“Samozavest je seksi,” pravi Edvard Kadič, avtor istoimenske knjige in glavni organizator včerajšnjega dogodka, kjer se je zbralo kar nekaj obiskovalcev, željnih znanj o samozavesti.

V ljubljanski dvorani SMELT smo včeraj lahko ogromno slišali o samozavesti. “Samozavestne osebe razumejo, da je samozavest občutek pripadnosti določenemu trenutku,” je v uvodnem predavanju poudaril strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj Edvard Kadič.

“Sveta trojica” samozavesti

Edvard Kadič je množici razkril tudi tako imenovano sveto trojico samozavesti. Ta sestoji iz dobrega očesnega stika, pozitivnega nasmeška in odprte drže.

Več nasvetov o samozavesti in zapeljevanju si lahko prebereš TUKAJ.

Po uvodnem predavanju so se na odru zvrstili še drugi znani predavatelji, ki so skozi lastne izkušnje predstavili, kako so v svojem življenju pridobivali samozavest.

Menedžerka in strokovnjakinja za odnose z javnostmi Andreja Jernejčič je spregovorila o samozavesti v javnem prostoru, glasbenica in vokalistka Jadranka Juras, ki je svojo samozavest gradila predvsem s glasbenimi nastopi na odru, pa je poudarila, da se je potrebna na vsako avdicijo dobro pripraviti.

samozavest-je-seksi-ona-ona-zmenki (25)

Režiser, igralec in dramatik Boris Kobal je spregovoril o samozavesti, tremi in avtentičnosti.

Okrogla miza: Samozavest v praksi

Po okrepčilu je sledila še okrogla miza, kjer je moderator Edvard Kadič svoje goste spraševal o tem, kako so sami z vajo postali bolj samozavesti in posledično bolj uspešni. TV voditeljica Nuša Lesar je obiskovalcem razložila, da je samozavest znanje, torej, da veš kaj delaš. Ko veš, kaj delaš, takrat si samozavesten.

​Menedžer, svetovalec in podjetnik dr. Robert Ličen je mnenja, da je strah primarno čustvo vsakega človeka in da to, kar mi razmišljamo običajno nima veze z realnostjo. Zato pravi, da je potrebno delati stvari, v katerih uživaš in se pozitivno spopadati z izzivi.

samozavest-je-seksi-ona-ona-zmenki (31)

Dramska in filmska igralka Zvezdana Mlakar vsem sporoča, da naj živijo svoje življenje in bodi to, kar si ter spoštuj to, kar si. Glavni trener Taekwondo kluba Red Power Kristijan Kovačič je na okrogli mizi povedal, da kot trener svoje učence uči, da poraz ni konec kariere, otroci s takšno podporo pridobivajo na samozavesti.

Direktor spoznavnega portala za samske ona-on.com Luka Kogovšek pa je tekom okrogle mize spregovoril predvsem o samozavesti pri iskanju partnerja. Izpostavil je, da je strah pred zavrnitvijo danes v posamezniku tako močan, da si niti ne upa pristopiti do dekleta. Luka vsem sporoča:

  • Naredi tisto, česar se bojiš. Tako si boš prihranil/a ogromno živcev.
  • Tvoj talent je ključ do uspeha, izkoristi ga tudi za izpopolnjevanje na drugih področjih.

Za konec smo prisluhnili energičnemu nastopu Uroša Perića, celotno dogajanje pa je povezovala Jasmina Spahalić.

Ni komentarjev

Odgovori