VIDEO: Sem uspešna v poslu, v partnerstvu pa ne. Zakaj?

Odgovarjamo na vaša vprašanja o odnosih in zmenkih. Nanje odgovarja Eva Erpič, strokovnjakinja za odnose in intimo, zakonska in družinska terapevtka.

Vprašali ste nas:

“Sem uspešna v poslu, v partnerstvu pa ne. Zakaj?”

@ona_on.com Vi ste vprašali, mi odgovarjamo. @Eva Erpič odgovarja na vaša vprašanja. #odnosi #evaerpic #onaon #resnezveze #zmenek #zmenki #resnezveze #tiktokslovenija #kakonajtipartnerja #vprasanje #vprasanjainodgovori #vprasanjezaevo ♬ Similar Sensation (Instrumental) – BLVKSHP

Odgovor Eve Erpič:

“Da smo ženske skrbne, je ena čudovita lastnost in to moški nujno potrebujejo ob sebi.

Problem pa nastane, kadar je bila ta naša lastnost že v otroštvu zlorabljena in smo mogle že takrat nase prevzeti preveliko odgovornost. Na primer, ker so naši starši bili odsotni, zasvojeni, v odvisnih odnosih, krhki, nebogljeni in smo mogle takrat potlačiti svojo jezo, svoj bes in začeti reševati druge bolj nujne stvari.

Na ta način smo razvile odlične lastnosti za razvijanje posla, kot je ambicioznost, hitro prepoznavanje težav, hitro reševanje le-teh, hitro odzivnost. Upamo se izraziti agresivno, biti včasih celo brezpogojne, ne znamo pa si v odnosih postaviti svoje lastne vrednosti.

Zato se vedno znajdemo v odnosu, kjer smo podrejene, kjer nas izkoriščajo ali pa v odnosih, ki hitro propadejo.”

Imaš vprašanje o odnosih, zmenkih? Pošlji ga na vprasanja@ona-on.com s pripisom Vprašanje za Evo.

Preberi še:

Ni komentarjev

Odgovori