Končno si se odločil/a, da boš partnerja oziroma partnerko poiskal/a na ona-on.com. Potem ko opraviš enostavno registracijo in izpolniš svoj profil, se odpraviš na raziskovanje portala in uporabnikov s pomočjo iskanj. Odprejo se ti seznami in na njih nekaj ikon, ki jih ne razumeš?!

Poglejva si tele ikone (na “desktop” različici ona-on.com, torej kadar uporabljaš računalnik, prenosnik ali tablico), in skupaj ugotoviva, kaj pravzaprav pomenijo.

Kaj je to in kje to vidim?

No, to so … ikone. Oznake. Manjše slikice, ki se pojavljajo na tvojih seznamih iskanj. Funkcija teh ikon je, da ti podajo različne informacije o statusu tvoje simpatije.

Mimogrede, seznami iskanj so tisti, kjer se ti pojavijo “predogledi” profilov potencialnih kandidatov, npr. Fantje / Dekleta / Samo zame in vsi ostali seznami.

Nazaj k ikonam. Te se prikažejo na fotografiji in nad predstavitvenim opisom uporabnika desno zgoraj.

ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-plonkc-ikone

Tukaj lahko tudi vidiš, kako izgleda tvoj predogled profila. Če katere izmed storitev ne uporabljaš, se ti tista ikona pač ne pojavi na predogledu.

Kaj sploh pomenijo in zakaj so koristne zame?

Če na iskalnem seznamu z miško preletiš ikono, dobiš “hitro” pojasnilo, kaj ikona predstavlja. A dajva tukaj vseeno malo bolj razdelati pomen posamezne oznake.


online_bunka

Zelena pikica

Zelena pikica levo zgoraj na fotografiji pomeni, da je uporabnik trenutno aktiven na portalu in najbrž išče prave zase.

Ta pikica je zate najpomembnejša oznaka na portalu! Zakaj? Ker ti pove, da je tvoja simpatija prav v tem trenutku dosegljiva. Izkoristi to in ji takoj piši! Če ji pišeš v času, ko je prijavljena na portal imaš neprimerljivo večje možnosti, da bo tvoje sporočilo tudi prebrala!


ico_mobile_small

Mobilnik

Tvoja simpatija pravkar uporablja ona-on.com prek mobilne naprave.

Hmm, a ti ne vzbuja tole radovednosti od kje zdaj trenutno brska po ona-on.com? Tole bi morda lahko bil odličen povod in vprašanje za klepet. 😉


ico_nov

Nov z zvezdico

Roza ikona, ki jo vidiš v desnem zgornjem kotu fotografije, pomeni prav to, kar na njej piše: da je uporabnik nov na portalu. Zvezdica ima tukaj sicer le dekorativen namen. 🙂

Če vidiš uporabnika, ki je nov, moraš kar takoj v akcijo! Če si med prvimi, ki uporabnika pozdravijo na portalu, imaš večje možnosti za odgovor. Zato se le pogumno predstavi. 🙂


ico-profile-confirmed

Verificiran uporabnik

Tole ikono že poznaš, kajne? Zelena oznaka s kljukico pomeni, da je uporabnik verificiran. Kaj je verifikacija profila in kaj pomeni zate, preberi tukaj.


ico_can-communicate-all

Strela ali “Vsi mi lahko pišejo!”

Uporabnik lahko prejema sporočila od prav vseh na portalu, četudi oni niso člani. Strela se pojavi na kar dveh mestih: na fotografiji (Lahko mi pišete vsi!) in nad opisom (Vsi mi lahko pišejo!).

Če naletiš na to oznako pri uporabniku, ki ti je všeč, pa ti nisi član/ica, mu / ji kar piši.


ico_can-communicate

Svinčnik ali “Lahko pišem in odgovarjam”

Uporabnik lahko piše in odgovarja na sporočila.

Ta informacija je kar pomembna: Če si ti pisal/a uporabniku, pa ti ni odpisal, lahko na podlagi te ikone preveriš, če ima možnost odpisovanja. Če je nima, in si želiš s to osebo dopisovati, se odloči za neomejeno članstvo, ki odklepa neomejene pogovore z vsemi uporabniki portala.


ico_mobile-user

Mobilnik ali “Mobilni uporabnik”

Dosegljiv kadarkoli in kjerkoli (kjer je mobilna povezava 🙂 )! Mobilnik pomeni, da uporabnik ona-on.com aktivno uporablja tudi prek mobilne naprave.


ico-match-level

Srček = obojestransko ujemanje

Vidiš tiste odstotke na koncu tegale srčka? To je odstotek, ki ti pove, v kolikšni meri se z uporabnikom ujemata. Odstotek temelji na tvojih in njegovih kriterijih, ki jih želita pri partnerju. Če ti iščeš vitko športnico z zelenimi očmi, ki najraje je meso in sploh ne pije alkohola, ona pa to je, potem imata visok odstotek ujemanja. 🙂

Pazi, to deluje popolnoma pravilno le, če imata oba v celoti izpolnjen profil.

Jih uporabljajo tudi drugi?

Seveda, vsi uporabniki ona-on.com pregledujejo tele ikone! In to prav zato, ker ti te ikone povedo vse, kar moraš vedeti v povezavi s svojo simpatijo.

Takšne ikone se prikažejo tudi tebi na tvojem predogledu – katera se prikaže, pa je odvisno od tega, katere storitve uporabljaš.

Tako, zdaj pa so stvari malce bolj jasne, kajne? 🙂 Zdaj pa pogumno v iskanje partnerja, prijatelja, dopisovalca … in pomagaj si z ikonami!

Srečno!


Preberi še naslednje plonkce:


 

Ni komentarjev

Odgovori