomočjo spletnega klepetalnika.

2) Lažja komunikacija

Če je v polnem lokalu težko pristopiti k nekomu in ga ogovoriti, pa to ne velja za spletno interakcijo. V prvi vrsti, zato ker so na tistem portalu vsi z istim ciljem. Komunikacija tako mnogo hitreje in lažje steče, tisti z manjšimi zadržki pri komuniciranju pa pridobijo nekaj več časa za razmislek o tem kaj napisati.

Včasih je v živo precej težko pričeti pogovor z osebo s katero se šele spoznavaš. Ko pa je zadaj že nekaj izmenjanih stavkov in je videti, da sta se ujela, pa tudi v živo ni več težav. Še ena prednost tovrstne komunikacije je, da ni treba biti ves čas prisoten. Ko imaš čas odgovoriš oziroma pošlješ kar imaš v mislih. Vendarle, pa je treba še pravi trenutek preklopiti na pogovor v živo in na 4 oči.

3) Več začetnih informacij

Kar nekaj zmenkov v živo je potrebnih, da o človeku nekaj izveš in si ustvariš svojo podobo. Na spletnih straneh za samske, pa že v prvem koraku izveš kar nekaj informacij. V prvi vrsti te seveda pritegne fizična pojava oziroma fotografije. Nadalje pa več sledi v opisu profila kjer je moč izvedeti marsikaj tudi o hobijih in željah posameznika.

V resnici v nekaj minutah izveš vse tisto za kar na klasičnih zmenkih porabiš precej več časa. Vsekakor je zmenek v živo obvezen za kaj več, a je prehod s spleta v realno okolje precej bolj enostaven. Na ta način se znebiš morebitne treme, ni več tistih vprašanj “kaj, če…” in podobno.

4) Več možnosti

Ko spoznaš nekoga v baru ali na kakšnem dogodku sledijo kavice, da se bolje spoznata nakar morda v določenem trenutku ugotoviš, da bi bilo svoj čas bolje nameniti komu drugemu. Na spletu se lahko istočasno spoznavaš z več zanimivimi osebami in prav nič ni narobe s tem.

Z vsemi seveda ne greš na zmenek, saj skozi klepet pride do trenutka, ko ugotoviš, da to pač ni to. Tudi več zmenkov seveda ni nič slabega. Gre za spoznavanje in marsikateri zmenek se lahko spremeni v lepo prijateljstvo. Težko je verjeti, da bo že tisti prvi izbor pravi, zato je več možnosti odlična novica zate.

5) Prihranek časa

Jasno je, da je danes tempo silovit in pogosto ne najdemo časa niti za redno prehranjevanje kaj šele za spoznavanje in iskanje partnerja na načine kot nekoč. Spletno spoznavanje nam omogoča, da spoznamo veliko samskih oseb na enem mestu, razvijemo debato in si tako močno povečamo možnosti za zmenek.

Prisotni smo takrat, ko imamo čas, od doma, morda med vožnjo z vlakom iz službe, ali pa med srebanjem kavice v priljubljenem lokalu. Morda prav tistem kjer se bomo s svojo simpatijo naslednjič spoznavali v živo.

Spoznavanje preko spleta prinaša ogromno prednosti in povečuje naše možnosti, da spoznamo osebo, ki bo v naše življenje prinesla tisto kar nam najbolj manjka.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori