VIDEO: Sem samohranilka. Kako naj otrokom povem, da grem na zmenek?

Odgovarjamo na vaša vprašanja o odnosih in zmenkih. Nanje odgovarja Eva Erpič, strokovnjakinja za odnose in intimo, zakonska in družinska terapevtka.

Vprašali ste nas:

“Sem mama samohranilka. Kako naj otrokom povem, da grem na zmenek?”

@ona_on.com Vi ste vprašali, @Eva Erpič odgovarja na vaša vprašanja. #odnosi #evaerpic #onaon #resnezveze #zmenek #zmenki #resnezveze #tiktokslovenija #kakonajtipartnerja #vprasanje #vprasanjainodgovori #vprasanjezaevo ♬ Similar Sensation (Instrumental) – BLVKSHP

Odgovor Eve Erpič:

“Kaj mi mislimo in kaj dejansko naši otroci potrebujejo so včasih povsem različne stvari. Mi mislimo, da potrebujejo našo konstantno pozornost, da moramo nadomestiti še drugega starša, če je manj prisoten, da mu moramo omogočiti nek moški vzor, ampak v resnici so otroci zelo naravnani na nas.

Kar otroci potrebujejo je to, da ob nas čutijo, da smo mi varni, srečni, da znamo poskrbeti zase, da znamo razmejiti starševsko vlogo od našega intimnega življenja. Zato si dovolite, karkoli vi potrebujete in potem bo tudi vaš otrok to zaznal.

Novega partnerja predstavite otroku šele takrat, ko boste v njega zares prepričani in ko si boste zaželeli skupnega življenja. Do takrat je vaša intima vaša.”

Imaš vprašanje o odnosih, zmenkih? Pošlji ga na vprasanja@ona-on.com s pripisom Vprašanje za Evo.

Preberi še:

Ni komentarjev

Odgovori