FOTO: Preskakovanje iskric na sankaškem doživetju v Gozdu Martuljku

Na sončno nedeljo in prav čudovit zimski dan smo se zbrali ljubitelji zimskih aktivnosti in adrenalina na Sankaškem doživetju v Gozdu Martuljku.

S soncem obsijan nedeljski dan je kar klical v naravo. Izbrali smo čudovit dan za sankanje in vsi smo nestrpno pričakovali popoldne in s tem novo doživetje na saneh. Ker je bil kljub lepemu dnevu pošteno hladno smo se kar takoj pogreli ob domačem »kuhančku«, se toplo oblekli in nadeli vso potrebno opremo ter komaj čakali na prvo vožnjo.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

Pripeljale so se prve motorne sani in že samo vkrcavanje na motorne sani je poskrbelo, da smo se rahlo ogreli od pričakovanja in vznemirjenja. Za večino je bila tudi vožnja z motornimi sanmi nova izkušnja. Po napotkih vodnika za varen spust, smo se odpravili na start. Že vožnja z motornimi sanmi na sam vrh proge skozi gozd je bilo pravo pravljično doživetje.

Štartali smo ravno ob mraku, tako da je bila proga še dodobra vidna in se tako bolj pogumno spustili v dolino. Po 2,5 km dolgi zasneženi gozdni progi so nekateri udeleženci s hitrim šviganjem med ovinki občutili tudi zdrs s proge.

Brez skrbi, odnesli so jo brez prask, le s snegom za vratom, ki je poskrbelo za mrzlo osvežitev. 🙂 Prva vožnja je bila za dober občutek še kako pomembno, saj je bilo v drugi vožnji na vrsti tekmovanje v dvojicah.

spoznavni-dogodki-za-samske-sankanje-ona-on-zmenki (4)

Od zimskih radosti do tekme dvojic na saneh

Mraz je bil kljub adrenalinu kar hud, zato smo se po prvi vožnji na cilju pogreli ob vročem čaju. Občutiti je bilo sproščen klepet, navdušenje in deljenje prvih sankaških izkušenj in taktik za drugo vožnjo. Med mnogimi udeleženci so se že spletla nova prijateljstva in simpatije.

Hitro smo se še v drugo odpeljali na vrh proge, določili tekmovalne pare in se navdušeno podali na nov spust. Tokrat zdrsov kljub hitrejši in sproščeni vožnji ni bilo, zato pa je bilo tudi tekmovanje bolj zanimivo in zabavnejše.

Na progi so med tekmo dvojic izkazale tudi ženske, saj sta bili kar v dveh spustih najhitrejši ženski. Na sploh smo bili vsi enotni, da je bilo doživetje enkratno in bi ga še kdaj ponovili. Misel na ostale zimske vragolije (kepanje) nas je kar hitro pregnalo v bližnjo gostilno na toplo, saj kot se za zimo spodobi, v večernih urah rado zebe. 🙂

Odlična večerja in čas za spoznavanje preko iger

V bližnji gostilni nas je že čakala vroč napitek ob katerem smo se na hitro pogreli, pokramljali, nasmejali in podelili svoje izkušnje. Ob čakanju na prvo jed smo se še pobliže spoznali, saj se je vsak na hitro predstavil.

Preizkusi ona-on.com brezplačno!

Tudi med posameznimi jedmi smo skrbeli za dodatno zabavo ob animacijskih listkih, kjer je lahko vsak povedal nekaj dejstev o sebi. Med večerjo se je tako razvil razigran in zabaven pogovor. Smeha prav zares ni manjkalo.

Po večerji smo se razdelili v tri skupine in vsaka skupina je izžrebala svoj kreativni izziv. Zmagala je tista skupina, ki je kar najhitreje sestavila pravilne živalske like in sodelovala najbolj povezovalno. Sodnika sta poskrbela za pravilen potek tekmovanja in določila zmagovalca.

spoznavni-dogodki-za-samske-sankanje-ona-on-zmenki (37)

Vsi so se odlično borili, zmagala pa je skupina, ki je morala sestaviti zmaja. Ob tem smo se prav zares zabavali in vsak je lahko pokazal svoje tehnične sposobnosti.

Vsi udeleženci so se prav lepo povezali in večji del se jih je družil še po koncu uradnega dela dogodka. Najbolj prijetno pa je bilo seveda tistim, ki so se proti domu vračali skupaj.

Na dogodku je bilo zaslediti kar nekaj ujemanj med udeleženci in upamo, da so se dogovorili za nova srečanja in prijetna skupna druženja.

Hvala vsem udeležencem, ki ste z nami ustvarili prijetno ozračje. Veseli bomo tvojega mnenja o dogodku – zapiši ga kar pod komentarje.

Te ni bilo z nami? Potem ne smeš manjkati na naslednjem ona-on spoznavnem dogodku. Preveri tukaj!

Sem mama dveh razigranih malčkov in partnerka čudovitemu moškemu, ki sem ga spoznala na portalu ona-on.com. Sem neumorna ljubiteljica narave, lepot in tradicije Slovenije, obožujem sladice in na sploh kulinariko. Za sprostitev rada vrtnarim in sem v krogu družine. Ob romantičnih filmih pa vedno potočim kakšno solzico. Zelo rada organiziram izlete in druženja tako za družino in seveda za poslovne namene (Vesela doživetja - www.veseladozivetja.si).

Ni komentarjev

Odgovori