Nekateri odnosi trajajo le trenutek, ko se na primer na cesti srečamo z očmi, ko se brez besed sporazumemo, po kateri strani pločnika bomo šli, da se ne zaletimo. Drugi trajajo vse življenje in gredo skozi mnoge faze. Od česa je odvisna uspešna partnerska ljubezen?

Čim bolj odprto je naše srce, v tem več odnosov smo sposobni vstopiti in v vsakem dajati najboljše, kar trenutno zmoremo.

Ljubezen se izraža tudi z iskrenostjo.

Če si ne upamo povedati in pokazati, kdo smo v resnici, tudi drugim onemogočamo, da bi se nam razkrili. Tako ostajamo za zidovi, osamljeni in nerazumljeni.

Vem, da nisem popolna in da bom kdaj tudi prizadela druge, vede ali nevede. Vendar jim zaupam, da so dovolj odrasli in zreli, da bodo znali ceniti mojo odkritost in da bodo na račun razumevanja in bližine preboleli kakšno prasko.

S tem ko se razkrijem, ko dopuščam tudi svojo ranljivost, jim izkazujem spoštovanje, saj jim razkrivam resnico, ker jih imam za vredne, da jo spoznajo.

4 načela, ki se jih morate držati za uspešno ljubezen

Kako pa do uspešne ljubezenske zveze? Obstaja recept? Ne pričakujte univerzalnih nasvetov, saj je vsak človek posebnost zase, vendar pa je v uspešno ljubezensko razmerje treba veliko vlagati. In ne samo občasno, ampak redno!

1. Pogovor

Pomembno je, da se partnerja sporazumeta in dogovorita o pričakovanjih, željah, potrebah, ki jih imata in pričakujeta drug od drugega. Če samo čakate in nič ne rečete, stvari ne morejo pasti z neba. In beseda ni konj, tako da le začnite z odkritim pogovorom.

2. Zaupanje

Odnos mora temeljiti na zaupanju. Do kakšne stopnje ga razvijeta, je to popolnoma odvisno od obeh partnerjev, vendar pa ne morete pričakovati, da bo partner vam vedno zaupal v takšni meri, kot vi zaupate njemu. In ne sodite njegovega zaupanja po svojem.

3. Nesporazume rešujta sproti

Veliko se pogovarjajta, tudi o tistih manj pomembnih stvareh. Nesporazume morata takoj razčistiti, čeprav bosta zato zamudila na nedeljsko kosilo ali pa na gala prireditev. In nesporazumi so zaključeni, ko je pogovor končan.

4. Ne pogrevajta starih zamer

Ne pogrevajte starih stvari, saj to pomeni, da ko ste ga v preteklosti rešili, tega dejansko v sebi niste naredili. Tako lažete tudi sami sebi.

In ne pozabite na drobne pozornosti: rože, nenapovedan obisk, ljubka sporočila, …

Ljubezen je, le prepoznati jo moramo v nas in v drugih ter ji pustiti da prosto teče in se preliva, da napoji vsakega od nas. Dopustimo, da se v nas odpre vodnjak srca, iz katerega bomo lahko črpali ljubezen za vse, ki jo potrebujejo. Že danes, jutri, pojutrišnjem, vedno!

Ni komentarjev

Odgovori