spoznavni dogodki za samske

Na prvo soboto v decembru smo se ona-on-ovci skupaj z Veselimi doživetji odpravili na ogled predbožične Budimpešte. Zgodaj zjutraj smo se s prvimi udeleženci srečali v Ljubljani in se nekoliko zaspani napotili proti Celju, Mariboru in nato polni pričakovanj naprej proti Madžarski vse do Budimpešte.

Že na avtobusu smo izvedeli zanimivosti o mestu in se začeli spoznavati

Ko se je začelo kazati sonce in nam pričaralo lep sončni dan, smo se na avtobusu nekoliko posladkali in okrepčali. Naš vodič Andrej nas je tik pred prihodom v Budimpešto zbudil z nekaj šalami in nas z besedami popeljal po ključni zgodovini Madžarske in Budimpešte.

Preden smo se odpravili na poučen sprehod po s soncem obsijanem velemestu, smo se že na avtobusu začeli spoznavati. Vsak udeleženec je dobil zabavno tezo o ljubezni, partnerskih odnosih ter o moških in ženskah na sploh, nato pa je zadevo malo pokomentiral, povedal kakšno šalo ali pa anekdoto. Tisti najbolj sodelujoči so dobili tudi bogate nagrade: ogrlico Zlatarnice in darilni bon Hiše penin Frangež.

Budimpešto smo spoznavali tudi s pomočjo skupinskih nalog

Ob prihodu v središče mesta smo si najprej ogledali Trg junakov z dvorcem Vajdahunjad. Vodič nam je najprej skozi anekdote in šale pripovedoval o zgodovini samega trga, nato pa smo malce bolj aktivne vloge prevzeli tudi mi.

spoznavni dogodki za samske

Glede na starost smo se razdelili v tri skupine in skupaj reševali skupinske naloge, ki so bile vezane na znamenitosti mesta. Tako smo lahko mesto spoznali še bolj podrobno in se medtem še bolje spoznali med seboj.

Nato smo se z avtobusom zapeljali na grajski grič, kjer smo si od zunaj ogledali Matjaževo cerkev, Ribiško utrdbo, menjavo straže pred predsedniško palačo in ostale znamenitosti grajskega griča.

Tudi tukaj smo še naprej reševali naloge in ko smo jih dokončali, seveda ni šlo brez selfijev in fotografiranja zares čudovitih kadrov, ki jih ponuja razgled na živahno Budimpešto.

Na adventni tržnici smo se družili (in greli) ob kuhančku

spoznavni dogodki za samske

Vrnili smo se v središče mesta, kjer smo se sprehodili do katedrale sv. Štefana, mimo Vorosmartijevega trga po Vaci ulici do našega naslednjega cilja – adventne tržnice.

Celotno pot nam je vodnik pripovedoval o zgodovini zanimivosti na naši poti in nam podal še praktične nasvete. Nato smo si na adventni tržnici v družbi drug drugega privoščili vročega kuhančka, s katerim smo se malce ogreli – dan je namreč bil kljub sončnim žarkom zelo hladen.

Čas smo izkoristili tudi za ogled same tržnice in kosilo, marsikdo pa si je privoščil še nekaj sladkega v najbolj znani slaščičarni na svetu.

Vožnja z ladjico nam je razkrila povsem nov pogled na Budimpešto

Po okrepčilu smo se odpravili do brega reke Donave, ki teče skozi Budimpešto in si privoščili še razgled  z reke na mesto. Plovba je bila mirna, romantična in topla, Budimpešta pa nas je navdušila s svojo čudovito razsvetljeno arhitekturo.

spoznavni dogodki za samske

Za dodatno dobro vzdušje je poskrbel kozarec šampanjca in nekajkrat smo veselo nazdravili čudovitemu dnevu in se zabavali v dobri družbi drug drugega.

Na poti domov smo se obdarovali, zapeli in zbijali šale

Za veliki finale smo se z avtobusom povzpeli še na Gellertov grič, od koder je pogled na z lučkami obsijano Budimpešto kot iz pravljice. Ker nas je malce že začelo zebsti, smo kaj hitro zavili nazaj na avtobus in se odpravili proti domu.

Med vožnjo domov smo se med seboj obdarovali z malimi sladkimi pozornostmi in spili merico, namenjeno ogrevanju telesa, ob tem zbijali šale, tudi zapeli in se seveda veliko pogovarjali.

Veseli smo, da smo se veliko novega naučili, se bo tem prav lepo zabavali, družili in spletali nova prijateljstva. Opazili smo tudi nekaj novih simpatij, ki jim želimo veliko uspeha pri nadaljnjih navezovanjih stikov in prijetna druženja.

Nekaj udeležencev se je že na božično obarvanem izletu dogovorili za nadaljnja srečanja, za kar smo vsi izredno veseli, ostale pa vabimo na naša naslednja srečanja in izlete.

Hvala vsem udeležencem, ki ste z nami ustvarili prijetno ozračje. Veseli bomo tvojega mnenja o dogodku – zapiši ga kar pod komentarje.

Te ni bilo z nami? Potem ne smeš manjkati na naslednjem ona-on spoznavnem dogodku. Preveri tukaj!

Sem mama dveh razigranih malčkov in partnerka čudovitemu moškemu, ki sem ga spoznala na portalu ona-on.com. Sem neumorna ljubiteljica narave, lepot in tradicije Slovenije, obožujem sladice in na sploh kulinariko. Za sprostitev rada vrtnarim in sem v krogu družine. Ob romantičnih filmih pa vedno potočim kakšno solzico. Zelo rada organiziram izlete in druženja tako za družino in seveda za poslovne namene (Vesela doživetja - www.veseladozivetja.si).

3 Komentarji

Odgovori