Kako naložiti profilno fotko?

Profilna fotografija je tvoja blagovna znamka, zato je izredno pomembna. Kakšna fotka je dobra, čemu se izogibati in kako naložiti profilno fotko?

Profilna fotografija je pomemben element tvoje prisotnosti na spoznavnem servisu ona-on.com. Nosi pomembno sporočilnost in vpliva na to, ali te bo določena oseba kontaktirala, ali ne.

Če objaviš profilno fotografijo pomeni, da se ne skrivaš in pri drugi osebi takoj dobiš precejšnje število plus točk, ki pa jih moraš v nadaljevanju znati dobro izkoristiti …

Najslabši scenarij je, da fotografije sploh ne objaviš. V tem primeru se uporabnikom oz. uporabnicam takoj porajajo vprašanja tipa: »Zakaj nima objavljene profilne fotografije?«, »Kaj skriva?«, »Misli, da fotografija na profilu ni pomembna?«, »Ali sploh ima resne namene?«.

Od tebe je odvisno, kako uspešen/a boš pri iskanju!

Profilna fotografija je tvoja blagovna znamka, pod katero se ‘tržiš’ na ona-on.com. Od tebe je odvisno, kakšno fotografijo boš objavil/a in kako uspešen/a boš pri nasprotnem spolu. Za profilno fotografijo izberi res tisto najboljšo.

Ne pozabi: Uporabniki oz. uporabnice z objavljenimi fotografijami v povprečju vzpostavijo 10x več stikov v primerjavi s tistimi, ki jih nimajo, hkrati pa imajo njihovi profili tudi več ogledov.

Pri objavi fotografije ne pozabi upoštevati naslednjih nasvetov:

 • Na fotografiji bodi (samo) ti.
 • Posneta naj bo pred kratkim in ob primerni osvetlitvi.
 • Slika naj jasno prikazuje tvoj obraz.
 • Na fotki bodi nasmejan/a.

Izogibaj se fotografijam:

 • kjer visiš čez šank in vzbujaš vtis alkoholika,
 • kjer si objet(a) s pripadniki nasprotnega spola,
 • kjer daješ vtis avanturizma (marsikdo objavi celo sliko bivšega ali bivše – le kaj si mislijo ???),
 • že zaradi njihove zasebnosti pa ne objavljaj fotografij svojih otrok.

Kako dodaš svoje fotografije?

Če do portala dostopaš preko računalnika, se prijaviš in klikneš na Nastavi, nato pa na Moje fotografije. Izbereš opcijo Profilne in nato Dodaj fotografijo.

Fotke lahko naložiš s svojega računalnika, preneseš s Facebook profila ali zajameš s spletno kamero. Če želiš profilno fotografijo izbrisati, se z miško pomakneš na fotografijo in prikaže se ti možnost Briši.

Dodajanje profilne fotografije preko računalnika:

Dodajanje fotografije na ona-on.com

Pri dostopanju do portala prek pametnega telefona je postopek podoben: Prijaviš se na portal, greš na Meni, nato pa tapneš na svoje uporabniško ime. Prikaže se ti možnost Urejanje profila, kjer izbereš Dodaj fotografijo.

Fotografije lahko dodajaš iz Galerije, s Facebooka ali pa se direktno poslikaš s telefonom. Za izbris profilne fotografije tapneš na fotografijo in prikaže se ti možnost Izbriši.

Dodajanje profilne fotografije preko mobilnega telefona:

Dodajanje fotografij na ona-on.com_mobile

Pri dodajanju profilne fotografije moraš upoštevati naslednje tehnične parametre:

 • Format fotografije naj bo .jpg ali .jpeg.
 • Velikost datoteke je maksimalno 5 MB.
 • Velikost fotografije mora biti zaradi jasnosti najmanj 640 x 480 pikslov (slikovnih točk).

Preden bo fotografija javno objavljena, jo mora pregledati naš fotourednik. Če ustreza vsem zahtevam, bo objavljena v roku 24-ih ur (običajno veliko prej).

Če ti kljub zgornjim nasvetom še vedno ne po uspelo objaviti profilne fotografije, jo pošlji na fotourednik@ona-on.com in jo bomo objavili mi. To je pravi naslov tudi za vsa ostala vprašanja v zvezi z objavo fotografij na ona-on.com.

Srečno!


Preberi še naslednje plonkce:

Ni komentarjev

Odgovori