dogodki za samske

Na tokratnem spoznavnem dogodku za samske smo skupaj z Veselimi doživetji na Martinovo obiskali Prekmurje in si privoščili žlahtno kapljico penine. Svojo pot smo pričeli v ljubljanskem BTC-ju in se polni pričakovanj napotili proti Celju, Mariboru in naprej do naše prve ogledne točke Tropskem vrtu Ocean Orchids.

Najprej smo se malo razgledali po okolici, se malo podružili, nato pa so nas sprejeli predstavniki vrta in nas popeljali po samem vrtu. Spoznali smo čudovite rastline, ugotavljali v kakšnih pogojih lahko uspevajo in kako lahko najbolje skrbimo za njih tudi v naših domovih.

PRIJAVI SE na Martinovanje 10.11.2018!

dogodki za samske
Foto. Tamara Prejac Čas

Po ogledu se je nekaj udeležencev odločilo za nakup orhidej, s katerimi si bodo olepšali svoja stanovanja ali pa jih celo komu podarili.

Za prijetno vzdušje in razbijanje prvih sramežljivosti je poskrbel Kupid Ljubo. Z njegovo pomočjo so se začeli tkati prvi daljši pogovori udeležencev, ki so se nadaljevali na poti proti Šunkarni Kodila.

Po tropskem vrtu smo si privoščili prvo kulinarično doživetje

Pot smo nato nadaljevali proti šunkarni Kodila. Vsi smo bili že nekoliko lačni in se z velikim veseljem pričakovali predstavitev proizvodnje še bolj pa njihove omamne »mal’ce«. Po prihodu smo bili očarani nad njihovim ambientom, prijaznim sprejemom in bogato paleto izdelkov.

Po strokovnem vodenju in ogledu hranilnice pršuta in šunke smo z navdušenjem sedli za mizo in se prepustili izredno naravnim okusom. Po izredno okusni malici, kjer seveda ni manjkalo vrhunskega belega vina, smo v njihovi trgovini opravili nakupe njihovih izdelkov.

PRIJAVI SE na Martinovanje 10.11.2018!

Za popestritev so med tem časom poskrbeli mladi muzikanti in tako smo nekateri veselo zaplesali, spet drugi zapeli. Polni prijetnih vtisov smo pot nadaljevali v družinsko oljarno.

Med vožnjo do oljarne smo še naprej uživali v jesenskih barvah in se na avtobusu predajali pogovoru. Vožnja je bila preko celega dne prijetna in polna smeha.

V oljarni smo pokušali bučno olje in semena

V Oljarni Šaruga so nas prijazno sprejeli, predstavili postopke pridelave olja in nas postregli z njihovimi dobrotami. Okušali smo njihovo bučno olje, domač kruh, žgane pijače in bučna semena pripravljena na različne načine.

dogodki za samske
Foto. Tamara Prejac Čas

Poleg tega smo si ogledali domač muzej – ohranjeno staro kmečko hišo; polno domače obrti in zapisov njihove stare mame, ki je bila slavistka. Povabili so nas še v sosednjo hišo, kjer nam je gospodar predstavil bogato domačo zbirko in v vseh nas prebudil kar nekaj nostalgije.

Ob prijetnem druženju je bilo vedno več tematik za navezovanje stikov in pogovorov med vsemi udeleženci.

PRIJAVI SE na Martinovanje 10.11.2018!

Pokušina vin in penin v kar dveh kleteh

Dan se je prevesil v večer in tako je bil čas, da smo se podali na našo končno lokacijo izleta. Najprej smo se ustavili še v stari kleti Hiše penin Frangež. Vsi smo bili presenečeni nad 300 let staro kletjo in njenim pristnim ambientom.

Vtisi udeležencev:

“Velika zahvala organizaciji, saj je bil enkraten in nepozaben izlet. Priporočila bi za podoben izlet posredoval, saj z vsakim, ko se pogovarjam, hvalim, da sem se imel enkratno. Všeč mi je bil celodnevni izlet, spoznavanje novih obrazov, spoznavanje slovenskih krajev. Če se bo le izšlo, se bom še pridružil – zagotovo.” ~ Marjan

“Všeč mi je bilo druženje, ples, predstavitev izdelovanja penin.” ~ Andrej

Gospodar nam je predstavil zgodovino kleti in metodo pridelave mladega vina. Ob tem nas je bogato postregel z mladim vinom različnih sort. Za prijetno popestritev je poskrbel nas udeleženec in nam med ogledom nekajkrat zaigral na kitaro mi pa smo se mu veselo pridružili s prepevanjem.

Naš izlet smo pripeljali do vrhunca z ogledom kleti penine v Hiši penin Frangež, tam so nas pogostili s prvim vzorcem penine ob Martinovi večerji pa smo bili deležni še dveh vzorcev penine.

PRIJAVI SE na Martinovanje 10.11.2018!

Ples, smeh in spoznavanje

Po večerji je bil čas za spoznavanje, k čemer je pripomogla živa glasba in prijetno vzdušje. Veliko smo plesali, se smejali, posamezniki so se v umaknjenih kotičkih prijetno družili in spletali vezi. Ker smo se lepo predajali penini in vinu je bilo poskrbljeno še za razvajanje ob kostanju.

dogodki za samske
Lep dan smo zaključili s plesom in številnimi novimi poznanstvi. Foto. Tamara Prejac Čas

Večer smo ob prijetnem poplesavanju še nekoliko podaljšali, nato pa se polni lepih vtisov vrnili proti domu. Dan je obrodil nekaj lepih novih vezi in na poti priti Ljubljani se je sedežni red temu primerno tudi spremenil.

Vsem, med katerimi je preskočila iskrica, želimo še veliko prijetnih druženj, ostale pa vabimo na naša naslednja srečanja in izlete.

PRIJAVI SE na Martinovanje 10.11.2018!

Hvala vsem udeležencem, ki ste z nami ustvarili prijetno ozračje. Veseli bomo tvojega mnenja o dogodku – zapiši ga kar pod komentarje.

Vsem, ki še razmišljate o udeležbi na podobnem dogodku, pa sporočamo: Pridite, ker nič ne boli! 😉

Si zamudil/a Martinovanje? Potem ne smeš manjkati na naslednjem ona-on spoznavnem dogodku. Preveri tukaj!

Sem mama dveh razigranih malčkov in partnerka čudovitemu moškemu, ki sem ga spoznala na portalu ona-on.com. Sem neumorna ljubiteljica narave, lepot in tradicije Slovenije, obožujem sladice in na sploh kulinariko. Za sprostitev rada vrtnarim in sem v krogu družine. Ob romantičnih filmih pa vedno potočim kakšno solzico. Zelo rada organiziram izlete in druženja tako za družino in seveda za poslovne namene (Vesela doživetja - www.veseladozivetja.si).

Ni komentarjev

Odgovori