Nekaj pojasnil v zvezi s sporočili, ki jih morda še ne poznaš.

Zakaj mi ne odgovori na sporočilo?!

Poslal/a si sporočilo, a ni odziva. Pošlješ še eno sporočilo …, nič. Zakaj mi simpatija ne odpiše, zakaj ne odgovori na moje sporočilo?!

Razlogov za to, da oseba ne odgovori na tvoje sporočilo, je več:


1. Ne veš, ali je sporočilo prebral/a ali ne.

Ko pošlješ sporočilo in ne prejmeš odgovora, dejansko sploh ne veš, ali je bilo tvoje sporočilo prebrano. Da boš sploh vedel/a na čem si, ti predlagamo, da uporabljaš funkcijo Izpostavi sporočilo – vklopiti jo moraš, preden pošlješ sporočilo. Ta funkcija ti omogoča, da se tvoje sporočilo pojavi na vrhu seznama uporabnice, ki ji pišeš, poleg tega pa prejmeš povratnico o prebranem sporočilu po e-mailu, če nisi trenutno prijavljen/a na portalu.

Funkcija Izpostavi sporočilo na računalniku (odkljukaš polje):

Funkcija Izpostavi sporočilo na mobilnem telefonu (pritisneš strelo):


2. Sporočilo je prebral/a, a mi ne odgovori.

Opazil/a si, da je bilo tvoje sporočilo prebrano, vendar ni odgovora. Sprašuješ se, ali ti prejemnik/ica noče ali ne more odpisati? Če noče, nimaš česa narediti, nismo vsi vsem všeč.

Predvsem dekleta z atraktivnimi slikami včasih prejmejo tudi do 100 sporočil dnevno in na vsa preprosto ne morejo odgovoriti. Sporočila na hitro preletijo in odpišejo le na tista, ki jih pritegnejo. Kako izgledajo takšna sporočila, si lahko ogledaš tukaj. Ob upoštevanju navedenih nasvetov si na dobri poti do pozitivnega odgovora.

Če nima komunikacijskih pravic pa je enostavna rešitev, da zase izbereš neomejeno članarino – z njo si omogočiš pogovore s popolnoma vsemi uporabniki/cami na portalu, neglede na to ali imajo trenutno plačano članarino, ali ne.

Pa še prihraniš lahko, saj je neomejeno članstvo relativno najcenejše in ti omogoča, da ona-on.com uporabljaš poljubno dolgo, vse dokler ne najdeš zares prave osebe zase!

Kako veš, ali ima oseba, ki ji pišeš, komunikacijske pravice? Preveri tukaj.

Tako, sedaj veš, kaj moraš narediti, da bo tvoja simpatija prebrala tvoje sporočilo in zagotovo lahko nanj tudi odgovorila, če bo le želela.

 

Še nekaj pogostih vprašanj na temo sporočil

1. Ne moreš poslati sporočila?

Če imaš ogromno starih sporočil, se ti je lahko zgodilo, da nisi mogel/a poslati sporočila. Ko si izbral/a gumb za pošiljanje sporočila, se ti je lahko prikazal/a naslednje obvestilo:

Rešitev je preprosta, izbriši nekaj starih sporočil. To storiš tako, da:

  • Na računalniku greš na Sporočila in klikaš na gumb Naprej, dokler ne prideš do najstarejših sporočil. Na seznamu uporabnikov za izbris sporočil pri določenem uporabniku klikneš križec desno.
  • Na mobilnem telefonu telefonu greš na Sporočila in se pomikaš navzdol, da prideš do starejših sporočil. Pri uporabniku, katerega sporočila želiš izbrisati, za izbris sporočil podrsaš desno, da se ti prikaže koš.

2. Moje prvo / otvoritveno sporočilo ni bilo dostavljeno?

To se lahko zgodi v primeru, ko si že v prvem sporočilu uporabnici/ku skušal/a posredovati svoj osebni kontakt (telefonsko, e-mail ipd.).

Večina uporabnic/kov ima vklopljen kontaktni filter, kjer zahtevajo, da se jim otvoritvena “spam” sporočila s kontaktnimi podatki pošiljatejev ne pošiljajo. Pomisli, to je tako kot bi rekel, ko prvič srečaš osebo v živo: “Hej, tole je moja telefonska, pokliči me.”, ali podobno.

Zelo vsiljivo, dekleta tega ne marajo. Osebne kontaktne podatke si izmenjajta takrat, ko se med vama razvije pogovor.

3. Dopisoval/a sem si z določeno osebo, potem pa so sporočila izginila?

Prva možnost je, da je uporabnik/ca izbrisala svoj profil. V tem primeru ne moreš storiti nič, saj so vsi podatki nepovratno izbrisani.

Druga možnost je, da je uporabnik/ca profil zamrznila. V tem primeru ne boš videl/a njegovih/njenih sporočil, a se bodo pojavila, ko se ponovno prijavi. Bodi pozoren/a!

Tako, razjasnili smo nekaj dilem okoli sporočil, sedaj pa nikar ne odlašaj. Pojdi v akcijo!

Srečno!


Preberi še ostale nasvete, kako uporabljati ona-on.com.


Vodja podpore uporabnikom ona-on.com in sodelavka v marketingu. Ljubiteljica kulinarike, izletov, potovanj, morja in dobrih knjig. Verjamem, da se dobro vrača z dobrim.

Ni komentarjev

Odgovori