Kako postati privlačnejši nasprotnemu spolu?

Sledi trem korakom: zavedati se, odpraviti, vztrajati!

Oh, ta privlačnost! Kako preprosteje bi bilo, če bi živeli v svetu, kjer privlačnost ne bi igrala vloge in bi se lahko namenoma zaljubili v osebo, ki je prava za nas. Vendar je neizbežno dejstvo je, da obstajajo osebe, ki nas privlačijo, in osebe, ki nas žal ne. Čeprav si še tako želimo, da bi nas, ker vidimo da bi bila oseba karakterno prava za nas.

Se sprašuješ …

Je mogoče vzbuditi to privlačnost? Se je mogoče spremeniti tako, da postanemo privlačnejši nasprotnemu spolu? Gre za eno izmed tem, ki jo na primerih dr. Ana Črtanec  obravnava tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

sparkler-677774_1920-min

V iskanju rešitve

Na začetku je potrebno poudariti, da univerzalne rešitve ni. Vsakemu je privlačno nekaj drugega. Morda gre za vonj, gibanje telesa, mimiko obraza, nekaj na človeku pritegne pozornost. Ni nujno, da je to telesna privlačnost. Človek lahko pritegne pozornost tudi s svojo karizmo ali pa inteligenco.

Z enimi ljudmi se takoj povežeš na neki globlji ravni, z drugimi pa nikoli. Žal z glavo skozi zid ne gre. Če na začetku ni iskrice, je zelo majhna verjetnost, da bo kasneje nastala, ne glede na to, kako močno si to želiš.

Lahko pa povečaš možnosti, da za privlačnost nasprotnemu spolu s spreminjanjem samega sebe. Vse pa je v odnosu in samozavesti.

Tvoja osebnost in navade se oblikujejo celo življenje. Ljudje se konstantno spreminjamo in večino časa se tega niti ne zavedamo. Nekatere spremembe pridejo podzavestno, so plod izkušenj in doživetij.

Za druge pa je potrebno, da se za njih zavestno odločiš. Nekega dne se prebudiš, pogledaš v ogledalo in odločiš, da boš odslej naprej drugačen/na. Sprememba pa ni preprosta, potreben je čas in veliko močne volje.

Najprej se je treba vprašati, ali te sedanji način življenja izpopolnjuje. Ali si srečen/na v življenju, ki ga trenutno živiš? Če je odgovor pritrdilen, potem je verjetnost spremembe minimalna in zagotovo nepotrebna.

Če pa je odgovor negativen, se lahko začne proces spremembe, ki bo v nekaterih primerih zelo hiter, v drugih primerih bo trajal mnogo let. Bolj kompleksna je sprememba, več časa boste potrebovali za njo.

In akcija!

Prvi korak je, da se zavedaš svojih pomanjkljivosti. Če se jih ne zavedaš oziroma jih poskušaš skriti, jih ne moreš odpraviti.

V drugem koraku poskušaš pomanjkljivosti odpraviti. Zavestno moraš iti v proces odprave pomanjkljivosti, zgolj tarnanje, da želiš nekaj spremeniti, ni dovolj.

V tretjem koraku moraš vztrajati pri spremembi. Ovir bo veliko, vendar ob njih ne smeš odnehati. Če se resnično želiš spremeniti, se moraš upreti želji, da se vrneš na stare poti.

Vsekakor je to bistveno lažje reči, kot pa narediti. Zato je treba iti počasi, za vse je potreben čas, nikamor se ne mudi. Mogoče ti bo prvič spodletelo, drugič tudi, tretjič pa ti bo uspelo.

Treba je ugotoviti, kaj si v življenju želiš in delati na tem, da postaneš taka oseba. Sprememba je mogoča, samo verjeti je treba vanjo. V življenju se nikoli ne smeš ustrašiti ovir, ki stojijo na poti. Če si nekaj dovolj želiš, boš to prej ali slej dosegel/la.

Še več nasvetov dr. Ane Čertanec je v knjigi (Ne)srečni konci.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori