Od online sporočila do zmenka v živo

Kakšna so pravila prvih sporočil, ki jih je potrebno upoštevati, če želimo, da pride do prvega zmenka?

Spletne spoznavalnice so idealno mesto, da hitro poiščemo pravo osebo za zmenek.

Potrebno se je držati nekaj pravil in uspeh je zagotovljen!

Zmenek je bližje, kot si mislite. Če smo pripravljeni na novega partnerja in še pred tem investirati nekaj svojega časa v zmenke v živo, potem je tole branje več kot dobrodošlo.

Z vse večjo uporabo interneta je danes že prava redkost, da moški nerodno pristopi do ženske (ali ženska k moškemu) in vpraša za telefonsko številko. Precej lažje in učinkovitejše je, da pošljemo sporočilo prek računalnika stotim osebam naenkrat in počakamo na odgovore. Kot zmenki v živo, imajo tudi online sporočila in vaš profil pravila, ki se jih morate držati, če želite biti uspešni v tej novi dobi dvorjenja.

iStock-598912704-minVaš profil

Verjetno ni treba dvakrat poudariti, da svoj prvi vtis na internetu naredite s svojim online profilom, bolj natančneje, s slikami in opisom.

Pomembno je naložiti kvalitetno fotografijo.

Če želite izstopati in dejansko narediti dober vtis, naložite kvalitetne slike in dodobra opišite svoje hobije. Med kvalitetne slike ne spada ”wc selfie” ali kaj podobnega. Najbolje je, da vas slika prijatelj, medtem, ko počnete stvari, ki so vam je zabavne.

Vaš profil je lahko zelo preprost; zapomnite si, da je kvaliteta pomembnejša od kvantitete.

Prvo sporočilo

Po navadi se pričakuje, da moški prvi pošlje sporočilo osebi nasprotnega spola, ni pa to pravilo. Prav pri tem koraku se pa nam moškim pogosto zalomi. Najprej se moramo zavedati, da imajo ženske povsem drugačno izkušnjo z ”online dating-om” kot moški. Te lahko na dnevni ravni prejmejo tudi po več 10 sporočil in en vaš ”hej”, ”živjo” ali ”kako si?” se lahko hitro izgubi med goro sporočil.

Če kratka in neosebna sporočila niso na mestu, saj pri nikomer ne vzbudijo zanimanja, predolgo sporočilo prav tako lahko odvrne osebo od pogovora z vami. Preveliko zanimanje za osebo, ki je sploh še nikoli niste videli, lahko hitro ubije interes le te. Dva do tri stavki, ki načnejo določeno temo, je več kot dovolj.

Preden se lotiš pisanja prvega sporočila spoznaj osebo! Preveri profil, hobije, interese, …

Kaj pa je točno tisto, kar vas bo izpostavilo pred množico drugih sporočil? Preberite si profil osebe, za katero se zanimate, in poglejte vse njene slike. Začnite pogovor s tematiko, za katero se ta oseba resnično zanima. Če to iz profila ni mogoče razbrati, pa vsaj komentirajte kakšno zanimivo podrobnost, ki ste jo opazili med preverjanjem njenega profila.

Ne vem zakaj moram to sploh poudarjati, ampak se to prepogosto dogaja na internetu in popolnoma uniči zanimanje – sporočila, ki namigujejo na seks niso primerna. Prav tako nesmiselna, ali preprosto rečeno, čudna sporočila vam ne bodo v uslugo. Imejte tudi v mislih, da pogovor med dvema osebama ni intervju za službo, zato druge osebe ne zaslišujte kot, da bi ta bila na njem.

Če vam oseba ne odgovori, je prosim ne zasujte z dodatnimi sporočili. Največ kar lahko naredite je, da morda teden pozneje poizkusite še z enim sporočilom, in to je to. Če bo zanimanje dovolj veliko, vam bo ta zagotovo odgovorila.

Končno zmenek v živo

ZmenekKo uspete z osebo navezati dovolj dober stik in uskladiti urnike, končno na vrsto pride zmenek v živo. Tudi tu je nekaj pomembnih korakov, ki bodo odločali o tem, ali bo temu zmenku sledil še kakšen. Dogovor zanj mora biti jasen; točna lokacija in čas, da se izognite morebitni zmedi.

Zmenek, še posebej prvi, je vedno med vami in osebo za katero se zanimate. Zraven ni vašega prijatelja in njenih dveh prijateljic. In, če se romantično zanimate za to osebo, naj se zmenek zgodi zvečer in ne med službeno malico.

Na zmenku pustite, da oseba zraven vas govori večino časa. Sprašujte jo glede hobijev, otroštva, pozitivnih spominov. Zanimajte se za njo in njeno življenje, tako se boste izognili neprijetni tišini in vam ne bo nikoli zmanjkalo vprašanj. Vsi radi govorimo o sebi in svojem življenju, zato je aktivno poslušanje ključ uspešnih prvih zmenkov.

In še preprosto pravilo za konec: če vam je oseba všeč – poljubite jo. No vsaj poizkusite, in če so čustva obojestranska, vam bo ona vrnila poljub.

Ni komentarjev

Odgovori