Manj klikanja več žive interakcije

S spletnimi aplikacijami za zmenke smo se ljudje kar malce polenili in čakamo, da vse opravijo namesto nas. Kdaj je lahko že naslednji klik preveč?

Ker je tempo življenja vse napornejši, skušamo v svojih 24 ur stisniti karseda veliko reči in enako ravnamo na vseh področjih. Kljub temu pa tega vzorca ne gre uporabljati pri spoznavanju. Priljubljeno “swipanje” levo-desno seveda močno olajša in pohitri našo interakcijo v spletnih aplikacijah, vendarle pa moramo postoriti več.

Verjetno ga ni junaka ali junakinje, ki se tu in tam ne vpraša zakaj ni odziva na ravno tisti “všeček” v katerega je bilo položenega veliko upanja. Resnici na ljubo, samskih na spoznavnem portalu je ogromno, zato ni nujno, da bodo vsi videli prav vse, kar se na njihovem profilu dogodi. Lahko pa se takšen dregljaj podkrepi.

Vzpostavimo komunikacijo

Seveda je tudi klik na “Všeč si mi” neka vrsta komunikacije, a še več pozornosti bomo pridobili s kakšnim uvodnim pozdravom, ki pa seveda ne sme biti identičen desetinam ali stotinam drugih, ki napišejo samo “Živijo” ali pa “Kako si?”. Nobene potrebe za kakšnim romanom, le napisan stavek ali dva naj imata nek smisel, težo in globino.

Takšen pozdrav pritegne pogled in s tistim prej poslanim všečkom pri imetniku profila odpre neka nova vrata. Če nam odgovori je komunikacijski most odprt, od nadaljevanja komunikacije pa je seveda odvisno ali bo ta kam pripeljala ali pa se zaključila nekoliko bolj klavrno.

Je 48h spletnega klepeta tista meja?

Nekaj je jasno. Če predolgo klepetamo preko spleta kaj hitro spoznamo, da smo padli v neko “prijateljsko” cono iz katerega pa se le še redkokdaj razvije kakšno razmerje. Nič narobe s tem, če je to naš namen, a verjetno si želimo s to osebo na kakšen zmenek ali dva.

Če se v množici samskih na spletnem portalu dva pogovarjata kak dan ali dva je to že znak, da sta drug pri drugem vzbudila zanimanje. Strah pred povabilom na kavo je torej povsem odveč. Prej bi rekli, da je na mestu, sicer bo vlak za zmenek odpeljal in se ustavil na kakšni drugi postaji.

Naša pravila?

Imejmo v mislih, da so pravila, ki so za nas najbolj pomembna, včasih tista, ki se jih je najmanj zabavno držati. Prav je, da od določenih smernic ne odstopamo, a vendarle moramo ostati dovolj odprti, da nas sploh lahko kaj preseneti. Seveda govorimo o tistih prijetnih presenečenjih na katera na začetku niti pomislili ne bi.

Ljudje smo si zelo različni in ocenjevati nekoga zgolj po prvih nekaj besedah ali enem zmenku je seveda težko. Res je, prvi zmenek je lahko tudi tako slab, da nam drugi ne bo niti padel na pamet. Ne bo pa vedno tako, da bo prvi noro dober in bo vse jasno že po dveh kavah. V primeru mešanih občutkov je drugi zmenek več kot primeren.

Spletni zmenki in intuicija

S kavča bo šlo bolj težko

Seveda je krasno poležavati na toplem in klikati po pametnem telefonu ali tablici, a tam lahko morda prižgemo iskro, za ogenj pa bo treba poskrbeti v živo. Treba se bo spraviti iz svoje cone udobja in to storiti čimprej. Nekateri ljudje so vajeni morda malce dlje vztrajati v virtualnem okolju, drugi to sovražijo.

Spletno spoznavanje je nadvse dobrodošlo in nam močno olajša iskanje partnerja oziroma že pot do prvega zmenka. Tam vzpostavimo kontakt, razvijemo komunikacijo in simpatije, potem pa je treba skočiti pokonci in stopiti v pravi svet ter preveriti ali bo srce ob tej osebi bilo kaj hitreje kot sicer.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori